• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2011

wydrusia w ciazy wydziela sie o wiele wieksza ilosc progesteronu ktory jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy, wiec jestem pewna ze gdybys teraz zrobila test wyszedlby w 100 %
(mysle sie czy nie? test ciazowy jest brany ze zwiekszonej dawki progesteronu nie? :rofl2: )

mamucica, wydrusia nie da sie nie nauczyc jezyka (przynajmniej na poziomie podstawowym) jesli mieszka sie za granica. Chociaz znam takie osoby i dziwi mnie to jak nie wiem co. Samo przebywanie w towarzystwie hiszpanow badz tez innych narodowosci jest szkola jezykowa. Ja pozniej bylam zmuszona sama zalatwiac sprawy bo nie mialam nikogo kto moglby mi pomoc. Wiadomo, mus to mus i nie ma innego wyjscia. Najlepiej wystawiac sie na proby i nie bac sie ze nie umie sie mowic perfekcyjnie. Jestem wiecej niz pewna ze hiszpan po roku czasu w polsce nie poszedlby do banku za chiny ludowe. Wszyscy hiszpanie sie dziwia jaka mamy latwosc w uczeniu sie jezykow. NO niestety, mam inne wyjscie? wiecie jak przytlaczajace jest to, gdy ktos do was mowi a wy nierozumiecie ani slowa? myslalam ze depresji dostane. Wiadomo ze teraz nie szprecham jak hiszpanka, mam duzo brakow ale bez wiekszych poblemow sie dogaduje z kazdym, czy to w banku czy u lekarza. Czesto tez jak wychodze z fretkiem to sobie gadam z dziadkami w parku :-D choc chcialabym sie zapisac na jakis kurs zeby mowic bezblednie i dostac jakis papierek. Takie moje zalozenia, a jak bedzie w rzeczywistosci zobaczymy..

Ostatnia edycja:
reklama
Em_ka, na szęście tak jest, że języka uczy się najlepiej, gdy się z nim osłu****e i nie boi mówić, nawet z błędami.... ja studiowałam w Bułgarii i po 6 tyg nauki języka zaczęłam studiować po bułgarsku a po pół roku zdawałam egzaminy ustne i pisemne - oczywiście miałam pewną taryfę ulgową ze względu na język, ale merytorycznie musiałam się nauczyć np całek, czy rachunków prawdopodobieństwa - trzeba to można...

ale znajomości hiszpańskiego zazdroszę, bo to ładny język - zaczęłam się uczyć kiedyś pół roku, ale stwierdziłam, że angielski i niemiecki nieco bardziej mi się przydadzą.... już i tak znam niepotrzebny mi na razie bułgarski.... :)

wbrew pozorom jezyk hiszpanski jest prosty do nauczenia, wydaje mi sie ze bez znajomosci jakiegokolwiek jezka szybciej nauczylabym sie hiszpanskiego niz angielskiego. I podoba mi sie strasznie, slucham duzo piosenek i ucze sie ich na pamiec. Tak tez zapamietuje slowka.
YouTube - SERGIO DALMA - YO CAMINARÉ <==== ta piosenke kocham, az mozna sie wzruszyc bo mowi o swojej kobiecie i o dziecku ktore mu da <3

Wiecie co odnosnie testu, robiłam go w 4tc i mi wyszedł wynik negatywny, więc kupiłam jeszcze jeden iteż nic. Czułam że jest coś nie tak, podejrzewałam ciąże a na tescie jedna kreska. Podobnie było z poprzednią ciążą kupiłam 5 i nic. W moim przypadku test wyszedł pozytywnie w 6tc.

ubrałam się wreszcie -wychodzę na zakupy..... właśnie sobie zdałam sprawę, że ostatni raz, jak miałam okresy takiego lenistwa, to było na studiach..... żeby mi się do 13 nie chciało ubrać:szok:

a ja chyba bylam nawet w niecalym 5-tym i robilam go rano- wyszedl od razu pozytywny, dwie krechy czerwone. Na drugi dzien zdrobilam nastepny z niedowierzania ale juz w ciagu dnia i znowu wyszedl z dwiema krechami :-D wydaje mi sie ze to zalezy od wlasnie tego stezenia progesteronu, dlatego mowia ze jesli sie jest we wczesnej ciazy to zeby robic z samego rana bo wtedy jest najwieksze stezenie w moczu po nocy.

Hej Gadułki!!
wróciłam od lekarza, na szczęście to tylko przeziębienie (bo juz sie obawiałam zapalenia płuc), przepisał mi sinupret, kazał brać 3 x 1, tylko podczas jego brania mam odstawic te witaminki, kótre biore, bo tam jest żelazo i to zelazo jakos tak zwalcza te dobre bakterie czy cos...nie umiem powtórzyc. w kazdym razie sinupret, *spam*, czosenk, cebulka, mleczko, herbatki i wyro grzac:) dziś jeszcze na 15 do ginka,a potem juz bede leżeć plackiem:)
orchidea..cieszę się bardzo, że z dzidziolkiem wszystko dobrze
danuska bidulko trzymam kciuki, żebys brzuszek sie uspokoił:)
veronique dobre z tymi wągrami:):):)moze faktycnzie jak przychodza takie twardnienie warto sie na chwilke połozyć i wyciszyć? Niczka Ty jestes kosmetyczką??? ale czad!! super! nie wiedziałam:)
balkan nie martw sie tymi przerwami w bulgotaniu, na pewno za jakis czas maluch sie odezwie, teraz ma jeszcze duzo miejsca i moze sobie
gdzies na chwilke odplynął:)
mamucia..i ja mocno trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze:*ja mialam robiona amnio w poprzedniej ciązy,to nic przyjemnego, ale czasem jak sa wskazania warto zrobic:)
iwonus: dziekuje:*

cmokam WAs, jade do ginka, relacje zdam późnym popołudniem:)

Ostatnia edycja:
em_ka , to super:-) my się staraliśmy wiec jak wyszedł nie to wierzyłam że nic z tego:-) ale szłam z wynikami do ginka i jednak się udało:-)

Maqnio , hej Kochana:**

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
maqnio to całe szczęscie że to nie zapalenie płuc. Jak wrócisz od ginka to leż plackiem i się kuruj kochana:tak: może doktorek ci powie kogo nosisz pod serduszkem???:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry