reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Małgorzatkar, w pasażu tam gdzie nasz ulubiony sklep z butami , przy Światowida. pawilon 36. Na wszystko -30%.
Nie oglądałam dużo bo pojechałam na szybko po buty a sklep zamknięty był.
Kupiłam małemu body na chrzest, mają rozmiarówkę do 104.

reklama
Ja już na szczęście po chrzcinach, także mam z głowy problem z ubrankami :)

Moje najstarsze dziecko też ostatnio jest strasznie niegrzeczne. Już nie wiemy jak mamy do niej przemawiać. Do dzieci jest super, ale swoją frustrację wyładowuje na nas.

Z obrączką ślubną i pierścionkiem zaręczynowym nie mam problemu, nosiłam całą ciążę jedno i drugie i noszę nadal.

Zrobiłam dziś porządek z ubrankami. Schowałam już te na 50 i 56. Zostawiłam na 62 i 68.

Poza tym uwielbiam kupować ubranka dziecięce. W tesco mają fajne.

Michalina mój też od pn do pracy i też się boję. Chyba jako jedyna tu nadal sobie nie radzę z karmiem. Mąż mi go układa bo inaczej się niecierpliwi, a potem trzyma mu rączkę aż zassie. Nie wiem jak to się dzieje, ale maly się zsuwa z cyca i po chwili ssania już ciumka za płytko a mnie cholernie boli:(

Z obrączką nie pomogę, bo ja zdjęłam tylko na chwilę na porod.

Doti Już raz się umawiałam i w pn będę znów dzwonic. Tylko jak ona była albo jak jest położna to akurat ladnie ssie. A teraz wykonuje ruchy jak wiewiorka na orzechu, nie wiem czy to jest ssanie...

Karola napisz do Jagódki w sprawie wątku zamkniętego :)

Dzień mi gdzieś zginął dzisiaj, byliśmy na zakupach i wycieczce, potem była koleżanka i zaczarowała mi dziecko. Dała mu smoczek którym wcześniej pluł dalej niż widział, Szymek złapał i już nie oddał. A chwilę wcześniej płakał. I tak zasnął. Jestem w szoku.
Ogólnie to pierwszy szok to jej córka, która ma 9 miesięcy. Nie mogłam się napatrzeć jakie to dziecko wielkie. :eek:

Undomiel może jak nie będziesz miała wyboru i pomocy męża to dasz radę ładnie nakarmić. Kobiety w kryzysowych sytuacjach radzą sobie wyjątkowo dobrze. I konsultacja z laktatorką - dobru pomysł z tyn nagraniem na kom.

Ja nawet nie tyle obsługą dziecka się martwię co samotnością i brakiem tematów bo on jednak wróci do świata dorosłych. No i będzie mi go szkoda więc w nocy nie będę chciała żeby mi pomagał. Teraz czasem nawet nie wiem że karmiłam...

Mieszacie mleko z różnych pór dnia czy mrozicie zawsze porcję z jednego cyca i jednej tury karmienia. Bo mi czasem zejdzie ledwie 30ml i to nie starczy na jedno karmienie i czy przy podaniu można zmieszać dwa takie pakiety albo trzy? Czy trzy razy 30ml z różnych pór dnia podane jako jedno karmienie. Mam nadzieję że skymacie o co mi chodzi.

reklama
Ja nie zamrażam,ale schłodziłabym 2 lub 3 porcje (żeby połączyć muszą mieć taką samą temp) i taka jedną większą do zamrazalnika. W ten sposób nie zrobisz sobie bałaganu

Do góry