reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Makota, ja mam taka cienka podkładkę na materac po córce jeszcze i sie sprawdza, dzieć sie nie poci i nic nie przesiąka.

Na przewijaku ja mam pokrowiec a na to pieluszkę tetrową lub flanelę poskładana tylko pod tyłkiem. Nie zasika wszystkiego, a nie ślizga mi się to przy ubieraniu.

Tusiaczku jest trochę lepiej ale taki patent z pieluchą to porażkowa sprawa. Kupa roboty , z przewagą kupy ( wszędzie).

reklama
dziewczyny doradzcie czym smarowac albo co robic bo zauwazylam ze w pachwinach, na siusiaczku i jaderkach od spodu zeszla mojemu synkowi skora, nie jest to zaczerwienione ale nie wiem czym to ogarnac? doradzcie. Moze ktoras miala podobny problem

a ja byłam w aptece po leki dla przeziębionego małża i w drogerii odebrać baby box z prezentami (kaszka+6m-cy, jakieś zmiksowane owocki w plastikowym pojemniczku, sudokrem, pieluszki, podpaski i gazeta z kuponami zniżkowymi). Poza tym mąż siedział przy komputerze, a teraz poszedł malować schody.

Hej :)

Undomiel ja robię tak jak tusiaczek. Zawsze staram się odbijać, nie zawsze sie budzi a nawet jeśli to potem staram się ululać na rękach.

Na łożeczko też ma alergie akceptuje tylko w nocy w dzień wózekw ruchu :/

Lilla moja też się slini nie jakoś bardzo ale się ślini.
Pola współczuję i tobie i synkowi. Mam nadzieję, ze niedługo przejdą kolki :)
Kornela dobrze że już w domciu :) Ja na schodzącą skórę używałam oliwki hippa i kąpała w oilatum.

My dzisiaj na nocke narzekać nie możemy spało dziecię od 21,30 do 1.30 potem do 5 i do 7 także nie najgorzej. W ogóle jakiś grzeczny wczoraj mój skarbek był i jak narazie podtrzymuję dobra passę dzisiaj :)
Mam pytanie dziewczyny odnośnie kupek :-) Dzisiaj Jula zrobiła kupkę w normalnym kolorze ale za to zielonymi grudkami. Jaka może być tego przyczyna?? Jak narazie jedna się taka trafiła zobaczymy jak będzie dalej.

Tak w ogóle to dzisiaj teściowie przyjeżdzają do nas nastoletnią szwagierką na 10 dni :szok: trzymajcie kciuki zebym nie zwariowała. W związku z tym mogę być trochę rzadziej dostępna. Idę ogarnąć chatę.

Milego dnia :)

kurcze sprobuje, wczesniej tego nie widzialam, oby przestala mu schodzic.
Hubson bo chyba to ty pisalas o pepku, mojemu malemu tez podkrwawia i kazaly mi w szpitalu zamiast octeniseptem to fioletem smarowac i juz lepiej wyglada. czekam az odpadnie

hej :)

u Nas nocka całkiem niezła Julka spałą od 22 do 2.30, potem troszkę gorzej, w nocy jak zje to potem potrafi nie spać 2 godziny, staram się robić wszystko cichutko przy przytłumionym świetle, ale przecież ona jeszcze nie rozróżnia dnia od nocy i śpi jak jej się podoba.... za to nad ranem pospała i dzisiaj też cały dzień śpi, nie poznaję mojego dziecka:szok: albo to pogoda ma taki wpływ, albo zmienione mleko zrobiło swoje, bo nie zapeszając od wczoraj nie miała bólów brzuszka :tak:

makota - moją Julkę też w łóżeczku ciężko uśpć, zawsze po kąpieli zasypia, ale w ciągu dnia woli spać w wózku, a najlepiej to jej się zasypia u mnie na klacie :-) najgorzej jest w nocy, bo kiedy biorę ją do siebie to mimo tego że staram się nie zasnąć, to przysypiam, a boję się że zrobie jej krzywdę...

Hubson- weekend szybko zleci i dzieciaczki wrócą do domu, pomyśl o tym z drugiej strony - będziesz miała więcej czasu dla siebie :tak:

kornela - u nas schodzi skóra z nadgarstków i ze stópek, smaruję balsamem, oliwki raczej nie używam, położna powiedziałą, że w takie upały to lepiej żeby skóra oddychała, a oliwka zatyka pory

Hej, zrobiłam porównanie tabelki z terminami porodów i tabelką rozwiązanych i wyszło mi, że
14 dziewczyn z pierwszej tabelki nie ma w drugiej, i
3-4 z drugiej nie ma w pierwszej.
Z moich obliczeń wynika, że jeszcze trzy urodzą. Liczę tylko te, które się udzielają. I wydaje mi się, szmaragd urodziła, a wzmianki o niej nie ma.

Dziecko moje nakarmione o 10.45 (start), śpi od około 12tej, a mnie mleko kapie. Budzić czy zostawić?

reklama
Dlaczego moje dziecko:
A. Spi max 10min
B. Zasypia wylacznie przy cycu
C. Ma oczy na czuwaniu, cobym mu cyca nie zabrala z brody
D. Nie uznaje spania w swoim lozeczku
?
:-(

Ej no przecież to proste. Makota to jest facet a jak powszechnie wiadomo świat facetów kręci się wokół cycków.
Rozwijając myśl:
A. Adaś jest bardzo ciekawy świata, dlatego właśnie uważa, że dłuższe spanie jest marnowaniem jego cennego czasu, który może poświęcić na ciekawsze rzeczy. Tj:
1. oglądanie świata połączone z obwieszczeniem światu na bieżąco jak bardzo mu się on podoba.
2. Trenowanie wraz z mamą cierpliwości tej drugiej, a także jej zdolności gospodarowania czasem młodego człowieka, jej zdolności wokalnych, manualnych oraz wszelkich innych, przydatnych w danej chwili Młodemu człowiekowi.
3. Chęci spędzenia z Mamą jak najwięcej wolnego czasu, gdyż aktualnie jest ona jego największą idolką. To się wkrótce pewnie zmieni (środowisko, szkoła), więc stan ten powinien cieszyć zainteresowaną.
Podsumowując niechęć do spania świadczy o wyjątkowej inteligencji Twojego syna i chęci samorozwoju. Nic tylko się cieszyć.
B. Z racji tego, iż w trakcie karmienia Młody Człowiek nie może wykonywać swoich ulubionych czynności (patrz punkt A) poddaje się i zasypia.
C. Otwarte oczy mają na celu stały nadzór sytuacji, czy też nie zmieniła się ona na tyle aby móc zająć się czymś innym niż jedzenie - patrz A.
D. To jest akurat najprostszy punkt do wytłumaczenia, bo jak wiedzą wszystkie Malutki łóżeczko jest dla amatorów. Bo jakże ono się ma np do rąk mamy/taty? Wszystkie Malutki dokładnie wiedzą, że łóżeczko nadaje się tylko do podniesienia alarmu gdy to okrutna Matka podstępem je tam włoży za pomocą punktu B, stąd też punkt C. Gdy tylko Młody człowiek odkryje, że dał się nabrać, obwieszcza to całemu światu głośnym krzykiem, który w wolnym tłumaczeniu oznacza Weź mnie stąd natychmiast. Czasem na potwierdzenie swych słów, żeby nie było wątpliwości, że mówi poważnie, robi ogromną kupę. Reakcja w tym przypadku musi być szybka i zdecydowana, żeby nie nastąpił powrót do punktu A, proponuję przystąpić od razu do punktu B.

Mam nadzieję, że już wszystko jasne. Nie dziękuj;)

Do góry