reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Witam Nocne Marki,

Magdalenko świetny porod, każdej takiego życzę.

Nie pamiętam juz kiedy były żółte kupki, ale raczej w ciagu pierwszych 10 dni się pojawiły.

Młoda zjadla i dalej śpi. Mam nadzieje że do 6. Papa

reklama
Witam się na nocnej :)

Po strasznym dniu dostałam fajną noc czyli pobudka po 4h. Moje dziecko nie zawodzi;)

Małgorzata skontroluj tę ranę. U mnie już wygojone i nic tam w środku nie boli. Drętwe jest ale to normalne.
Magdalenka zazdroszczę fajnego porodu.

Człowiek wchodzi kulturalnie chce zagadać a tu temat kupa de wejścia:eek: u nas już w domu była żółta, czyli na trzecią dobę od porodu.

Na ostatnim karmieniu Was poczytałam to teraz spróbuję odpisać o ile cos pamiętam.
Magdalenko super poród, mój trwał czasowo nie wiele więcej ale ja swojego tak dobrze nie wspominam. Dobrze, że to było dawno i nie prawda:p

Sokoja Gratuluję, trafiła Ci się położna z darem wróżenia.
U mnie wizyta wygląda tak, dzieć jest każdorazowo oglądany, czy nie ma potówek, uczuleń, odparzeń, czy podnosi główkę. Macanie klejnotów oczywiście też musi być. No i sobie gadamy, tzn jak mam jakieś pytania .itp. Przyznać muszę, że sensowna mi się trafiła ta położna:thumbup:

Elifit udało się pójść spać?

Co to znaczy ze ostatni post był dwie godziny temu? Dieta dla dzieci czy jaka cholera? I jak zwykle Tuś dowiaduje się ostatni:eek:

Magdalenka ciesze się że mąż dobre wspomnienia:)

U mnie 7 doba i kupka nadal ciemna, kleks przy każdym karmieniu.

Też tak macie,, że jak usnie przy cycu to boicie się ręką ruszyć, żeby dzieć się nie obudził? Kiedy odbijacie jeśli zasnie i w ten sposób kończy posiłek?

Undomiel - niby mozna polozyc na boczku po jedzeniu bez odbijania w pionie. Ja tak do niedawna robilam teraz wyczuwam fazy snu synka i jezeli spi mocno, odbijamy

Magdalenko super porod!

Dzien dobry. U nas po ciężkim dniu nocka piekna. Za to poranek znow taki se...
Małego męczą gazy i ma problem z wyproznieniem. A do tego kolki.... Bidulek mój.
Wczotaj tak płakał ze myślałam ze pojedziemy do szpitala. Na szczescie kapiel pomogła i maluszek zasnął na długo (ponad 5h). W nocy spokojne zjadł i zasnął ale po jakimś czasie zaczął stekac i sie prężyć. Ech :(

Dzień dobry dziewczyny :) wstał mój mały terrorysta i jemy. Tzn on je, bo ja jestem cholernie głodna, ale muszę poczekać aż książę skończy:mad: zjadłam trzy ciastka bo były pod ręką i teraz mam dziecko w okruchach.
Noc była ok dwie pobudki, więc całkiem ok.

Undomiel ja podnosze, czy śpi czy nie. To czy odbije to już inna historia

Magdalenko super porod!

Dzien dobry. U nas po ciężkim dniu nocka piekna. Za to poranek znow taki se...
Małego męczą gazy i ma problem z wyproznieniem. A do tego kolki.... Bidulek mój.
Wczotaj tak płakał ze myślałam ze pojedziemy do szpitala. Na szczescie kapiel pomogła i maluszek zasnął na długo (ponad 5h). W nocy spokojne zjadł i zasnął ale po jakimś czasie zaczął stekac i sie prężyć. Ech :(

Pola, ja mam to samo.. wieczorem krzyk, bo placzem tego nazwac nie moge, kapiel go odpreza, najada sie, zasypia i spi calkiem dobrze. Budzi sie od 4 lub 5 i pozniej mam problem, bo jak nie gazy to kupa, jak nie kupa to pielucha przeciekla, albo zadanie cyca i w ten sposob spi po 5 lub 10 min...

Swoja droga, jemu czesto siki ida bokiem na plecki, a ja nie mam zadnej ceraty i boje sie, ze zacznie mi materac smierdziec :/

Dzień Dobry

Makota spróbuj podciagać pieluszkę wyżej na pleckach. Wtedy powinno mniej przeciekać. I raczej połóż cos na materac.

Małgorzatkar, jak cos puchnie to ja też bym skontrolowała. Ja mam twardą ranę, przy ucisku lekko wrażliwa ale poza małym ciagnięciem w prawym boku które było od początku nic już nie dokucza

Jakoś przetrwaliśmy noc, fakt wszytko zasiusiane i zakupkane + sterta prania + matka padająca na twarz.
O północy jeszcze suszyłam pieluchy żelazkiem.
A po 3 się poddałam i założyłam pampersa,żebyśmy chociaż jedną turę przespali spokojnie i udało się do 7.:tak:
Pupa dużo lepsza, dzień chyba chlodniejszy więc będzie dobrze.
Tylko pranie nie wyschnie tak szybko:-(

Trzeba się ogarnąc i zabrać dzieci na spacer, zakupy zrobić i wymyślic obiad

reklama
Dzień dobry!
nocka minela znosnie tzn dwie pobudki o 2 i o 5, teraz o 8 wstajemy :)
mi czasam dziecko beknie w poziomie, a jak zasnie to odkladam do lozeczka z tym ze Zola spi na brzuchu wiec jak coś się wróci to na tetrę poleci.
Szczoch mój mamy teraz sika na potęgę, co pól godziny i pielucha zabarwiona na niebiesko.
czy wasze maluszki też tak mocno się ślinią?

Do góry