reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

magia ja tez jakos nie umiałabym zwrócić uwagi bo różnie to ludzie odbierają. A moze husteczkami rączki umyj małemu po spotkaniu z tą kobietą. Sa takie dezynfekujące dla dzieci, chyba w rossmanie widziałam.
maqnio jaka ulga co?

mloda dzisiaj długo nie pospała, teraz siedzi w huśtawce i ogląda bajke hehe
ale sie wkurzyłam..kupiłam rybę pangę i zapiekłam z pomysłem na... winiary i ryba niedobra, czuć ze była nieświeza

reklama
Magia, ja byłam po Michasię w zerówce, kawałek sie przeszłysmy i teraz znowu w domku, mała zasypia, a ja nawet palcem nie ruszyłam tylko zaraz na BB:) więc to hcyba takie dziś leniwy dzień...trzeba sobie darować hehe, widocznie tak musi być!!

Maqnio, jak sie cieszę, myśle że to pewnie to napięcie i jak zaczniecie rehabilitacje to wszystko wróci do normy!! buzia

Reniusia, z pangi w ogóle bym zrezygnowała...ogólnie to nie jest ona smaczna..

magia ja tez mysle, ze mzoe faktycznie wycieraj mu łapki chusteczkami, ja tez bym uwagi nie zwrociła, jakos tak bym chyba nie potrafila, a chusteczki powinny załatwic sprawe:) a i siedz z nami ile wlezie, co tam sprzatanie - poczeka!;-)dziekuje raz jeszcze:*
dodi czekam z niecierpliwoscia na neurologa, ale i tak kamien z z serca:)
reniusia ulga jak 150:-)
marzenka Klaudik to aniol nie z tej zmieni, ale dobrze, niech spi skarbus za siebie i za Rózinkę:)

Cześć dziewczyny!
U nas nocka spokojna, małemu chyba się dobrze spało bez poduszki frejki!! :) Pobudka o 1:30 a następna o 6 rano :) Potem mąż się małym zajmowała a ja spałam do 9:20 :) suuuper :)

Widzę, że pojawił się temat pieluszek. My używamy Pampersów. Miałam też do czynienie z Dadami "1" i wtedy wydawały mi się na prawdę OK. Ostatnio jednak dostałam od szwagierki kilka Dad "2" i te mi się wydają sztywne jakieś. Kupiłam ostatnio też Babydream z Rossmana bo słyszałam, że są dobre ale jeszcze nie testowałam bo to "3" kupiłam a Mateusz jeszcze na "2" jest.
Odparzonej pupki po pieluchach nie miał ale teraz się przyglądam uważniej chusteczkom nawilżanym. Bo generalnie co parę dni Mateusz miewał zaczerwienioną pupkę i wtedy smarowałam mu Tormentiolem. A od jakiegoś czasu zaczerwienienie się nie pojawia i łączę to właśnie z chusteczkami. Wcześniej używałam chusteczek z Pampersa i wtedy zaczerwienienia na pewno były. A ostatnio kupiłam z Kindii i właśnie ta pupka ładna cały czas jest. Od kilku dni mam chusteczki z Nivei i póki co też OK. Ciekawa jestem. Bo mama kupiła mi 6pack chusteczek z Pampersa to zobaczę czy znowu pojawi się zaczerwieniona pupka.

asica.g - buziaczki dla Błażejka i &&& oby szybko stópka się zagoiła i nie musiał nosić szyny. Ech, ile te nasze maleństwa się muszą namęczyć..
emi - wszystkiego naj dla Twojej córeczki :) ja karmię piersią ale nie zamierzam póki co nic wprowadzać, dopiero po 6M, a wcześniejmożetakjakniektóre dziewczyny pisały - dam do posmakowania jedynie kilka rzeczy.
konwalianka - ale natestowaliście tych pieluszek, hmm.. możegłupie pytanie, ale czy zawsze odwijasz falbanki żeby były na zewnątrz? bo aż dziwne żeby tak przeciekały wszystkie.. Nam się to zdarzyło może ze dwa razy ale wtedy właśnie falbanka była zagięta do środka.
basieniak - mi kiedyś pielęgniarka w szpitalu opowiadała, że jej synek od drobiu (konkretnie od kurczaka) zrobił się alergikiem. Od kiedy odstawiła kurczaka pomału alergia zanikła i teraz jest wszystko OK, ale kurczaka nie jedzą do dziś. Nic dziwnego, przecież tak tuczą te kurczaki, żeby w 3 tygodnie były duże, to nie jest normalne ani naturalne.. Ja też uważam, że kurczaki nie są zdrowe.. Becikowe dawno wydane :/
balkan - moje przeziębienie już mija i Mateusz póki co (nie zapeszać!) jest zdrowy! Podobno dzieci na piersi nie zarażą się od mamy bo z mlekiem wypijają przeciwciała.
Magia - a dlaczego wołowiny na razie nie można jeść? dlaczego się boisz?
silvia - wszystkiego naj naj dla Alessandro!!!
Miczka &&&&&&&& za usg!!! Mój Mateusz na usg główki nawet oka nie otworzył, całe przespał:) oby Twój bąbel też był spokojny :)
Super wieści od maqnio!!! Dobrze, że Rózinka spała sobie podczas badania :)))
sestina - o jaki urlop Ci chodzi? na macierzyńskim chyba nie można brać urlopu.

Noo, kawka wypita, Mateusz śpi, ale już coś tam się wierci, zobaczę, może zdążę jeszcze barszczyk czerwony zrobić :)
miłego dnia!

konwalianka - o tak, poród (samo wyjście dzidziusia) był mega szybki i właściwie już bólu nie czułam. Takiego porodu to można życzyć wszystim przyszłym mamusiom :) gdyby ktoś się mną zajął o 2 w nocy to na prawdę mogłabym mieć suuuper poród :-)

Mały sporo mi dziś przysypia. To dobrze bo zostaje dziś z tatą bo wybieram się do okulisty

a własnie a propa pieluszek. ja tez od poczatku uzywam "pampersów" teraz juz '4", tylko generalnie jakos ta rozmiarówka "pampersowa" mała mi sie wydaje. a i jeszcze jedno. jak pobieralam małej mocz do analizy, to zrobiło jej sie fatalne odparzenie od tego woreczka. za chiny nie wiedziała jak to leczyc, ani alantan, ani bepanthen, ani puder - nic nie działało. a tormentiol zdziala cuda - 2 dni i po sprawie.

miczka &&&&&&&&&&&&&&&& za usg!!!
silvia zyczonka dla synusia!!!

Renusia Maqnio No właśnie ja też nie potrafię. Starsza osoba do tego taka dobra. Na pewno kupię te chusteczki, chociaż ja nie zdążam wycierać, bo młody od razu rączki do paszczy:baffled:
Dodi Marzenka posiedziałabym, ale będę zmykać, bo tam pełno warzyw na leczo i włoszczyznę (do mrożenia czeka).
Dobrego dnia Kochane:-)
I jeszcze:-)
Miczka &&&&&&&&&&&&&& za usg
Malamii jak maluch jest uczulony na mleko to często też na wołowinę i cielęcinę, a jak na jajka to i na kurczaka może być (choć nie musi). Łukaszek był uczulony na wszystkie te pokarmy.

Ostatnia edycja:
magnio bardzo bardzo bardzo się cieszę :tak:
orchi witaj ponownie i już nas nie opuszczaj
magia jak dla mnie siedz ile wlezie i tak człwiek ma mało przyjemności w tym paskudnym żywocie :-D

marzenko ja się naczytac nie mogę jaka ona grzeczna - wow :tak:;-)c

corin poprawy pogody

reklama
Dalam ewie skosztowac jabluszka :-) naierw odkroilam duzy kawalek i dalam jej do "pociumkania" chwile patrzyla na mnie zdziwiona ale jak poczula smak to tak sie dossala jak do cyca, hehehe. Wtedy poskrobalam troszke lyzeczka, patrzac czy ńie ma za duzych kawalkow i jej dalam. Ale wcinala :-D zjadla w sumie moze z pol lyzeczki, a jak krzyczala na mnie jak przestalam jej dawac, hihihihi

Do góry