reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Ja się podziewam na kanapie w salonie, gdzie prowadzę bar mleczny otwarty 24h.

Właśnie postanowiliśmy zrobić chrzest za 3 tygodnie. Będzie u mojej mamy w domu, sami najbliżsi czyli ok 30 os

reklama
U mnie 12 osób dorosłych plus dzieci.. a na niedziele jak na złość burzowo :( :(

Zuzu średnio co dwa dni wyniotuje. Ciekawe czy i kiedy na chrzcinach się/nas obrzyga :/ dla niej zapasowe sukienki mam. Dla mnie już nie :/

Ostatnia edycja:
Ze spaceru wróciliśmy o 16:30:szok: Nogi mi w d*pę włażą:rofl2: 3 place zabaw zaliczone, karmienia na jednym z nich zaliczone, wizyta w sklepie z ubrankami dziecięcymi i komisie dziecięcym - zaliczone (chcę wymazać z pamięci ile tam zostawiłam:oo2:).
Zafunduję sobie kąpiel z pianą i będę spała jak dziecko.
Bobotic tfu tfu jest o niebo lepszy niż espumisan:tak:
Jutro jedziemy na shopping, boję się o moje konto:-p

Dobry wieczór,

Ale jestem dziś padnięta, chyba zaraz siusiu i spać :-p
Tatuś właśnie zmienia pieluszkę i jak zwykle: o rzesz w mordę, coś Ty zrobiła :-D dziecko zaczyna robić większe, a już troszku rzadziej. Tylko jeszcze te kleksy....

Położna u nas była nowa. Godzinę siedziała, aż się zdziwiłam, że ta długo. Ale mała oki... ilość śluzu w kupkach do zaakceptowania. Na problemy brzuszkowe wieczorne poleciła spróbować z probiotykiem i dziś zaczynamy z dicoflorem. Po tygodniu jak się sprawdzi podawać dalej, jak się nie sprawdzi to jakiś espumisan czy tam inne cudo. Ale musimy skontrolować siniaczka na pupie. Pediatra mówiła by obserwować, ale położna twierdzi, że najlepiej chirurgowi od razu pokazać, bo to jakiś krwiak jest. Bynajmniej nie wiem czy pisałam, pewnie tak, ale "Pani pediatra" nas nie zachwyciła.

Kminię dalej nad szczepionkami i chyba faktycznie 5w1. Znalazłam jednakże Pentamix tylko w aptece, ale kosztuje 110 zł, więc pewnie tą zaszczepię. GiB dziękuję za informację o aptekach :-D

Małej znowu w nocy zaropiało oczko. Czyli tak jak mi pisała Mika (?) problem powrócił :baffled: Jeszcze spróbujemy z herbatą, a jak nie, w przyszłym tygodniu do lekarza.

Piszecie o smakach, moja mała miała takiego zonka na witaminy. Wyglądało to tak: :szok: niestety przeszło, ale było takie zabawne :-D dzisiaj lekki szok na probiotyk.

Michalina jak przeczytałam o tej ścianie, to prawie się poplułam, bo właśnie piłam :-D

Tak piszecie o tym odkładaniu... ja nie mam serca... Moja zasypia przytulona do cycusia i jej z tym dobrze i mi z tym dobrze. Podnoszę ją tylko wyżej, albo pupę spuszczam, żeby sobie hepła. Ale ona też się sama odkleja jak zasypia na szczęście.
Tylko ja to niekiedy jestem wyrodna matka, bo jak muszę do toalety, to idę, jak mam potrzebę się wykąpać, to czekam aż mała zaśnie, ale i tak zawsze się budzi i ją słyszę że popłakuje. Staram się wtedy szybko ogarnąć, ale nie na złamanie karku i z czasem dla siebie. W sumie jej tłumacze, że teraz zje, jak zaśnie mama pójdzie pod prysznic... szkoda że jeszcze nie kuma :-p

Ehhh i piszę posta i piszę, z przerwą na karmienie. Idę spać. Dobranoc ;-) Ja nie wiem jak Wy nocną ogarniacie....

Bellina ja tez jestem jak wyrodna matka i jak chce mi sie siku to ide ;)
Dzis tez dziubek zaczął płakać podczas mojej kapieli. Nie powiem, troche spanikowalam ale zanim wyszłam z kapieli umylam sobie wszystko co trzeba. Jedynie z odzywki do wlosow zrezygnowalam.

Jagódka, co robisz z tym odciaganym mlekiem? Ja tez odciagam niemal co wieczór. I mrożę.

Hej,
u Nas Julka po szczepieniu spała prawie cały dzień! A razem z nią spałam ja i trochę sobie odpoczęłam :)

belina u Nas kupka jedna dziennie to można sobie wyobrazić jaka jest ogromna :D ja też czasem muszę zostawić Julke gdy płacze, jak siedze z nią cały dzień sama to chcąc nie chcąc noe mam wyjścia, a do kibelka czasem muszę iść, albo przygotować jej mleko.

Dziś mama mi oznajmiła, że w przyszły weekend zostanie z małą na noc, a ja mam iść na miasto się pobawić, powiedziala, że mi się należy trochę odskoczni, akurat są urodziny mojej siostry, powiedziała też że zostanie w niedziele żebyśmy mogli się wyspać, kochana jest :)

Dobranoc!:)

Kurcze ja właśnie nie umiem się ogarnąć, kiedy sobie odciągać... Ja też mrożę. Kupiłam pojemniki z Aventu. Te pierwsze buteleczki - sierpniowe - będą na październik jak pójdę na studia. A może jeszcze wcześniej się zużyją bo dwa razy w tygodniu chcę iść na korki z niemieckiego od września. Więc nie wiem czy zawsze zdążę małą nakarmić przed wyjściem.

Właśnie... gdzie wszystkie? :nerd:

Ja idę spać, mąż mnie tylko zdenerwował i zasnął na kanapie. Wrrr, kopnąć go to mało :confused2:

Hej :-) Dziś szybciutko, bo już późno :-D

Seorise korzystaj jak proponuję :tak::-)

My za chrzciny płaciliśmy 50zł, ale rezygnowaliśmy z zakąsek i dodatkowej zupy.

Buzię myję przegotowaną wodą, czasami przemywam solą fizjologiczną.

Lecę spać :-D Dobranoc :-)

reklama
Do góry