• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

Witam Nocne Marki,

Magdalenko świetny porod, każdej takiego życzę.

Nie pamiętam juz kiedy były żółte kupki, ale raczej w ciagu pierwszych 10 dni się pojawiły.

Młoda zjadla i dalej śpi. Mam nadzieje że do 6. Papa

reklama
Witam się na nocnej :)

Po strasznym dniu dostałam fajną noc czyli pobudka po 4h. Moje dziecko nie zawodzi;)

Małgorzata skontroluj tę ranę. U mnie już wygojone i nic tam w środku nie boli. Drętwe jest ale to normalne.
Magdalenka zazdroszczę fajnego porodu.

Człowiek wchodzi kulturalnie chce zagadać a tu temat kupa de wejścia:eek: u nas już w domu była żółta, czyli na trzecią dobę od porodu.

Na ostatnim karmieniu Was poczytałam to teraz spróbuję odpisać o ile cos pamiętam.
Magdalenko super poród, mój trwał czasowo nie wiele więcej ale ja swojego tak dobrze nie wspominam. Dobrze, że to było dawno i nie prawda:p

Sokoja Gratuluję, trafiła Ci się położna z darem wróżenia.
U mnie wizyta wygląda tak, dzieć jest każdorazowo oglądany, czy nie ma potówek, uczuleń, odparzeń, czy podnosi główkę. Macanie klejnotów oczywiście też musi być. No i sobie gadamy, tzn jak mam jakieś pytania .itp. Przyznać muszę, że sensowna mi się trafiła ta położna:thumbup:

Elifit udało się pójść spać?

Co to znaczy ze ostatni post był dwie godziny temu? Dieta dla dzieci czy jaka cholera? I jak zwykle Tuś dowiaduje się ostatni:eek:

Magdalenka ciesze się że mąż dobre wspomnienia:)

U mnie 7 doba i kupka nadal ciemna, kleks przy każdym karmieniu.

Też tak macie,, że jak usnie przy cycu to boicie się ręką ruszyć, żeby dzieć się nie obudził? Kiedy odbijacie jeśli zasnie i w ten sposób kończy posiłek?

Magdalenko super porod!

Dzien dobry. U nas po ciężkim dniu nocka piekna. Za to poranek znow taki se...
Małego męczą gazy i ma problem z wyproznieniem. A do tego kolki.... Bidulek mój.
Wczotaj tak płakał ze myślałam ze pojedziemy do szpitala. Na szczescie kapiel pomogła i maluszek zasnął na długo (ponad 5h). W nocy spokojne zjadł i zasnął ale po jakimś czasie zaczął stekac i sie prężyć. Ech :(

Dzień dobry dziewczyny :) wstał mój mały terrorysta i jemy. Tzn on je, bo ja jestem cholernie głodna, ale muszę poczekać aż książę skończy:mad: zjadłam trzy ciastka bo były pod ręką i teraz mam dziecko w okruchach.
Noc była ok dwie pobudki, więc całkiem ok.

Undomiel ja podnosze, czy śpi czy nie. To czy odbije to już inna historia

Magdalenko super porod!

Dzien dobry. U nas po ciężkim dniu nocka piekna. Za to poranek znow taki se...
Małego męczą gazy i ma problem z wyproznieniem. A do tego kolki.... Bidulek mój.
Wczotaj tak płakał ze myślałam ze pojedziemy do szpitala. Na szczescie kapiel pomogła i maluszek zasnął na długo (ponad 5h). W nocy spokojne zjadł i zasnął ale po jakimś czasie zaczął stekac i sie prężyć. Ech :(

Pola, ja mam to samo.. wieczorem krzyk, bo placzem tego nazwac nie moge, kapiel go odpreza, najada sie, zasypia i spi calkiem dobrze. Budzi sie od 4 lub 5 i pozniej mam problem, bo jak nie gazy to kupa, jak nie kupa to pielucha przeciekla, albo zadanie cyca i w ten sposob spi po 5 lub 10 min...

Swoja droga, jemu czesto siki ida bokiem na plecki, a ja nie mam zadnej ceraty i boje sie, ze zacznie mi materac smierdziec :/

Dzień Dobry

Makota spróbuj podciagać pieluszkę wyżej na pleckach. Wtedy powinno mniej przeciekać. I raczej połóż cos na materac.

Małgorzatkar, jak cos puchnie to ja też bym skontrolowała. Ja mam twardą ranę, przy ucisku lekko wrażliwa ale poza małym ciagnięciem w prawym boku które było od początku nic już nie dokucza

Jakoś przetrwaliśmy noc, fakt wszytko zasiusiane i zakupkane + sterta prania + matka padająca na twarz.
O północy jeszcze suszyłam pieluchy żelazkiem.
A po 3 się poddałam i założyłam pampersa,żebyśmy chociaż jedną turę przespali spokojnie i udało się do 7.:tak:
Pupa dużo lepsza, dzień chyba chlodniejszy więc będzie dobrze.
Tylko pranie nie wyschnie tak szybko:-(

Trzeba się ogarnąc i zabrać dzieci na spacer, zakupy zrobić i wymyślic obiad

reklama
Dzień dobry!
nocka minela znosnie tzn dwie pobudki o 2 i o 5, teraz o 8 wstajemy :)
mi czasam dziecko beknie w poziomie, a jak zasnie to odkladam do lozeczka z tym ze Zola spi na brzuchu wiec jak coś się wróci to na tetrę poleci.
Szczoch mój mamy teraz sika na potęgę, co pól godziny i pielucha zabarwiona na niebiesko.
czy wasze maluszki też tak mocno się ślinią?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry