reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

witajcie mamusie

my z corcia dalej chore o spacerku po sniegu poki co nie mamy co myslec az mi szkoda bo nie wiadomo jak dlugo taka zimowa piekna pogoda bedzie trwała , bardzo bysmy chcieli na saneczki a tutaj lipa poko co
ja tam tez za bardzo w dyskusje nie potrafie sie wbic , ale co tam naskrobie kilka slow co u nas i znikam
Anetko - gratuluje corci
ide do niuni bo sie obudziła a bardzo kaszle

reklama
Hej!

Ale u nas biało...śnieg cały czas sypie. Lubię taką zimę.

Aniaa, ona próbowała i nadal próbuje mleka, jak ja jem w postaci zupy mlecznej czy np. takie surowe z bułeczką z dżemem. Parę łyżeczek zjadała i na tym koniec. Wie, że to jest od krówki od babci. No i co nieco zna smak. No i się poznała, jak chciałam jej dać w butli :cool:

Wiśnia, kooopę lat! Wracaj, wracaj! Ojej, to już 19 tydzień u Ciebie? :szok::-D Znacie już płeć Maluszka?

daga, to mamy mamusie w podobnym wieku :) Moja w kwietniu skończy 50tkę :) Też się będziemy zastanawiać nad prezentem, bo u niej to już w ogóle nie wiem, co kupić...

Marzenko, zdróweczka!

Dobrze. ze tu tak cicho bo ja znowu zalatana:-p
Ania***
Monia och leci mi szybko ta ciąża, już sie tym zaczełam stresować ostatnio, że nie zdążę z wszystkim. Z remontami, zakupami i nauczeniem Mili , ze będzie ktoś nowy. Na razie jednak zmeczenie zwycieża:-D

Hej babiszonki!!!

Oczywiscie różany wyskok z całonocnym spaniem był tylko wyskokiem, bo już bastepnej nocy "wróciła na własne tory", czyli ok 5-7 pobudek co noc,ALE dziś mamcie zaskoczyła i kolejna noc przespana w całości za nami. Kurcze zeby choć raz w tygodniu tak pospała. zobaczymy. U mnie młyn jak zwykle, ale dajemy rade:)Co do nocnikowania to Rózia z niewiadomych przyczyn panicznie boi sie nocnika, był czas ze pięknei wołała, ateraz lipa. Kupiła wczoraj nasadke na sedes i o dziwo nawet jej sie podobało. Zobaczymy jak to będzie. Najgorszy problem jest z tym, że rózina na co dzień jest z małżonem a jemu - zwyczajnie nie chce sie jej wysadzac, bo leń jest i wygodniej pampka założyć. Ja w dzień widze ja na tyle krótko, ze te kilka wysadzen po południu to jest za mało. Cos czuje ze małzona czeka burza z piorunami jak ie zmieni nastawienia:biggrin2:

Dagus ząb był leczony kanałowo, ale źle doleczony i stan zapalny się zrobił i trza było usunąc, fajnie ze psiórka macie!!! Rózina naszego gustawa uwielbia ze wzajemnoscia! I niechże ten sufit przestanie wam leciec dziad jeden no:biggrin2::biggrin2: !!!!!

Emka na diecie nadal jestem ale poki co waga stoi, tzn waha się mniej więcej od tygodnia na poziomie 5, 6 kg mniej ale poki co cholera nie chce zejść nizej, ale damy rade, twardy ze mnie zawodnik i tak łatwo się nie poddam:)

Ania wow super!! Gratulujemy nocnikowania!!!

Aneta super, gratulacjie dziewczynki! I dużo zdrówka!

Moniu kciuki za nocnikowanie!
Wiśnia babo jak dzwonie to mnie tu odbieraj bo lać bedę :*:*:*:*:*:*bo ja musze przynajmnije co drugi dzień z Toba ponawijać do tęsknie :biggrin2:

a dziewczynki leci do was pytanie: Jak jest Wasz stosunek do oglądania przez Nasze dzieci bajek?czy lubią? i jakie ew. bajki maluchy ogladają?
bo Rózina ogląda rano po wstaniu, jeszcze w łózeczku, jedna w ciągu dnia i juz po kąpieli- bardzo bardzo lubi. a ja nie zamierzam jej tego odbierac, sama jestem wychowana na bajkach i jakos normalny ze mnie człowiek wyrósł. rózia ogląda disney junior, ma tam swoje ulubione.i jakos nie widze nic w tym złego, ze ogląda.i przynam szczerze, ze jak słysze teksty ze tv to najgorsze zło świata - to sie z tym po prostu nie zgadzam, bo jesli cokolwiek uzytkuje sie z rozsądkiem to dlaczego nie. czekam na opinie.

Ostatnia edycja:
Witaj Maqnio:) JA tez nie mam nic przeciwko bajkom. Uwazam zew szystko jest dla ludzi byle z umiarem. KArolina bajkami interesuje sie od bardzo niedawna, oglada mini mini, pasuje mi ten program bo zero w nim agresji. Przyznaje, ze jak teraz KArolina byla chora to pól dnia jak nie wiecej lezalysmy na kanapie i ogladalysmy bajki, bo najpierw na nic innego sily nie miala a poza tym to w domu zwyczajnie ogladamy bajki z nudow.

milego dnia mamusie!

I nie myslcie ze to nasze siusie to juz takie idealne;) Zdarza sie wpadka tak co drugi dzien;)

Witajcie;-)
Bartek od wczoraj ma pierwszy w swym zyciu katar, w domu mialam tylko masc majerankowa i wode morska. Poszlam do apteki a tam prawie wszystko od 2 lat, aptekarka uznala ze maly wazy jak 2 lenie dziecko i polecila otrivin i lipomal z tym pierwszym jest w miare szybko psikne i kataru nie ma, gorzej z syropem:wściekła/y:i z racji ze moje dziecko nie chorowalo, nie wie o co chodzi. Wieczorem oboje go trzymalismy a ja strzykawka do lekow wlewalam po policzku, z krzyku maly az kaszel mial i wymiotowal, nie wiem co robic tlumacze ale on panicznie sie boi i ucieka rano bylo tak samo:sorry:wszystko przez tatusia bo "musial" spotkac sie z chorym kolega:wściekła/y:do tej pory Bartek nie mial nawet kataru.
Maqnio u nas tez byla jedna przespana noc a tak pobudjka na 4 godz...Bartek boi sie nocnika w sumie siedzial moze 2 razy i to zanim dobrze usiadl zaczynal uciekac wiec dalam spokoj. Co do bajek moje dziecko bajkami z tv sie nie interesuje, na mini mini zerka gdy sie zaczynaja i tyle.Ostatnio na tvp1 leciala dora i ogladal. Za to uwielbia franklina, oglada jak zaczarowany. Rano jedna i na noc, chcialby wiecej ale nie pozwalam.
Daga tez chcialabym pieska dla Bartka ale mamy za malo miejsca, poza tym leniem jestem i wychodzic by mi sie nie chcialo:tak:Jowita niezle napsocila:-DBartek nie lubi sie ubierac i smarowac wiec mam z glowy za to ciagle puka do drzwi pokazujac ze chce na dwor

reklama
Cześć Mamuśki!

U nas super nocka, 2 przebudzenia na smoka i Kinia pięknie spała od 20.00 do 7.30 :-) Z nocnikiem nadal średnio, siku baaaardzo rzadko, ale sadzam ją i póki co chce siedzieć ok. 20 minut, potem zwiewa :)
U nas dziś chodził ksiądz po kolędzie i Kinga dostała od niego 2 cukierki i bardzo jej się spodobał. Nawet "papa" mu zrobiła, ale zrobić Znak Krzyża (W imię Ojca...) to już nie chciała pokazać, zrobiła tylko "Amen".
A mnie wkurzają w tym tygodniu telefony od jakichś wydawnictw, prpponują jakieś zestawy książek itp. za niiby małe kwoty, ale u nas naprawdę krucho z kasą żeby sobie na takie coś pozwalać. Ciężko mi odmawiać, czasem wcinam się w słowo, bo Oni przez telefon to tak nadają że szok! Odkąd się mała urodziła, mają moje dane ze szpitala z paczek dla dziecka no i różne firmy dzwonią...
A Wy jak odmawiacie? Od razu się rozłączacie czy gadacie z nimi?

maqnio, moja Kinga w ogóle bajek nie ogląda, bo...nie lubi! Nie interesują ją! Czasem jej włączam JimJam, ale ona zawiesi oko na 3 minuty i po wszystkim. Jej ulubiony program to..."Jaka to melodia?" :-p:eek::-D I ulubiony kanał PoloTv, gdzie w kólko leci disco polo :)

Do góry