Cześć dziewczyny!
U nas nocka spokojna, małemu chyba się dobrze spało bez poduszki frejki!!

Pobudka o 1:30 a następna o 6 rano

Potem mąż się małym zajmowała a ja spałam do 9:20

suuuper
Widzę, że pojawił się temat pieluszek. My używamy Pampersów. Miałam też do czynienie z Dadami "1" i wtedy wydawały mi się na prawdę OK. Ostatnio jednak dostałam od szwagierki kilka Dad "2" i te mi się wydają sztywne jakieś. Kupiłam ostatnio też Babydream z Rossmana bo słyszałam, że są dobre ale jeszcze nie testowałam bo to "3" kupiłam a Mateusz jeszcze na "2" jest.
Odparzonej pupki po pieluchach nie miał ale teraz się przyglądam uważniej chusteczkom nawilżanym. Bo generalnie co parę dni Mateusz miewał zaczerwienioną pupkę i wtedy smarowałam mu Tormentiolem. A od jakiegoś czasu zaczerwienienie się nie pojawia i łączę to właśnie z chusteczkami. Wcześniej używałam chusteczek z Pampersa i wtedy zaczerwienienia na pewno były. A ostatnio kupiłam z Kindii i właśnie ta pupka ładna cały czas jest. Od kilku dni mam chusteczki z Nivei i póki co też OK. Ciekawa jestem. Bo mama kupiła mi 6pack chusteczek z Pampersa to zobaczę czy znowu pojawi się zaczerwieniona pupka.
asica.g - buziaczki dla Błażejka i &&& oby szybko stópka się zagoiła i nie musiał nosić szyny. Ech, ile te nasze maleństwa się muszą namęczyć..
emi - wszystkiego naj dla Twojej córeczki

ja karmię piersią ale nie zamierzam póki co nic wprowadzać, dopiero po 6M, a wcześniejmożetakjakniektóre dziewczyny pisały - dam do posmakowania jedynie kilka rzeczy.
konwalianka - ale natestowaliście tych pieluszek, hmm.. możegłupie pytanie, ale czy zawsze odwijasz falbanki żeby były na zewnątrz? bo aż dziwne żeby tak przeciekały wszystkie.. Nam się to zdarzyło może ze dwa razy ale wtedy właśnie falbanka była zagięta do środka.
basieniak - mi kiedyś pielęgniarka w szpitalu opowiadała, że jej synek od drobiu (konkretnie od kurczaka) zrobił się alergikiem. Od kiedy odstawiła kurczaka pomału alergia zanikła i teraz jest wszystko OK, ale kurczaka nie jedzą do dziś. Nic dziwnego, przecież tak tuczą te kurczaki, żeby w 3 tygodnie były duże, to nie jest normalne ani naturalne.. Ja też uważam, że kurczaki nie są zdrowe.. Becikowe dawno wydane :/
balkan - moje przeziębienie już mija i Mateusz póki co (nie zapeszać!) jest zdrowy! Podobno dzieci na piersi nie zarażą się od mamy bo z mlekiem wypijają przeciwciała.
Magia - a dlaczego wołowiny na razie nie można jeść? dlaczego się boisz?
silvia - wszystkiego naj naj dla Alessandro!!!
Miczka &&&&&&&& za usg!!! Mój Mateusz na usg główki nawet oka nie otworzył, całe przespał

oby Twój bąbel też był spokojny

Super wieści od
maqnio!!! Dobrze, że Rózinka spała sobie podczas badania

))
sestina - o jaki urlop Ci chodzi? na macierzyńskim chyba nie można brać urlopu.
Noo, kawka wypita, Mateusz śpi, ale już coś tam się wierci, zobaczę, może zdążę jeszcze barszczyk czerwony zrobić

miłego dnia!