reklama

Lipiec 2014

reklama
Tusiaczku - Sugerujesz sie mamy alsheimera:D

Katka- Tak to jest ze jak gorzj sie czujemy to malenstwa akurat wtesy maja powera:P

Hubson- Milo ze napisalas:) Mam nadzieje ze operacja bedie zbedna i wszystko bedzie ok.* &&

Witam sie niedzielnie i przepraszam za nieobecność :P Catsun - zmotywowałaś mnie, Pola, dzięki za wywołanie :sorry2:

Ostatnio kiepsko sie organizuje, zupełnie czasu nine moge wygospodarowac dla siebie. Melania ładnie śpi w nocy, robi dwie, max trzy kupy na dzień.

Ostatnio chwaliłam ją ze potrafi sama kilka minut polezec i znowu regres. Wczoraj koleżanka jak usłyszała, że Melka płacze jak sama leży to skrytykowała nas ze nauczylismy do noszenia. Juz mi sie nie chce z ludzmi o tym gadac wiec mówię "tak, popełnilismy gdzies błąd" - ale to stwierdzenie fajnie dziala bo juz nie maja nic do powiedzenia - najwyrazniej kazdy czeka zeby sie z nim spierac :dry: a ja serio juz nie wiem co robic. Od dzisiaj uczymy Melkę ze raz dziennie dostanie butle z moim mlekiem, bo ona tylko p[iers toleruje :blink:

I zauwazylam, ze ludzie nie lubią czarnego humoru zwiazanego z dzieckiem... W sklepie na hasło, że musze szybko zakupy robic bo zaraz sie "wrzeszczun" obudzi pani mnie zbeształa, ze tak nie można mowic i ze ona jest taaaaka słodka. Taaaa, jasne. Pozniej padlo znamienne "rodzice do noszenia przyzwyczaili" i sobie poszlam.
Dziwnie tez na mnie patrzeli znajomi jak wielce mysleli ze po 16 dziecko mi uspia :-D (o litosci, to sztuka nieosiagalna ale przeciez kazdy wie lepiej! (Catsun moze potwierdzic ze po tej godzinie Melka jest nie do zycia))) no i wracajac do tematu to dziwnie patrzyli, kiedy powiadomilam Melke ze oddam ja cyganom jak nie przestanie krzyczec. A w czym lepsze jest staszenie dzieci babą jagą niz cyganami?

Generalnie macierzyństwo mnie meczy logistycznie i dlatego ostatnio mało tu zagladam. Ale dzisiaj was troche poczytam, bo ciekawa jestem co u was. :tak:

Tusiu ja zawsze teskne za toba i twoim wpisami :)

Michalina mi akurat mowienie dzieciom ze sie je komus odda bardzo sie nie podoba. uwazam ze NIGDY nie powinno tego dziecko uslyszec. moze teraz jeszcze Melka nie rozumie ale jak bedzie starsza to juz przestan tak mowic.

Unas noc i poranek zaje.fajny. Zozolek zasnal ladnie po kapieli i cwiczeniach. pol godz. karuzeli w lozeczku i spalo dziecko. w nocy 23.30, 4.30 i 7.30 karmienie. poranna toaleta, cwiczenia i spiewy i od 9 dziecko znowu na drzemke poszlo. od 10 juz se rozbudzala, zeby o 10.20 zawolac mame na drugie sniadanie :) i tak jemy. jedziemy na calodzienna wycieczke we trojke :) do wieczora :*

Tusiaczek - witamy znów na forum :-P ostatnio nawet na nocnej cię nie ma! Tylko mi nie pisz że przesypiasz całą noc bo cię lubić nie będę :-P

Catsun - ojj padła na pół godziny tylko.... Mam nadzieję że teraz jak sobie poje to da mi te 2h na regenerację... Marzenia.. ;-)

Michalina - olać ludzi :-) mnie też takie komentarze wkurzają. Jakby tak im zostawić krzykaczy na cały dzień to zmieniliby zdanie ;-) mnie też macierzyństwo przytłacza bo nawet zdychać w łóżku sobie nie mogę bo miliony myśli co trzeba zrobić, instrukcje wydać mężowi i jeszcze się zastanawiać czy aby na pewno wszystko zrobił.........

Dzieki dziewczyny za dobre slowa :) niestety, wg neurologa operacja jest nie do unikniecia, bo wada duza i bedzie sie poglebiac z czasem. Czekam jeszcze na opinie neurochirurga, jego poslucham, bo to dobry specjalista (ordynator neurochirurgii z Traugutta - Wroclaw) Na razie mam leki©, ktore pomagaja doraznie.
Do pomocy mam meza jeszcze, ma 2 tyg na rehabilitacke reki po zlamaniu, a potem nie wiem. Olek coraz ciezszy, wazy juz 6 kg i lzejszy nie bedzie.
Ale musze go pochwalic, bo to dziecko cud - malo placze i to tylko jak glodny nadz znudzony, pieknie spi i jest ogolnie oaza spokoju :)
I jeszcze raz link do mojego bloga z bizu :) bo tamtem trefny jakis
Rogi

Przepraszam, ze caly czas o sobie tylko, obiecuje, ze to ostatni raz :)

reklama
Hej
Hubsonku dziękuje za porady. Niestety nie widzę żadnych zdjęć na twoim blogu. Same wykrzykniki. Baterie do aparatu się ładują potem będę działać.

Aczkolwiek podejrzewam że prędzej zrobię coś znowu z biżuterii niż sprzedam to co mam ;) No cóż będą cieszyć moje oko i czekać aż ktoś w rodzinie się będzie chajtac :)

Dziś też robiłam przegląd w szafce na buty i wyprzedaje małe Arusia.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry