reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Po raz 1-szy od 3 tyg mogę powiedzieć,że jestem zrąbana. Mój entuzjazm co do ogarnięcia domu, dwójki dzieci , zakupów, spacerów , wizyt lekarskich w pojedynkę chyba właśnie opadł.
I do tego ten upał ,który pewnie pochłania połowę sił...
Wszystko mnie boli, nawet kregosłup ,pewnie od noszenia wanienki z wodą.
Do tego jeszcze skomplikowana obsługa dziecia bez pieluchy. Muszę czekać aż tetra przeschnie i dosuszyć żelazkiem,żeby zapas na noc mieć, bo dziecko w mokrym leżeć nie może.
W tym czasie pewnie się obudzi na karmienie.

pocieszające jest to ,że noc się chłodniejsza zapowiada. Przynajmniej czuje się różnicę przy otwartym oknie

reklama
a ja sie odmeldowuję...właśnie ogarnęłam Starszaka (niespodziewane siku w łóżko i WSZYSTKO do przebrania, łącznie z ukochanym misiem, z którego prawie kapało), czekam aż Maleństwo dokończy kupę i spodziewam się również wszystkiego do przebrania. Także cycowo-kupkowo spokojnej nocy Wam życzę ;-)

Ja dopiero teraz mam chwilę także się witam :)

Mgdalenka super poród każda by taki chciała:) No i super, że wszystko ok:)
Elifit moja też od 5-6 zaczyna stękanie jęczenie i pierdki. Na koniec idzie kupa ale trochę to trwa.
Małgorzatka nie przejmuj się jakimś dupkiem:)
Tusiaczek jestes genialna :)
Makota ja też tak czasem mam, zdarza mi się zirytować strasznie a potem mam wyrzuty, że przecież ona niczemu winna.
Co do kleksów u nas dalej są ale jakby rzadziej. Odstawiłam infacol przez ulewanie ale zauważyłam, że pierdki już tak nie męczą.

My po wizycie z Julcia. Także moj gubcio w 9 dni przybrał 400 gram :szok: Wszytsko pani posprawdzała i powiedziała, ze możemy być dumni bo mamy idelanie zdrowe dziecko. Też martwiłam się o napięcie, bo piąstki cały czas zacisnięte, bo głowę do tyłu odchylała, i ogólnie taka silna od początku a niby nie powinna. A ona jest poprostu sillna :D:D
Co do gazów powiedziano mi, że to musi minąć i nic mam z tym nie robić (oni z niczym nic nie robią w uk więc to traktuje z przymrużeniem oka) A jeśli chodzi o ulewanie to ponoć dzieję się tak, bo dziecko nie wie ile może zjeść, i pakuje w siebie na siłę, martwić by się trzeba jakby nie przybierała, a że przybiera nawet szybciej niż powinna to nie ma się co martwić. No nic zobaczymy. Także finalnie dziecię moje waży już 4400:D Od wyjscia ze szpitala przytyła prawie 1,8 kg to w jakies niecałe 6 tygodni :)

Teraz smerf poszedł spać teoretycznie powinna wstać koło 2 zobaczymy :)

Spokojnej nocki :)

Ostatnia edycja:
Mika kleksy przeszły same , jem wszystko niestety łącznie z czekolada...

Mam siostrę cioteczna przez przypadek do pomocy :) jakoś tak wyszło ze przyjechała ze swoim tatą i siostrą w odwiedziny i została. Ola szczęśliwa, bo ktoś sie w końcu zajmuje tylko nią :) jutro wieczorem jedziemy do moich rodziców, pierwsza dłuższa podróż Zuzi :) a wcześniej pediatra i wazenie

Brzuch mnie boli, cala rana wewnątrz, napuchlo mocno i boli...kiedy to sie skończy?

Już nie wiem co mialam odpisać...idę spać, dobranoc

Magdalenka fajnie, że masz miłe wspomnienia. To też jest ważne, ja niestety tak dobrze nie wspominam, a wręcz w ogóle o nim nie myśle, cieszę się, że córka już jest i po co mam wracać do tego czasu.

Melduje się na nocnej zmianie. Swoją drogą ciekawe ile czasu musi minąć, żeby dostać wolne od nocnej zmiany, tzn. kiedy moja córa będzie przesypiać całe noce z pobudką dopiero na śniadanie.

Mała nakarmiona, grzecznie śpi w takim razie dobranoc.

reklama
witam nocną wartę ;) nie powiem że mnie to cieszy, ale chyba nie mam wyboru ;)
musiałam coś przegryźć, jem jak słonica...! piję jeszcze więcej i do tego pocę się przeokrutnie :(

u nas jakoś chłodno było na wieczór, po kąpieli nałożyłam młodemu czapkę i w sumie do teraz w niej spał, bo okno w pokoju otwarte.. duchota ale tak sobie z temp...

po jakim czasie kupy Waszych bobasów były żółte? ja dużo razy przewijałam resztki smółki, dzisiaj kupa brąz, zastanawiam się od kiedy będą żółte....?

ok zmykać spróbować się nieco przespać.

Do góry