reklama

Lipiec 2014

reklama
Pobudka przed 6.... Cudownie!

Gosia to mnie pocieszyłaś :-) bo mnie w nocy też muliło w brzuchu. Nie pamiętam już czy w pierwszej ciąży miałam tak samo. Szybko się zapomina hehe
Ty głuptasie daj znać jak trzeba ci coś podwieźć!!!

Mika!!! Ale bym kalafiora zjadła!!!!!!!

Witam sie z rana z bólem głowy...okropnym bólem głowy, buuu... Z Ola miałam często, to przyzwyczajona byłam, a teraz pierwszy raz chyba.... I młodzież w brzuchu od przedwczoraj w nocy mało sie rusza...trochę sie rusza, ma czkawke, przeciąga sie od czasu do czasu ale jakoś tak niemrawo...

pola - od moderatorów za takie zdjęcia powinien być ban jak nic! :laugh2: dobrze, że tego wczoraj na noc nie widziałam, bo by bardziej bolało :-p

magdalenka - no weź nie wygłupiaj się. Będzie dobrze, 3mam&

Angelika - to chyba dzidzia zaczyna pakować zabawki, jesteś już na dobrym etapie i ważne że w szpitalu! Dacie radę!

U nas dzisiaj piękne słoneczko, będzie pranie!

Dzien dobry!

Bez nickow, bo pochlonelam sporo informacji :p

Za hospitalizowane oczywiscie trzymam kciuki i licze, ze wyjdziecie w dwupakach, chyba, ze ktoras ma inne zyczenie, bo akurat to jedyne sluszne rozwiazanie ;-)

Dzieki za odpowiedzi odnosnie ktg

Na poczatku ciazy wymiotowalam kawa, ale teraz pije jedna, mala, slaba z mlekiem, rano, albo popoludniu do jakiegos ciasteczka :p

Do szpitala dla dziecka zabieram kocyk, rozek, recznik z kapturkiem, 3 pajace, 3 body na krotki, 2 body na dlugi, jedne polspiochy, 3 pary skarpetek, 2 czapeczki, niedrapki, zel do mycia (najwyzej sie nie przyda) szczotke, obcinacz, mam tez bepanthen, pieluszki tetrowe i jednorazowe, chusteczki do pupki i to chyba wszystko. Wyniki badan zabieram wszystkie z wyjatkiem pappa no i dowod osobisty. Nie wiem co sie im przyda, wiec niech sobie wybieraja :p

Ja juz na truskawki patrzec nie moge. Ilekroc kupie kilogram, tylekroc musze go jesc sama przez 2 lub 3 dni, bo M nie je. Z kolei jak kupie pol kilo, on uznaje, ze do takiej ilosci nie zasiada :/ teraz mam kilo w lodowce. Czesc zjem na surowo a z czesci zrobie koktail

Dzis wizytuje ;)

Milego dnia

Angelika, dobrze,że w szpitalu jesteś. Rozwarcie na cm,ojej,zaciskaj nogi. Jeszcze nie czas! Co do ktg, większości dzieci spada tetno na skurczu, ale nie powinno spadać tak nisko.
Catsun współczuję bólu nerki. Co do leków przeciwskurczowych ich się nie odstawia od tak, powinni to zrobić dopiero po skończonym 37tc.
U mnie lepiej, plamienie ustało, brzuch też bardziej miękki się
wydaje.

A powiedzcie czy jak mama z dzidziusiem po porodzie jest 2 dni w szpitalu to kąpią już w szpitalu bobasa? Pytam w sensie czy brac np plyn do kapieli, krem.. Bo ja spakowałam ręcznik ale nie wiem jak to jest z tą kąpielą.. To pierwsza moja ciąża.. Powiedzcie jak to wszystko wygląda..

teraz jest moda na nie kąpanie. mojej koleżanki mały był powycierany i wyglądał okej. lekarka powiedziała by wykąpać w domu, i żeby kapać co 9 dni - takie było zalecenie. kąpała częściej ale nie codziennie. teraz sie uważa , że ma warstwę ochronną i nie ma co jej zmywać.

jagódka dobrze, że lepiej, angelika - zawsze lepiej sprawdzić.

ja z rana dzis lepiej się czuję. zara jadę na miasto. mały się rozpycha z rana także jest super.

Jagódko - Jest szansa na jutrzejsze wyjście? Może organizm zaakceptował pessar.

U nas położna zalecała mycie co 2 dzień przez pierwsze 6 tygodni. Później już normalnie. Ale na początku, żeby naturalnej florze nie przeszkadzać się rozbudować.

Musiałabym się chwycić jakiejś roboty a taaaak mi się nie chce...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry