reklama

Lipiec 2014

U mnie pneumokoki sa w standardzie. Zastanawiam sie nad rota wirusem bo jest jako dodatkowe.

Pytanie o ten krążek- łatwo go założyć? I czy czuć przy stosunku?
A moze plastry? Omijaja wątrobę. Moze lepsze jak tabsy?

reklama
dokładnie, tylko tabletki i ta wkładka... plastry brudzą się, tzn robi się brudna obwódka z kleju... krążka nie czuć, można go wyjmowac i przemywać wodą, żeby jakiejś infekcji nie dostać

Jagódka, jak po burzy? mam nadzieję, że ciebie nie zalało?

Doti- Nie. Zapytalam czy moze urodzila:) Albo moze rodzi:D pol zartem bo przeciez jak by rodzila to watpie ze by wisiala na tel:) Chyba ze Katka jest taka twarda ze dla niej skurcze to pryszcz:D
Katka nie urodzila ale ja cos czuje ze to lada dzien:) nie moge sie doczekac az mi wysle zdj maluszka:))

Elifit, slyszalam o karmi ,ale nie próbowałam bo wydawało się,że już ok.

Z tym,że czytałam ,że kryzys to zwiększone zapotrzebowanie dziecka a ja zwyczajnie mam 20 % tego co było:-(
Nie mam pojęcia dlaczego. Karmię normalnie, tak jak do tej pory, nie dokarmiam ani nie ograniczam.

Któraś z Was tak miała?

Przystawiałam teraz co 5 min przez 2h. Ale dziecko po kilku łykach zasypialo a budziło się po odłożeniu do łóżeczka, więc znowu. Za każdym razem uzbierało się dosłownie 5 łyków w każdej piersi.

Chyba idę spać, wyłączę myślenie i pozwolę działać instynktom

Mika z pustego to i Salomon nie naleje. Śmigaj pod prysznic się masować po cycka, uciskaj od góry i od dołu nie żałuj ciepłej wody i stój tak 15 minut. Nie przystawiaj młodego od razu po wyjściu tylko odczekaj chwilę, niech się zbiorniczki napełnią. Później jak młody będzie głodny to nim go przystawisz to znowu na chwilę pod prysznic. Ja miałam produkcję ale tym sobie zapasy zwiększyłam i teraz już mi nie brakuje mleka. A miałam chwile kryzysu, że nawet MM kupiliśmy żeby mieć w pogotowiu. Zrobiłam je nawet do butelki ale butelki podać nie umiałam i tak kapałam sobie na cycka i ona ciumkając pustą pierś piła to mleko. Ale prysznic zdecydowanie wygrywa!

Czesx wam...ciezko mi was nadrobic..czasu zbytnio nie mam..

Maly chyba zaczal miec kolki.wieczorami od kilku dni daje mu mleko to ten marudzi.chwilunie possa po czym wypycha jezykiem butelke i placz.prostuje sie i placze.prezy.i znowu chce jesx i tak caly czas...

Aniewiele a moze inny lekarza aby miec pewnosc?bo cirkawei to nie wyglada...

U mnie waza na golasa..

Elifit mi karmi nie pomoglo :( zreszta jak wszystkie inne triki na laktacje :(

Michalina wspolczuje przezyc...oby szybko auto zastepcze dali..

Jagodka ladnie adasko na wadze przybiera...

Mam z malym problem...co jade z nim do miasta na zakupy czy spacer to ten non stop ryczy...non stop.ludzie patrza na mnie jakbym byla wyrodna matka...musze sie co chwila zatrzymywac i dawac butle bo tylko ona go uspokaja...ale tez nie zawsze.smoka niestety nie chce...wypluwa...zazdroszcze wam spiacyvh dzirci na spacerze..natomiast jak go wloze do fotelika i poczuje ze jedziemy autem to od razu usypia...i wez tu czlowieku badz madry :(

Karmilam w miejsacj publicznych cycem i nie wstydze sie.niech sie wstydzi ten kto widzi.oczywiscie nie chwale sie tym tak ze karmie...

Musze jutro cos na kolki kupic ale tu apteki w ch. drogie..

reklama
Hej :)

Ciężko nadrobić, oj ciężko. I na dodatek najpierw piszę, później Was doczytuję, a jak już skończę to późno jest i spać lecę :-(

Natalia ma baaaardzo ciężki tydzień - to chyba jej pierwszy skok rozwojowy, bo mam nadzieję, że nie kolki.

Wczoraj pojechaliśmy na bioderka, a na drzwiach kartka, że z powodu pilnego wyjazdu nieczynne :wściekła/y: Kurde żałowałam, że nie zadzwoniłam potwierdzić wizyty, ale zupełnie nie przyszło mi to do głowy :no:

Moja położna zupełnie nas olała i w tym tygodniu znowu się nie pojawiła. Telefonów nie odbiera - uznaję, że zakończyła u nas wizyty :baffled:

Publicznie nie karmiłam, ale u mnie się nie liczy, bo ja odciągam

U nas też golaska ważą.

Jagódkowy Adasiu brawo :)

Lecę poczytać, bo tylko post Kopacz przeczytałam i nie za bardzo w tematach się orientuję :zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry