reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Jupiii!!!!!! Decyzja kredytu pozytywna! :-) no to dziś zakupy :-)
Sunset on jest owocowy :-)
Aneta a jak fasolka? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wydrusiu, musimy postarać się o nową fasolkę. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Super że kredyt przyznany, nas to w niedalekiej przyszłości czeka :baffled:
A, no i wczoraj zauważyłam u Filipa kolejny ząbek. Druga górna dwójka już jest tuż tuż pod dziąsłem :-D

Ostatnia edycja:
Hallo hallo jak się dzisiaj macie? :*

U mnie za oknem pogoda pogodna ale zachmurzone niebo i wieje chłodniej :( ubrałam długie legginsy bo mi coś zimno się zrobiło. My dziś na nogach od 5:40, malutka zasnęła sobie o 8:55 i jeszcze śpi sobie. W tym tyg chyba już nie pojedziemy z nią do kontroli więc przekładam to na poniedziałek lub wtorek.
malamii06 to niesamowite jak takie rzeczy potrafią poprawić nam samopoczucie, rozumiem Cię :-)
wydrussia91 jej nie stresuj się tak :)* wszystko będzie dobrze, zawsze myśl pozytywnie :* mniam.... sama soczystość :tak: NO I GRATULACJE udało się :-)
Aneta_85 :* ja tez wypatruję ząbków, na razie są dwa na dole, czekamy na resztę :-D

Buziaki dla Reszty mam i dzieciaczków :*

DZIEWCZYNY PROSZĘ O GŁOSY :tak: JESZCZE PARĘ WASZYCH GŁOSÓW I BĘDZIEMY O MIEJSCE WYŻEJ - buziaki i dziękujemy :* Zagłosuj na maluszka o imieniu Blanka - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

konwalianko zadnego więcej bólu:-)
marzenko zdrówka dla Klaudusi
malami jak ja ci zazdroszcze tej kosmetyczki ehhhh a ja taka zapuszczona:-D
U nas w końcu się pokazał ząbek nr 6. Mam nadzieję, że to koniec ryków
dziewczyny wasze maluchy tez urzadzają dziką awanture jak przychodza ze spaceru do domu?

Ostatnia edycja:
u mnie od rana pracowity dzień..ale się opłaciło.. mieszkanie posprzątane, pokój małego "odgracony", obiad dla siebie ugotowany, naczynia ze zmywarki wyjęte (jak ja tego nie lubię!!!), kuchnia ogarnięta, obiadek dla bąbla gotowy, śniadanko zjedzone, mały wyspany teraz on się krząta po domku a ja mam chwilę..
twarz nadal boli i jest spuchnięta, ale to nic w porównaniu z bólem wczoraj..

Tymek ma etap "wdrapywania się" na wszystko co się da.. nie wiem co było gorsze.. próby wstawania czy to?:sorry: MASAKRA normalnie..

Dziewczyny planuję zakup odkurzacza, możecie coś polecić? Do 500zł maksymalnie, nieduży i mocny..ja nie umiem się zdecydować.. wczoraj pojechałam do lidla po piaskownicę i niestety brak:wściekła/y: nosz! a taka fajna była..

Aneta, Nil - gratuluję ząbków

Dzień dobry :)

Już prawie południe, Mateusz śpi już prawie dwie godziny!!!! Na 14:30 jedziemy na reha. Coś nie chce mi się już na nie jeździć, mam wrażenie, że nie są mu już potrzebne. Ale mamy jeździć aż Mati zacznie chodzić.
Dziś nocka FATALNA! Od 1 do 3 było darcie na maxa! Ani przy cycu, ani na rękach, ani nawet jak wzięliśmy go do naszego łóżka (czego NIGDY nie robimy) nie skutkowało. Wyrywał się i darł dalej. SUma sumarum siedział w swoim łóżeczku i się darł w niebogłosy :( Jak mi go żal i jak mi przykro, że nie potrafię mu pomóc..

konwalianko - dziękujemy za życzenia :))) dla Tymcia również najlepszego i dużo zdrówka!! no i buziaczki :) zawsze jak patrzę na Twój suwaczek to właśnie wiem ile Mati ma dokładnie danego dnia :) równy miesiąc mniej :) z paznokciem to nieciekawa sprawa, dobrze że masz to już za sobą. Mi też kiedyś wrósł paznokieć i też miałam wycinane i zakładane szwy. Pamiętam ten ból, kiedy przestało działać znieczulenie... brr.. Co do zęba to opuchlizna zejdzie, nie przejmuj się. Dziąsła są bardzo wrażliwe na takie zabiegi więc nic dziwnego, że wyszła opuchlizna. Pomyśl, że nie wyglądasz jak buldog tylko milutki kochany chomiczek ;) aaa i od kiedy ta piaskownica w lidlu jest? nie widzę w gazetce.. ostatnio w Realu była w promocji ale mój mąż powiedział, że "badziewna" i nie kupił..
wydrusia - gratulacje, tylko nie szalej za bardzo na tych zakupach ;)
NiL - ja wczoraj do tej kosmetyczki to prawie się wstydziłam iść :p bo też myślałam sobie, że ja taka zapuszczona, że pedicure to robiłam sobie ostatnio jak w ciąży byłam :/ i to na początku :/ ale na koniec kosmetyczka powiedziała, że nie było tak źle :p
Ja mówię, że na obecną chwilę to niezłym wyczynem jest ogolenie się a o innych luksusach to jedynie mogę pomarzyć! Dlatego tak się cieszyłam z tej wczorajszej wizyty w gabinecie kosmetyczki :) Odnośnie powrotów ze spacerów to nie zauważyłam żeby jakoś się szczególnie złościł że wracamy.

Ok to idę do kuchni, konwalianki nie przegonię ale może chociaż uda mi się coś do jedzenia przygotować zanim obudzi się mój kochany marud :)
miłego dnia!

NiL nie moja nie, zazwyczaj śpi jak wrócimy do domu lub po prostu zaczyna się bawić. :tak:

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Miłego dnia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cześc Dziewczyny!

Ja od rana w trasie, musiałam pozałatwić kilka spraw. No i Kinia została zo moją mamą i nieźle dała jej w kość... darła się na nią, żeby ją prowadzać, no i "chciał nie chciał - musiał" :-D U nas nocka spoko, 2 pobudki, dalej bebilon ok, nic się nie dzieje. Kupiłam Małej buciki na Dzień Dziecka...

Aneta_85, tulę :* nie chcę drążyć jak i co się dokładnie wydarzyło...trzymaj się dzielnie...

konwalianko,
oj nie pomogę niestety w sprawie odkurzacza, bo my też niedługo musimy pomysleć nad nowym, bo mamy już kilkuletniego "dziadka"...

malami, spóźnione sto latek dla Małego!!!!!!!!!!!!

NiL, moja też tak robi - jak tylko wchodzimy do domu to istny bunt! Nie zawsze ale często, no chyba że już jest taka padnięta, że chce spać i nie protestuje wtedy.

wydrusiu, to super z tym kredytem :-D Pochwal się potem co zakupiłaś :-D

malamii, dzieki! No widzisz..faktycznie dzisiaj juz nie ma tej gazetki, a jeszcze wczoraj była.. w każdym razie piaskownica naprawdę fajna, bo odpowiednio zabezpieczona, z atestem z siedzonkami, regulowanym daszkiem który ostatecznie zasłania całą piaskownicę, wiec na noc mozna opuścić aby żadne zwierzątka nie załatwiały swoich potrzeb..no i daszek z filtrami UV a do tego 3 lata gwarancji..i koszt 200zł
wydruś rewelacja! a widzisz..udało się!
Nil, u nas też zależy..czasem się złości..a czasem nie.. on ogólnie teraz ma etap takiej złości, jak nie jest po jego myśli to krzyczy i narzeka:)

reklama
konwalianko - z odkurzaczem nie pomogę bo ten co mamy nie jest godny polecenia. Mój mąż za każdym razem gdy odkurza to przeklina.. a ja nie chcę inwestować w nowy bo w perspektywie chcemy miec odkurzacz centralny. ale to najpierw musimy sie wybudowac :p piaskownica faktycznie wydaje się fajna z tego co opisałaś! też chcemy kupić i zamontować na wsi. Taka z daszkiem byłaby idealna. Ja chciałam żeby miała też przykrycie właśnie żeby zwierzaki się w niej nie załatwiały! Może na all coś będzie..

My już po reha. W drodze powrotnej Mati zasnął i nie chcąc go budzić (potem już ciężko byłoby go uśpić i na pewno byłby strasznie marudny!!) siedziałam w aucie godzinę aż się obudzi.. A żeby nie było zbyt nudno to pojechałam do Maca ://// i kupiłam sobie McZestaw tortille z grillowanym kurczakiem bez sosów, frytki i cole :/ ech.. dobre to było :/ i jak tu się odchudzić :p ale dzisiejsza rozpusta to przez Mateuszka :D

Mój Mateusz to jest teraz straszny złośnik, jak mu się czegoś nie da to wpada w taką furię, krzyczy, płacze i lecą mu łzy jak grochy!! Zawsze chodzi o to samo: o laptopa, telefon i piloty, ech...

Do góry