reklama

Lipiec 2011

reklama
hej Daria :-) spoko, wskakuj i udzielaj sie :-D

Ej laski nie wiecie co mam zrobic z tym biodrem lewym ktore mnie tak cholernie boli jak na nim leze? nawet jak leze na drugiej stronie i mam podkurczona noge to odczuwam bol. Czyzby mi staw siadal? takie mam wlasnie odczucie ... :-(
Emko na prawde nie ma powodow do niepokoju mi ulge przynioslo dopiero to jak kladlam sie pomiedzy poduszkami rozciaga sie wszystko ...
Tym bardziej jesli jestes szczupla ... mnie tak miednica boli wieczorami ze mam wrazenie ze mi sie wszystkie kosci przesuwaja ale lekarz mowi ze to niby zludzenie bolu stawowo ale wszystko ma sciegna ... ta cala tkanka miesniowa wiezadla to musi sie przystosowac a pisze tak bo pytalam lekarza ja mam z kolanem tak ze mam uczucie ze musi mi pstryknac jak nie pstryknie to bedzie tak bolec i jak pstrykni to to dopiero mi przyosi ulge mialam tak 3 tygodnie ! myslalam ze zwariuje PRZESZLO jak zaczelam stosowac metode spania z poduchami

Hejka dziewczynki!
Musiałam co nieco nadrobic.
Ślimakowa, ja poprostu nie odbieram tel jak dzwoni teściowa. Mąż zawsze odbiera, a jak go nie ma to staram sie ignorowac telefon.
Głodna jestem, a tu dipeiero po obiedzie.
Byłam w piątek u lekarza, osłuchała mnie zajrzała do gardła, przepisała mi maxymalne dawki rutinoscorbinu, calciumu i tabletki ziołowe, powiedziała ze napewno będą bepieczne dla dzidziusia. No więc wykupiłam recepte, czytam ulotke tych tabletek, a tam pisze ze są ziołowe ale zawierają wyciąg alkoholowo- wodny. Nie zaleca się stosować w ciąży, Mój gin w piatki nie pracuje, więc nie miałam się jak z nimi skontaktować. Więc tabletek nie biore. .. Bo zwyczajnie sie boje!
A teraz leze calymi dniami w domu pod koldra i się wygrzewam, nic więcej mi nie zostało....

Czść dziewczyny:)
I ja się w końcu doczekałam swoich ciążowych spodni, ale jednak wydałam więcej i kupiłam w h&m. Myślałam o allegro, ale ja nie wymiarowa jestem i już kupiłam legginsy ciążowe i na długość są ok, ale aczej nigdy do nich nie przytyję. A myślałam, że skoro legginsy są obcisłe to takiego problemu nie będzie. No i zobaczyłam w sklepie, że standardowo z jeansami ten sam rozmiar i jedne super, inne ledwo wciągam a jszcze inne nawet na mnie nie weszły więc postanowiłam nie ryzykować z allegro...

Witam wszystkie mamusie popołudniowo! Nie było mnie tu 2 dni i mam ponad 25 stron do nadrobienia:szok: ale sama sobie jestem winna... No trudno. Postaram się choć trochę nadrobić. Byłam wczoraj na imprezie, takiej z orkiestrą. Znajomy organizował i byliśmy zaproszeni. Wybawiłam się za wsze czasy, do tego czułam się fantastycznie, a dziś żadnych efektów ubocznych, typu bolący brzuszek, itp. Oby więcej takich balang, puki jeszcze mogę:-D:tak:
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki niedzielnie!

Dzieki za wiadomosc o zurawinie, wlasnie kupilam i bede wciagac garsciami!
(Vernonique a znasz jakas konkretna marke?)

Mala monis, lez w lozeczku i sie wygrzewaj, dobra jest woda z cytrynka z miodem na cieplo!

A ja wczoraj dostalam w prezencie (jeszcze od swiat!) dresik firmy Prenatal, ciazowy, pluszowy, cieplutki. To w sumie tez moje pierwsze spodnie ciazowe, ale jeszcze mi z lekka spadaja...

dziewczyny, ale mialam stracha od wczoraj. Poszlismy do baru i 3-letni Pablo od znajomych, dla zabawy i nieswiadomie uderzyl mnie w brzuch, pozniej sie skapnal i widac bylo ze sam sie przestraszyl tego co zrobil, bo wie ze jestem w ciazy. Wiec ja prawie sie poplakalam w barze, pozniej tylko siedzialam z taka zalamka zeby nic sie nie stalo. Wszystko bylo ok, nie bolal mnie brzuch. Poszlismy do znajomych a do domu wrocilismy ok 4:30 i moj D jeszcze byl w stanie sie ze mna poprzytulac (niesamowity facet). Gdy wstalam rano zrobic siku popatrzylam w muszle a tam krew. Przestraszylam sie jak nie wiem bo nie wiedzialam co sie stalo. Polecialam do D powiedzialam mu ze krwawie i pojechalismy od razu na pogotowie ginekologiczne. Od razu mnie przyjeli, zrobili USG i analize moczu, czekalismy pozniej ok 1,5 h na wyniki i Gin powiedzial ze nic sie nie dzieje zlego, ze to krwawienie nie bylo od uderzenia ani od przytulania (jaki dziwny zbieg okolicznosci ze wczoraj mnie maly uderzyl, przez 14 tc nie mialam krwawien i nagle sie pojawilo) no ale jesli powiedzial ze to nie od tego to sie uspokoilam. Wszystko jest ok, analiza moczu wykazala ze mam krysztalki przez to, ze nie pije wody. Teraz tesciowa i moj D powiedzieli ze mnie beda pilnowac, ze na sile mam 2 l wypijac. Dla dzidzia wszystko, nawet jesli ma to byc z przymusu. Takze lece wstawiac zdjecie USG ktore mi zrobili :-D mozecie sobie zobaczyc :-D ale strachu sie najadlam co nie miara, az do placzu.

Veronique dzieki za rade z biodrem, sprobuje sobie te poduchy polozyc, moze rzeczywiscie jedna miedzy nogami da rade, zeby to biodro lezalo w odpowiedniej pozycji :-)

Corin buziole dla dzieciaczkow za zajecie II miejsca. Zdolne bestie z nich, z reszta co sie dziwic- po mamusi :-D

Ostatnia edycja:
Witam Was brzuchateczki niedzielnie i leniwo :-D Corin wielkie gratulacje dla szkrabów !! No przy takiej pogodzie to prawdziwe z nich gwiazdy ! :-D em_ka bosz to żeś stracha miała matko aż nie chcę mysleć w jaką bym i ja wpadła panikę :-( Pij ta wodę kurde !I leż,odpoczywaj ! ;-)

reklama
Oj bidulko, to sie strachu najadłas. Na szczęście wszystko dobrze
8.gif
Ale może lepiej przez kilka dni sie pooszczędzaj.

Dziękuję jeszcze raz za gratulacje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry