em_ka
Gwiazdeczka nasza <3
wydrusia w ciazy wydziela sie o wiele wieksza ilosc progesteronu ktory jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy, wiec jestem pewna ze gdybys teraz zrobila test wyszedlby w 100 %
(mysle sie czy nie? test ciazowy jest brany ze zwiekszonej dawki progesteronu nie?
)
mamucica, wydrusia nie da sie nie nauczyc jezyka (przynajmniej na poziomie podstawowym) jesli mieszka sie za granica. Chociaz znam takie osoby i dziwi mnie to jak nie wiem co. Samo przebywanie w towarzystwie hiszpanow badz tez innych narodowosci jest szkola jezykowa. Ja pozniej bylam zmuszona sama zalatwiac sprawy bo nie mialam nikogo kto moglby mi pomoc. Wiadomo, mus to mus i nie ma innego wyjscia. Najlepiej wystawiac sie na proby i nie bac sie ze nie umie sie mowic perfekcyjnie. Jestem wiecej niz pewna ze hiszpan po roku czasu w polsce nie poszedlby do banku za chiny ludowe. Wszyscy hiszpanie sie dziwia jaka mamy latwosc w uczeniu sie jezykow. NO niestety, mam inne wyjscie? wiecie jak przytlaczajace jest to, gdy ktos do was mowi a wy nierozumiecie ani slowa? myslalam ze depresji dostane. Wiadomo ze teraz nie szprecham jak hiszpanka, mam duzo brakow ale bez wiekszych poblemow sie dogaduje z kazdym, czy to w banku czy u lekarza. Czesto tez jak wychodze z fretkiem to sobie gadam z dziadkami w parku
choc chcialabym sie zapisac na jakis kurs zeby mowic bezblednie i dostac jakis papierek. Takie moje zalozenia, a jak bedzie w rzeczywistosci zobaczymy..
(mysle sie czy nie? test ciazowy jest brany ze zwiekszonej dawki progesteronu nie?
)mamucica, wydrusia nie da sie nie nauczyc jezyka (przynajmniej na poziomie podstawowym) jesli mieszka sie za granica. Chociaz znam takie osoby i dziwi mnie to jak nie wiem co. Samo przebywanie w towarzystwie hiszpanow badz tez innych narodowosci jest szkola jezykowa. Ja pozniej bylam zmuszona sama zalatwiac sprawy bo nie mialam nikogo kto moglby mi pomoc. Wiadomo, mus to mus i nie ma innego wyjscia. Najlepiej wystawiac sie na proby i nie bac sie ze nie umie sie mowic perfekcyjnie. Jestem wiecej niz pewna ze hiszpan po roku czasu w polsce nie poszedlby do banku za chiny ludowe. Wszyscy hiszpanie sie dziwia jaka mamy latwosc w uczeniu sie jezykow. NO niestety, mam inne wyjscie? wiecie jak przytlaczajace jest to, gdy ktos do was mowi a wy nierozumiecie ani slowa? myslalam ze depresji dostane. Wiadomo ze teraz nie szprecham jak hiszpanka, mam duzo brakow ale bez wiekszych poblemow sie dogaduje z kazdym, czy to w banku czy u lekarza. Czesto tez jak wychodze z fretkiem to sobie gadam z dziadkami w parku
choc chcialabym sie zapisac na jakis kurs zeby mowic bezblednie i dostac jakis papierek. Takie moje zalozenia, a jak bedzie w rzeczywistosci zobaczymy..
Ostatnia edycja:

może doktorek ci powie kogo nosisz pod serduszkem???:-)