reklama

Lipiec 2014

Ja tez uwazam ze w karmi jest tyle co w jablku.. Nie popadajmy w paranoje.

A to my teraz na spacerze.. Wiatr sie uspokoil wiec jezdzimy.. Dalam wyzej gondole zeby lepiej wifzial i oglada swiat. Jak zacznie wiac to zamkne gondole:) Podrawiamy!!
ImageUploadedByForum BabyBoom1411639124.171688.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1411639136.803731.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411639124.171688.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411639124.171688.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 61
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1411639136.803731.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411639136.803731.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Kum to może zamiast zmieniać chrzestnych zmieńcie księdza :-D

też już o tym myślelismy.. jak i o zmianie kościoła... eh. czepiaja się. trzeba przynieśc pełno karteczek itd. w niemczech moja siostra zostala chrzestną w kościele rzymskokatolickim. nie musiała przynosić żadnych zaświadczeń, nie musiała iść do spowiedzi, iśc do komunii, ani nawet na msze. chrzest odbył sie po mszy.

Makota ja też miałam cyrk z becikowym ciekawe czy jeszcze jakiś problemów nie będzie.

A z weselem tak to już jest że kobieta dowodzi, musisz coś zlecić facetowi do zrobienia bo inaczej gotów nawet wódki nie zamówić ;)

Zabieram się za zupę serową.

Catsun właśnie w radiu zapowiadaja deszcz.

Słyszałam że ta.szczepionka z nfz w chinach jest produkowana. Nie wiem ile w tym prawdy.

Melka ostatnią fazę zasypiania spędziła na rękach a tak.to na kolanach. Może w koncu ja naucze samą zasypiac za jakieś trzy lata :P

Bylam osłabiona ostatnio tak od kilku dni a od poniedziałku, mega mnie gardło bolało. Po kilku paracetamolach, lodach, ciepłej herbatce i gorącym prysznicu i cały czas w szalu przeszło. ALE żeby nie było za pięknie Melka ma chyba kaszel- chyba bo nigdy nie słyszałam jak kaszle niemowlę a to takie dziwne jest. Brak temperatury i innych objawów, poziom upierdliwosci umiarkowany podobnie jak poziom senności. Zobaczymy co się będzie dalej działo, niech organizm spróbuje zawalczyć.

Jagódka, łatwo jest nie szczepić :-D
córka miała tylko to 6w1, rota,
a odra, świnka, różyczka w wieku 2ch lat, i to było ostatnie szczepienie jakie dostała:-p

dostawałam miłe listy z sanepidu, nawet jakaś pani do mnie dzwoniła, ale w końcu się poddali :cool2::-D

Michalina- Jak cos mam folie i dobra kurteczke z kapturem;D Zreszta daleko nie jade:D!

Nie robcie z szczepionki nfz trutki. Ja szczepilam bez 6 i 5 w 1 jest u mnie ok. Tylko jak to czuyam to sie wkurzam i denerwuje. Dajcie juz spokoj. Bo niedlugo jeszcze ktos wyskoczy ze wyrodna matka jestem po przegadaniu roznych wnioskow. Szcepcie jak uwazacid ale nie sadze zeby piszac tu na forum najgorsze z wyczytanych rzeczy robicie dobrze wszystkim co to czytaja. Kazdy i tak juz zadecydowal czy szczepi czy nie i czym szczepi.. Straszenie innych nie ma sensu. Jeszcze nikomu na forum nic sie nie stalo z zadnej z tych szczepionek i tego sie trzymajmy. I oby zadnemu dzidziusiowi sie nie stalo nic z tych okropnych rzeczy co wypisujecie. Gdyby nie bylo mnie na tym forum nie przezywalabyn tak szczepien mojego synka. Zostalam raz poinformowana o negatywnych skutkach, podpisalam zgode.. I koniec. A to info ze moja szczepionka jes z chin z niesprawdzonego zrodla tez na mnie nie wplywa dobrze..
Troche sie unioslam bo to staje sie monotonne i zycie w strachu przed kazdym szczepieniem w koncu nas wykonczy.. A wiadomo ze kazdy z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

Ostatnia edycja:
Doti mam w torebce dam rade:P

Dodam ze nie chcialam nikogo urazic w poprzednim poscie i nie byl on kierowany do jakieks konkretnej osoby. Nie mam wplywu o czym pisze sie na forum. Tylko wyrazilam swoje skromne zdanie jako swieza mama:)

Ostatnia edycja:
Kum po nfz. Ale u mamo_bobasa po hexie tak?

Zgadza sie.

Kum, faktucznie ja bym zmienila ksiedza. Jak mnie to denerwuje, te ich " nie dam bo slubu nie ma". Cisnienie mi sie podnosi:/ a potem mowia, ze ludzie od kosciola sie odwracaja:/

Tutaj nikt nie zadaje pytan jaki masz slub, nie obchodzi ich to, nawet polskiego ksiedza. Ale za to trzeba miec swistek, ze odprowadzasz podatek co miesiac na kosciol:// plus akt ur dziecka i zaswiadczenia o chrzestnych z Polski.

Co do karmi, to ono ma 0,5%.. Nie sadze zeby cos sie przedostalo do mleka matki, a nawet jesli to chyba to samo co bym zjadla jablko, jak pisze Jagodka. Jablka jem bardzo czesto.

Catsun, ja juz nad ranem pisalam dokladnie to samo tylko w lagodniejszym tonie:) kazda z nas wie co robi, szczepienie dziecka to indywidualna sprawa i nic nam do tego czy ktos szczepi skojarzona, nieskojarzona czy nfz.. Czy jaka tam jeszcze jest:) Hmm, ja nawet nie wiem jak one sie tam nazywaja.. Jestem w tym zielona, szczepie bo musze i tyle.. Moja Laura akurat tak znosi szczepienie, zal mi jej, ale co mialam zrobic? Kazdy rodzic przez to musi przejsc:(

Ostatnia edycja:
reklama
Doti u nas od razu nakładają grzywnę:wściekła/y: Taki ten lubelski sanepid upierdliwy. Zalecanych w ogóle nie biorę pod uwagę, im mniej tego gówna, tym lepiej.
Catsun, nie porwało Cię? Bo nas oszczędziło:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry