reklama

Lipiec 2014

Makota ja nie zmieniam jak nie ma kupy, pampki mają za zadanie siuski wchłonąć. Zmieniam jak pampek pełen jest.

Pola super tyle h bez przerwy!
Moja Ola nigdy nie jadła dłużej niż 10min, nie martw się, bobas się najadl

U nas przed 21, potem 23:30
( jakoś dziś wczesnie było...), 3:30 i 6:30 . Ola budziła mi sie co 1,5-2 h, czasami co godzinę i tak prawie do samego końca karmienia.

reklama
Mika ale jeśli dziecko Ci zasypia po tych 5 łykach to może właśnie tyle potrzebuje i chce wypić? To mi wygląda na kryzys. Raczej nie straciłaś mleka tak z dnia na dzień:)

No i nie wiem co jeszcze komu miałam odpisać. Karmienie piersią szło nam dzisiaj tak sprawnie, że tylko czytałam a nie zdarzyłam się odmeldowac na nocnej zmianie:) więc dopiero na dziennej mowie dzień dobry wszystkim.

Makota ja mojego nie budze, ani na przebranie ani na jedzenie. Tyle, że mój tyle nie śpi. Dzisiaj w nocy rekord 4 i pół godziny:eek: co najlepsze obudził go głód a pieluche miał czystą nawet nie zasikaną. Aż się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok, ale po jedzeniu i w trakcie zasikał całą i na koniec zrobił mega kupę, więc rozwiał moje wszelkie obawy.

Dzien dobry, u nas. w. nocy pobudki ok 3.30, 5.30 i teraz 8. W nocy Zola stekala i baki puszczala, ale. nie plakala. Smok w buzce i mama mogla spać. Zaraz wstaniemy i mama śniadanie zje jak czlowiek. Mam wrażenie że moje dziecko albo się nie najada, albo ja te baki mecza bo się wierci przy piersi. Weard. Miłego dnia :-*

Witam!:-) U nas noc rownież dobrze minela, raptem dwie pobudki i teraz malutki znow przebrany, najedzony i spi. Dużo się jednak wierci, stęka i puszcza baczki.
Jak bylam wczoraj u pediatry to zapomnialam zapytac czy to nic niepokojacego jak maly czasem lapie sie za jedno ucho? Babcia mi wmawia ze jak lapie sie za uszko to go boli albo zapalenie ale on lapie i trzyma to uszko jak spi czasem i dotykalam go po tym uszku i nie plakal wiec chyba go nie boli.
A tak poza tym czy ktorys z maluszkow ma jeszcze kikuta? My juz mamy 3 tyg i 3 dni a ten nadal trzyma:wściekła/y:

Dzień dobry!!!!

Zastosowalam Windi maly po tym zrobil kupe i popierdzial.. Ulzylo mu.. Mam nadzieje ze nie na godzinke.. Juz nie moge patrzec jak cierpi i ciagle czerwony jak burak sie prezy.. :((( Plecy mi padaja mam jakis bol w krzyzu i w prawym posladku jak chodze juz 3 dzien. Nie moge sie schylac.. Nie wiem co to dokladnie.. Kropelki malemu zadne nie pomogly nawet na 10 min:/
ból posladka i krzyża to od ucisku nerwów.. możliwe początki dyskopatii, lub jakiś przykurcz mięśniowy. pomoże masaż (tu ciężko się wybrać do fizjoterapuety z dzieckiem) lub ćwiczenia. możesz poćwiczyć nawet 15min ci pomoże. poszukaj ćwiczeń przy dyskopatii ledźwiowej to pomoże.

pola jak spi to się ciesz i też śpij :) widocznie 7min karmienia m stracza. jak dziecko starsze to je krócej, mocniej ciągnie i cycki lepiej ciekną.

makota mój dzis całą noc w jednym pampersie. zaglądałam tylko czy nie ma kupy. i ci nie zasikany. ale jakoś mało sika w nocy. sika zawsze przed południem bardzo intensywnie i wtedy pilnuje aby zmieniać częściej bo inaczej mi przecieka...

cos jeszcze chcialam odpisac ale skleroza...

kornela kikut nam dawno odpadl. ale wiem że jak nie odpadnie w ciągu 4 tyg to trzeba do lekarza iść. mojej siostrze tak mówił bo się długo trzymał.

ja od 3 nocy mam problem - budzę się spocona cąlkowicie.. bluzka do wyciśnięcia... czuje że się odwadniam.. w nocy dwa razy dzis przebierałam koszulkę.. nie wiem czemu... a właściwie to mi chłodno nie ciepło..

mam nadzieję że u katki dobrze.

Kum wczoraj byłam właśnie u pediatry i pytałam o tego kikuta i kazała cierpliwie czekać i że w końcu odpadnie bo nie ma wyjścia. Ja przemywam go często i liczę że naprawde długo już tam nie posiedzi bo mój maluszek uwielbia leżeć na brzuszku a przez tego kikuta nie może.....

Jezeli dzieci spia Wam dluzej niz 3-4 godz bez kupy, to zmieniacie pieluche? Adas spal dzis 5 godz i obudzilam fo zmieniajac pieluche i na karmienie, bo sie balam, ze cos z nim nie tak

Oczywiście, zawsze nasika pod korek :tak:

Ja też taka sobie nocka. Adaś się budził 0:45, 3:45, 5:15 (chciało mu się beknąć, ale pomarudził zanim się udało) i 6:15 (kupkę robił i napinał brzuszek trochę co poskutkowało zwróceniem mleka - jakieś pół szklanki, masakra) i od tej pory już nie śpimy. Pół godizny temu zasnął na brzuskzu i już się budzi.. cdn

Jagódka - Klaudia ma niedługo urodziny :-D przeżywa już?
mój Adaś też dużo ulewał, ale mu przeszło. teraz są ciągle problemy z brzuszkiem, kupami itd :no:

po 11 idę sprawdzić czy jest wynik posiewu kału. jak nic nie wyjdzie, zadzwonię do laktatorki po pomoc z tą nietolerancją. :baffled:

reklama
Makota, a jakże, zamówiła prezent (mamy przebić uszy i kolczyki kupić), tort już wymyślony i też wstępnie zamówiony:tak: Podajesz już te leki? Żadnej poprawy nie ma?
Jednak Adaś dalej śpi. Dobrze, chałupę ogarnęłam, Klaudii nakazałam uprzątnąć zabawki, zmyłam lakier ze stóp;-) i spróbuję nawet położyć nowy

Kornela Adaś też się czochra po uszach i myślę, że to normalne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry