reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Nil duzo kobiet, ktore sa pierwszy raz w ciazy, myli parcie na porod z parciem na .. kupe, no i probuja przec a tu juz akcja porodowa :eek: ale i tak najbardziej rozwalil mnie filmik sztangistki, nie wiem z ktorego kraju, ze podczas treningu urodzila podnoszac ciezar, wy myslicie ze to jest normalne, ze laska przez 9 miesiecy nie miala okresu, przytyla i nawet nie sprawdzila czy w ciazy jest? to brzmi jak z jakiegos taniego filmu grozy

reklama
em_ka raczej nie do pomyślenia żeby się nie zorientować:szok: ale moja znajoma zorientowała się w 6 miesiacu. Twierdziła, że miała okres. W sumie to potem się cieszyła, że 3,5 miesiaca w ciaży była.

Tak sobie myślę ze dla kobiet które mają regularne cykle to jest nie do pomytslenia, ale sa też takie u których cykle trwają i po 40-50 dni :/ No one mogą mieć problemy z pokapowaniem się. Ale z drugiej strony przez całą ciążę? A ruchy? Pierwsze delikatne mozna niezauwazyć, ale poważne kopniaki przesuwające zołądek pod przełyk, a wątrobe nad lewe płuco? Przecież te kuksańce wcale nie są miłe ani delikatne, bolą czasem jak jasny gwint i zupełnie nie rozumię jak można ich nie zauważyć, albo uwazać ze to jelita pracuja :szok: A poród? Przecież to nie tylko bóle parte... Nie rozumię tych kobiet...

Ach...ale te wspomnienia z dziecinstwa, w sumie to kurcze tez mam podobne - koniczyny, chlebek , strzelajace kulki, i ohydny napoj w srodku nocy po tragedii w Czarnobylu.... Ja napisalam kiedys opowiadanie, po hiszpansku, z moimi wspomnieniami z dziecinstwa - peweksy, jadlo na kartki, kolejki po papier toaletowy, ogrodki dzialkowe ktorym specjalna komisja wystawiala oceny... No i moi hiszpanscy znajomi jak to przeczytali to mi nie wierzyli, ich pokolenie zawsze wszystko mialo. Ech, ale fajnie miec takie wspomnienia...!! I rzewnie mi sie zrobilo!

Ja jestem po 2 sniadaniach a o 14 ide na obiadek z mezusiem. Zmieszcze!
A jutro do Poski! Troche sie obawiam bo dzis ide do mojej ginekolog i mam nadzieje ze mi nie kaze robic zadhych badan akurat przez te 3 tygodnie, cholercia....! Ta glukoza itp.... Ale najwyzej zrobie w Polsce, w sumie to chyba na to samo wyjdzie nie...??

Cmokam z zimnego dzis Madrytu!

dzwoniłam dziś do gina i kazał przyjść dopiero we wtorek
powiedzialam mu, że i tak w poniedziałek odwiedzę go w przychodni (muszę zobaczyć jak moje wyniki krwi, moczu i biocenoza) to się dogadamy
ale powiedzial, że 18:15 we wtorek
jestem trochę zawiedziona, bo miałam nadzieję, że dziś mnie przyjmie i się uspokoję
no trudno... kolejne dni czekania, można się wykończyć normalnie
ja głupia się kiedyś martwiłam czy dzidzia ujawni płeć czy nie a teraz widzę jakie gorsze problemy mogą wyniknąć, teraz chcę aby mała pokazała ładnie serduszko

co do nie wiedzenia na poczatku ze sie jest w ciazy to uwierze sama tego doswiadczyłam , potrafił okres wstrzymac sie na 9 miesiecy lekarze cały czas mysleli ze jestem w ciazy jednak ja byłam w 100% pewna ze nie bo nie spałam z zadnym facetem to raczej nie jest realne , teraz tez nie wiedziałam ze jestem w ciazy myslałam ze jakies zaburzenia zmiana klimatu , wysiłek zero oznak ciazy tym bardziej ze lekarz powiedział mi ze juz na pewno nie bede miała wiecej dzieci , róznie to bywa z ta ciaza czasem sie nie wie

co do nie wiedzenia na poczatku ze sie jest w ciazy to uwierze sama tego doswiadczyłam , potrafił okres wstrzymac sie na 9 miesiecy lekarze cały czas mysleli ze jestem w ciazy jednak ja byłam w 100% pewna ze nie bo nie spałam z zadnym facetem to raczej nie jest realne , teraz tez nie wiedziałam ze jestem w ciazy myslałam ze jakies zaburzenia zmiana klimatu , wysiłek zero oznak ciazy tym bardziej ze lekarz powiedział mi ze juz na pewno nie bede miała wiecej dzieci , róznie to bywa z ta ciaza czasem sie nie wie

No dobra, a ruchy?

reklama
Hanami ja tez bede miec ta glukoze czy to tylko niektore kobiety bora bo nie wiem jak to tu jest, oni o niczym mi nie mowia :/

corin ja rozumiem nie zorientowac sie po 2 miesiacach, nawet jak ma sie nieregularne @ , no dobra 3 zrrozumiem, ale np 6 miesiecy i nie wiedziec albo calutka ciaze? eh...

Nil ja bym sie na miejscu kumpeli nie cieszyla ze dowiedziala sie w 3,5 miesiacu ciazy, mogla sama sobie czyms zaszkodzic a po 2 sama przyjemnosc przechodzic swiadomie przez calutka ciaze, moja kumpela dowiedziala sie w 2 miesiacu i zalowala pozniej ze jej zlecialo to tak szybko i nie mogla sie tym cieszyc od poczatku. Takze widac sa rozne opinie na ten temat :-)

Do góry