reklama

Lipiec 2011

Corin ajjj :* Mowie ja Tobie szkoda slow teraz mi zeszlo z noska na gardlo ale juz odkaszlnac moge :) troszke lepiej i od 3 dni nie mam temperatury a te dziurki rozwiercone sa zalakowane ... ale poco ona to zrobila :/ widocznie musiala ale jednak naruszyla mi zdrowe zeby ... ale czuje maluszka czasami sie poruszy to mnie uspokaja ii po zabiegu zbadali mi tetno i dziecko .. najbardziej sie bali mi znieczulenie dac stad to rwanko :|
ale mysle Corin ze juz teraz musi byc lepiej ... STARAM sie tak myslec chociaz po tej klinice stomatologicznej szczerze powiem ze mialam DOSC i ... rozne naprawde zle mysli w glowie mowilam co ja komu zrobilam zebym musiala tak cierpiec :|
TEraz troche pokuruje sie z wygladem to wygladam jak wrak czlowieka ale za to apetyt wrocil ... mam nadzieje tylko ze ten kaszel jakos zle nie wplywa na babelka .
Wiem tylko jedno ... ze jak wyszlam z gabinetu to RECEPCJONISTKA sama plakala na moj widok ale ciesze sie ze naprawde moge zrobic reklame w DEN MEDZIE w Toruniu mialam profesjonalna obsluge i bylam spokojna o dziecko to ONI BARDZO sie bali ... ze bede bardzo emocjonalnie podchodzic do ... tego zabiegu . W czwartek kontrola a antybiotyk w postaci MASCI naprawde bomba pomaga to te wszystkie masci na ... afty typu aftin dezaftan to o kant **** serio ... :)
Teskno mi za Wami :* BUZI

reklama
Veronique, ogromnie Ci współczuję - nawet sobie nie chę wyobrazić bólu, który przeszłaś..... ale pomyśl sobie, że jak się Maleństwo urodzi to kompletnie zapomnisz o tym, co przeszłaś.....

urodzi mi się chyba bardzo imprezowe dziecko, bo wczoraj byłam na imprezie i wyjątkowo się rozruszało.... :)

Balkan i tylko to mi daje SILE zeby w tym bolu trwac :* :)
Chcialam jeszcze tutaj na forum podziekowac bardzo Maqnio ktora ... az mi sie plakac chce w tych ciezkich chwilach kiedy mowilam ze mam dosc ze poddaje sie nie dam rady... kiedy chodzilam wokol stolu ... a Pawel nie wiedzial co zrobic ze wyszly mi zyly na czole i wylam na glosno i modlilam sie na glos czego ja nie probowalam ...Maqnio napisala smsa ze musze miec sile ze jak ja to sobie wyobraazam teraz poddac ze nie mam w ogole tak mowic nigdy nie zapomne tego jak mnie wspierala ! DZiekuje
Mam tylko nadzieje ze ten paracetamol ktory na prawde bralam tylko 2 dni ... i to wszystko nie wplynie na dziecko .
W czwartek mam wizyte u lekarza ....

Veronique paracetamol przy chorobie brała nie jedna moja kolezanka w ciazy gdyz w 2 trymestrze tak na dobra sprawe nie jest az tak szkodliwy jak w I. Wogóle te leki n aparacet. sa jedynymi przeciwbolowymi ktore uznaje sie w ciazy. Ja przy temp. tez brałam Apap.I jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciazy w pierwszych dniach tez wziełam bo miałam wirusówkę. Także naprawdę przy takiej ilosci nie masz sie co martwić.

Sestina dostalam tylko paracetamol 500mg ... i balam sie brac takich KROW ... to lamalam je na pol czyli po 250mg
Bralam przez 3 dni na noc ...
Czyli tam te 3 polowki ... mam nadzieje ze moje dziecko ma sie dobrze...

zobacz:) Krótkotrwałe, doustne stosowanie paracetamolu ściśle według wskazań lekarza jest dozwolone dla kobiet w ciąży oraz matek karmiących piersią[3], ale opinie na ten temat są podzielone, np. dr n. med. Paweł Grzesiowski i mgr Jarosław Walory uważają, że paracetamolu nie powinny stosować kobiety w pierwszym trymestrze ciąży[11]. Podczas dłuższego podawania zaleca się zachowanie ostrożności. Paracetamol przenika przez łożysko. Do tej pory nie zaobserwowano szkodliwego wpływu paracetamolu na przebieg ciąży oraz stan zdrowia płodu i niemowlęcia. Paracetamol przenika w niewielkiej ilości do mleka matki, ale jak do tej pory nie zaobserwowano szkodliwego wpływu na dziecko. Powyższe informacje nie dotyczą dożylnego podawania paracetamolu kobietom w ciąży lub karmiącym.

Cześc Brzucholce!!
Veronique napisałam ci sms-ka ale teraz dopiero widze po przeczytaniu postów, ze jednak w nocy bidulko nie pospałaś:) Bardzo ci dziekuję za miłe słowa..i masz babo placek..teraz ja rycze ze wzruszenia:* bardzo się cieszę, ze powoli wracasz do zdrówka!!!Mam nadzieje, że choróbsko już nie wróci! I jeszcze raz gratulacje dla siosrty!!! i jeszcze jedno kochana: ja tez kupiłam stodal i sama nie wiem czy go brac..
hanami Nicolas - slicznie!!
mailuj eh zazdroszcze tych wszystkich ubranek dla maleństwa:-)
wydrusiu czekam na wieści!

Ostatnia edycja:
Witam brzucholinki!
Pippi, super ze dzidzi zdrowe, a co bedzie to sie niedlugo pewnie okaze!!
Marzenka - ale by bylo, wlasne dzidzi i do tego wnuczek! Dwa szczescia!
Mongerood, fajcie Cie tu widziec, jak blizniaki? A duzy masz brzucho...? Swietne zakupy, ile rzeczy juz masz!
Maqnio, Rozyczka (sorki nie mam polskich znakow...) swietnie! I fajnie juz tak mowic do brzunia po imieniu...

A my chyba zostaniemy, przynajmniej na razie, przy NICOLAS (nasz Mikolaj)...Nico!
Ja uwielbiam to imie, moj T w sumie tez... On sobie niedawno wymyslil Eric, ale mi sie nie podoba jakos....

A ja zrobilam wczoraj mrozony sernik z nutella...I madra, zaciazona ja, wyjelam go z zamrazarki jakies 2 godz przed zaserwowaniem, i jak go zaczelam potem kroic to wyplynelo wszystko, zrobila sie jedna wielka mazia... A w przepisie na fotkce tak slicznie wygladal...

Witam z rana :), wlasnie zmierzylam brzuchol i rano ma 97 cm a wieczorkiem ponad 100 :)nie jest taki duzy ale skora mnie ciagnie.... Moj synek tez bedzie mial na imie Nico :) po tatusiu tz jego ksywa jest Nico i tak sobie pomyslelismy ze Nico to fajne imie, a dziewczynka Maya :)

Mnie tu polozna nastraszyla zebym byla przygotowana od konca maja na porod a ze jak bede jeszcze w czerwcu w ciazy to bedzie dobrze..... dlatego mam nadzieje ze dzieciaczki zostana w brzusiu jak najdluzej, beda mialy wieksza szanse... przez to wszystko koszmary mam w nocy.... czekam do kolejnej wizyty we wtorek oraz 1 marca usg polowkowe, dzieciaczki rosnijcie zdrowe....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja t bym chciala kupic sobie ten stodal ale tez nie wiem czy mozna go brac w ciazy bo jednak kaszel mi sie juz odrywa ... :)
Wiec moze omęcze sie jeszcze z tym syropem z cebuli :/ Ktory nie wiem czy cos dziala czy nie ...
A i skoro Maqnio poruszyla ten temat to jesli pozwolicie chcialam sie pochwalic moja siostra Latek 31 zadzwonila wczoraj do mnie i powiedziala ze zrobila test i jest w ciazy :) to bedzie jej pierwsze dziecko :)
Morgenrood a dlaczego tylko do maja ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry