• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

reklama
Elifit moze i tak byc ze jedne dzieci lubia a inne nie ale wydaje mi sie jak porownalam z tymi 37 stopni, ze robilam za cieple to- chociaz tak jak mowie nie chce mi sie wierzyc ze jakby bylo za gorace to by normalnie pil i nie plakal.
A co do kapieli to maz zaczal mu robic chlodniejsza wode niz zwykle i cud maly nie placze, tylko musze ciagle go zagadywac.

Pola, ja nie umiem "obsługiwać" ampułek :no:
pediatra przepisała nam sinomarin, ale doczytałam, że jest od 6 mż i bałam się go używać

zawsze katarek i sól fizjologiczna, ale tylko z wierzchu, bo jakoś nie miałam sumienia :eek:

dziś psiknęłam tym marimerem, położyłam Adasia na brzuch i gile same powychodziły w pieluchę...

drogie Panie - mamy skok rozwojowy :-D to jest ten trwający od 14 do chyba 19 tygodnia. nie wiem, czy nie darować sobie tej podróży poślubnej, bo jeżeli Daś ma wrzeszczeć na cały hotel przez 3 doby, to będę siedziała jak na szpilkach... strasznie chłopak marudny... teraz leży w łóżeczku i słucha słuszarki... ciekawe jak długo, bo od 13 nie możemy się porozumieć :-(

Hejka :-)

U nas od rana leje i wieje, brrrrr No i nici ze spaceru :-(

Pola, Makota jak używacie tych ampułek do nosa? Odchylacie głowę do tyłu i po kropelce do dziurki? Kupiłam wielkie opakowanie soli i w sumie tylko do inhalacji używam, a disnemar na wykończeniu.

Kornela my mleko tylko na wodzie butelkowej robimy. I nie bój się cieplejszego mleka - za ciepłego dziecko nie wypije - ja mojej nie raz za ciepłe zrobiłam. A weź jeszcze pod uwagę, że ten termometr też może być nie teges. Gdybym ja robiła kąpiel małej w temp. jaką pokazuje nasz termometr to w zimnej bym musiała kąpać :sorry:

My się zawiazalysny i poszlysmy z psami. Teraz karmię i ogarniam ilość ciuszkow Zolki. Pajacyki 62/68 szt 11, body szt15 itd. Strasznie dużo tego mam, a zawsze coś znajdę w lumpie wiec chce wiedzieć czego już nie kupować.

Dzieki dziewczyny bo poczulam sie jak wyrodna matka, mnie moze to nie parzylo a teraz jak obczailam ze robilam cieplejsze to ubzduralo mi sie ze go parzylam tym mlekiem. W ogole ja np herbate zaraz po zagotowaniu pije a moj m po 20 min bo wczesniej mowi ze parzy a mnie nie, moze ja jakos inaczej odczuwam te temperatury. Haust a jakiej wody uzywacie do mm? Ja od wczoraj zywiec zdroj butelkowa przegotowuje bo u mnie na wsi zadnej mama i ja itd na pewno nie znajde a zywiec ma malo mineralow i ma atest.

A jeszcze mam pytanie jak ubieranie do spania na noc maluszki? Przykrywacie tylko kocykiem?

Lilla to nagromadzilas tych ciuszkow.:) heh ja wszystkie pajacyki wywalilam do pudla na strych bo maly tak przebiera nogami ze ma je kolanach a szelki sciaga z siebie. Body tez mam za malo, musze cos dokupic- u nas spodnie dresowe i bluzy, sweterki i koszule tego mamy najwiecej.

Ostatnia edycja:
reklama
Kornela, u mnie dokladnie to samo z pajacykami, te tylko ktore sa w sam raz na nia sa wygodne, a tak w reszcie ma stopki w pajacyku tam gdzie powinny byc kolana:D

Ja tez dzis sprawdzalam ilosc ciuszkow, ale na 74. Czasem sa promocje gdzies a ja nie wiem co ma czego nie, na 68 ma pelno ciuszkow, pewnie polowe nawet nie zdazy ubrac:/

Ale jestem zmeczona, mialam dzis lezec i nic nie robic a zawsze cos sie przytrafilo do zrobienia/ do tego mala spi jak wrobel na galezi:/ najdluzsza drzemka 15 min, nie liczac tego ze u mnie na klacie spala z godzine, co ja odkladalam to byl placz!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry