reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Konwalianko aż tak nie pada. Są takie momenty koło 17, że jakbym go położyła to by usnął. Ale przetrzyma i jest ok. A po kąpieli faktycznie zasypia w locie ale ja się cieszę ;-) No chyba że jest taki dzień (jak wczoraj np.), że po kąpieli ledwo je już kaszkę taki jest zmęczony, a po zjedzeniu wstępują w niego nowe moce i dziecko jakby dopiero co wstało :-D I idzie spać dopiero po 21. Ale zdecydowanie lepiej spi w nocy.

reklama
Konwalianko to my też tak kaszlemy z Szymkiem okropnie, więc jak śpię w innym pokoju z nianią :)

I tak jak mówisz z tym wstawaniem mamy dokładnie to samo :D

Ale i tak nic nie przebije stelaża od wanienki (metalowe rurki) ha ha i jak upada to od razu na kafelki pierwsze 2 razy :D A teraz tak się ich złapie , że jak małpka się trzyma;D

Ale powiem Wam najlepsze - Mam chwilę dla siebie jak Szymuś siada przez pralką i się przygląda wirującym ciuszkom :D

Dentinox macie rację tylko na chwilkę jak macie jakiś sposób na zębolki to piszcie- my jak pisałam bez syropku nie ma szans na spanie :)

Dobrej nocki wszystkim!!!

No Miczka, to ja też muszę wprowadzić dwie drzemki i zakończyć je o 16 najpóźniej.. u mnie jak wstał o 15.30 to nie dał rady do 20 wytrzymać i usnął o 19..

Ania, to i tak nieźle.. u mnie to pewne dopiero po 7 marca..

Samea oj tak..z tą pralką :)

kolorowych

Witam porannie:) Ja nie wiem co Bartliniemu się porobiło ale już trzecią noc z rzędu budzi się co dwie godziny. Głupia jestem z niewyspania. Mam nadzieję że mu to przejdzie.
Monia, Corin spóźnione sto lat dla maluszków:)

Aneta może i tak sama już nie wiem. Zastanawiam się też czy to nie przez zęby bo szwagierki córa się tak budziła jak jej góra szła. Tylko że ona płakała a Bartek tylko szaleje w łóżeczku co dwie godziny. Mimo tego że tak robi to śpi do 6-7 (mógłby dłużej) ale coś za coś ładnie w końcu zasypia:)

witam się i ja!
U nas nocka niecko lepsza, tyko 4 pobudki po których od razu zasypiał, więc jestem względne wyspana..no ale o 5 pobudka - no oszalało to moje dziecię:-D już jesteśmy po jednej drzemce..

noo i dzisiaj mój Tymuś zasila grono 8 miesięczniaków! ale ten czas leci...całuski

reklama
konwalianka najlepszego dla Tymusia!
monia i Corin dla Waszych Slicznotek rowniez najlepszego :-)

U nas wczoraj bylo marudno i tylko raczki raczki i raczki. Macius nie chcial nic jesc do tego atopowka znowu dala o sobie znac i smarujemy sterydem. Wykonczy mnie to.. Dzisiejszy dzien tez zaczal sie ciekawie.. drzemka 15 minutowo w pozycji pionowej u mnie na rekach - nie dal sie polozyc eh.. oby jednak dzirn sie wyptostowal!

basieniak moj maluszek tez nie siedzi ani nie raczkuje. Pare razy cupnal na czworaka i koniec. woli pelzac albo sie turlac albo krecic wokol wlasnej osi. jak bardzo czegos chce to sie raczkami czegos lapie i przyciaga. a lezy od malenkiego na podlodze i na brzuszku caly czas praktycznie. Czasem na lezaczku sie odepchnie i siedzi po swojemu ale nie ma jeszcze ladnych pleckow takich wyprostowanych wiec ja go nie sadzam. Podobno dzieci siadaja same z pozycji lezacej wiec czekam cierpliwie. Widze ze probuje ale to jeszcze nie jego czas. Tak wiec spokojnie doczekamy sie i my :-)

daga to gdzie jestes jesli mozna zapytac. U mnie tez srednio z mlekiem i dlategi probowalam Nanu - tymbardziej ze to mleko od razu gotowe bylo w plynie. Ale nie przyjelo sie wiec zaczelismy kolejne poszukiwania i w grudniu gdzies w jednej fili znalezlismy nutrilon odpowiednik naszego bebilonu ;-)
Fajnie masz ze Jowitka zasypiq przy butli u nas niestety nie wchodzi to w gre. Musze nadal malego odbijac bo inaczej obudzi sie zaraz i zacznie sie wielkie ulewanie :-/

Aneta Jak nie chcesz stosowac kaszek owocowych jako zageszczaczy to zawsze mozesz sprobowac kleiku kukurydzianegi lub tez w aptece kupic zageszczacz nutrition (ta sama seria co bebilon mleko).

Pozdrawiam reszte Mamusiek :-)

Do góry