reklama

Lipiec 2014

Mnie też wczoraj rano zgięło pierwszy raz od skurczu.. Dziś u mnie chłodniej, mogę wreszcie okna na przestrzał otworzyć. Może się skuszę na jakieś prasowanko - całą garderobę męża przejęła teściowa, chwała jej za to, bo prasowanie koszul mi bokiem wyszło - ale moje i Klaudii ubrania wypadałoby uprasować.. No nic, wstawię chyba zupkę i idę do deski..

Kurcze nasila mi się ŁZS strasznie, boję się, że mi blizny w końcu zostaną na twarzy, a nie chcę używać w ciąży leków:no:

Małgosiu jest jakaś epidemia tego rumienia, co chwila słyszę, że czyjeś dziecko się zaraziło.. Nie wiem jaki to ma wpływ na ciężarną, ale chyba generalnie na tym etapie już jesteśmy w miarę bezpieczne.

reklama
Dziewczyny ja też w 2 paku:) Chociaż wczoraj wróciły jakieś skurcze:/ Takie jak zanim brałam salbutamol tylko nie aż tak mocne. Jak leże to nie ma ich. Jak chodzę to boli z przodu brzucha po bokach.. To jak by ból mieśnia taki silny.. Czy to faktyczni tak się czuje skurcze?? Jagódka może Ty wiesz? Albo Wy dziewczyny? Życzę Wam miłego dnia i wypoczętego piątku:)

Skurcze są wtedy, gdy ból i twardnienie zaczynają się od góry (od dna macicy) do dołu (do szyjki).

Catsun
nie wiem czemu odstawili Ci leki, bo to głupota straszna - mi odstawiali w 37tc i też ze strachem, że zaraz urodzę, leż jak najwięcej.

Hej, ja też się melduję w dwupaku :-D
Choć wczoraj trochę mnie wzięło i poprasowałam całą tetrę, flanelę, prześcieradła, kocyki i ręczniki :rofl2: w ogóle dopadło mnie wicie gniazda chyba całkowicie, bo wczoraj ogarnianie skończyłam praktycznie pod koniec meczu, a wcale jakiegoś bałaganu nie miałam :eek: Myślę, że gdybym nie pracowała to mieszkanie wyglądałoby jak muzeum :laugh2:
Piłkę też mam, więc chyba czas najwyższy zacząć ćwiczyć :sorry:

Małgorzatkar - mnie ktoś straszył tym rumieniem zakaźnym, że groźny dla ciężarnych, ale ja plotkom nie wierzę, najlepiej zapytać lekarza; pamiętam tylko, że dzieci dość lekko to przechodzą, a ich buzie wyglądają jak ogorzała twarz wiejskiej kobitki

GiB - ta głowa i ciśnienie to pewnie przez fronty, ja wczoraj myślałam, że w pracy zasnę na stojąco :baffled:

Lilly - trzymam kciuki za dobre wyniki badań i szybkie wyjście do domku :tak:

Magdalenka - mam nadzieję, że maleństwo siostry sobie szybko poradzi z infekcją i zawita w domku :tak:

Skurcze - jakoś mnie nie bolą, tylko taki brzuch ciężki mam, mam nadzieję Hubson, że lekkie skurcze bh to zapowiedź lekkich skurczy porodowych - marzycielka ze mnie :rofl2:

Sokoja - dziś u nas dużo chłodniej, więc uniknęłaś mojego gniewu straszliwego ;-):-D:rofl2:

Limonka - czekamy z niecierpliwością na pozytywne wieści :tak:

Witam sie i ja, czekajac na info o rozwiazaniach ;)

Ja skurczu bolesnego chyba jeszcze nie doswiadczylam. Smialam sie z tej pelni, ale teraz mam wrazenie, ze moj czas jednak w lipcu. Poza twardnieniami nie widze zadnych innych przepowiedni. Brzuch mam wysoko, bez nospy i magnezu nie odczuwam bolu i ogolnie nie czuje sie gotowa.

Co do naciskow na pecherz - ja tak mam i to jest rzeczywiscie bolesne. W nocy boli mnie brzuch, wstaje, boli mocniej, robie siusiu, wstac nie moge, klade sie jak foka do lozka i za godzine to
samo...

Wlasnie leze w lozku, przy otwartym oknie. Pada, wiec wietrze mieszkanie. Pranie wyschlo wczoraj, oczywiscie ja musialam zmyc naczynia, przejde sie do sklepu i pozniej moze do siostry i tak oto uplynie mi 13go w piatek.

Chcialam Was podpytac, czy macie telefony z tanim abonamentem? 2 lata temu wmanewrowalam sie w play i mam spore rachunki. Szukam czegos korzystnego. Moze cos polecacie?

Odstawili bo miałam dobre KTG - 5 razy mi robili.. Ja właśnie nie wiem czy to skurcze.. Brzuch owszem twardnieje ale ból jest tylko skoncentrowany w tych miejscach co opisałam.. I nie jest to ból menstruacyjny.. Nie w podbrzuszu i nie u góry.. Może to mieśnia brzucha mnie bolą trzymając już ponad 2,5 kg dziecko??? Już sama nie wiem... Sory jak oisze coś śmiesznego czy głuoiego ale sama już się nad tym wszytskim zastanawiam:crazy:

Catsun rzeczywiście nie pasuje to do opisu skurczu.

Mnie bardzo boli skóra pod biustem pewnie od obniżenia brzucha ale mięśnie nie bolą.
W sumie żeby się dowiedzieć to ktg musiałabys robić

Dzień dobry:) meldujemy się nadal w dwupaku.

Co za noc!!!! Mój Mż od 1 wymiotuję, dostał biegunki, temperatury. A ja z tego stresu zaczęłam się tak denerwować że nie mogłam zasnąć do 3. Śpimy oddzielnie bo nie wiadomo czy to nie wirus jeżeli jest temp. Leżąc w nocy myślałam tylko kobieto nie zacznij rodzić:no: Od razu wizja porodu sam na sam mnie zmroziła. Zastanawiam się z kim w takim razie pojechałabym do szpitala. Biedny wymiotuję nadal, temp. spada na szczęście. A ja idę leżeć dzisiaj się nie ruszam. Zaczęłam się zastanawiać czy nie wynająć sobie położnej w takiej sytuacji jak dzisiaj zostałabym sama:(

Dzieki Wam przypomnialam sobie o pilce, wygrzebalam ja i jutro maz mi napompuje i bede sie gibac :)

Przez ostatnie dni zauwazylam, ze jak ide sie zalatwic to potem z kibelka nie mo,ge wstac, tak ciagnie, napiera i rwie do dolu. Macie cos takiego?

Hubson też tak mam.

Dla wszystkich chorowitek dużo zdrówka.

Małgorzatkar na temat rumienia się nie wypowiem.

Lilly trzymam kciuki za Zolkę, oby dzisiaj wróciła do domku z Wami:)

Makota mój Mż ma w Playu, jest bardzo zadowolony. Pierwszy raz ma tak niskie rachunki. Z tym że on nigdy nie bierze umów dłuższych niż 1 rok. Może dlatego! ja się wmanewrowałam w Plusa z abonamentem na 2 lata:( totalna porażka. czekam do października i przenoszę się do Playa.

Catsun byłaś w szpitalu że już 5 ktg za Tobą?

reklama
Odstawili bo miałam dobre KTG - 5 razy mi robili.. Ja właśnie nie wiem czy to skurcze.. Brzuch owszem twardnieje ale ból jest tylko skoncentrowany w tych miejscach co opisałam.. I nie jest to ból menstruacyjny.. Nie w podbrzuszu i nie u góry.. Może to mieśnia brzucha mnie bolą trzymając już ponad 2,5 kg dziecko??? Już sama nie wiem... Sory jak oisze coś śmiesznego czy głuoiego ale sama już się nad tym wszytskim zastanawiam:crazy:
Jak po bokach boli to zapewne sa wiezadla.

Elifit, a obnizyl Ci sie brzuch?
mnie dzis koszmarnie bola cycki po bokach. Dotknac sie nie moge, bo az piecze.

Ide pokulac sie na pilce.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry