reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

MASAKRA dopiero poszła spać a tak to co nie zrobiłam to jej się nie podobało. Pewnie zaraz wstanie bo wierci się eff daje jej max 20min drzemki.undomiel wiesz odrazu mi lepiej jak wiem, ze gdzieś w polsce inna mama też zastanawia się nad porzuceniem dziecka i ucieczką na Madagaskar ;)

Zeby? Jeżeli tak to ja nie chcę żeby miała zeby, kocham jej bezzebny uśmiech! Kupię jej sztuczną szczękę tylko niech wróci moja uśmiechnieta Mel!
;)
Przynajmniej pogoda piękna. Pójdziemy na spacer o ile szefowa będzie miała chęć.

reklama
Dzień dobry, nocka jak widzę u was gorzej więc przestaje narzekać :)
O 7.30 wzięłam młodą do łóżka i jakoś do 8.20 dospałyśmy na jednym cycku bo drugi odciagniety został na wieczór. W nowym łóżeczku Dziewczynka spała super, w końcu nie trzeba było jej co pół godziny ściągać na dół bo już na głowie stawała.
Dopiero jem śniadanie, zaraz pod prysznic skoczę. U nas słońce od rana. Zapraszam :)

Dzień dobry

Noc ok, liczba jedzen się zmniejszyła do co około 3-3,5 godz a nie co półtorej...
Ola z gilem, ale już mniejszym. Po obiedzie jedziemy kupić cieplejsza czapkę.
Musze się pochwalić - Zuzia wczoraj zaczęła kombinować jak by to pupcie podnieść do góry jak leży na brzuchu :) śmiesznie to wyglądało. Ja wiem, że niektóre wasze bobasy juz dawno się kręcą czy podnoszą, ale nasza była do tylu ze względu na napięcie i widać teraz jak szybko nadrabia :) i pochwałę Ole, dwa tyg temu dostała puzzle 24 el i ładnie je układała, a wczoraj wybrała sobie w sklepie 30 el i śmiga juz z układaniem, że hej. Ale jestem z niej dumna

Graza podziwiam Cię za walkę o kp...

Doti, dobre [emoji5]
Czy Ty jakoś specjalnie pielęgnujesz jamę ustną synka z racji zębów? Cos mi się kiedyś obiło o uszy że jak wyjdą zęby to trzeba je szczotkować ale jeszcze nie zaczęliśmy.

U nas wieje, Ola nie wyraziła zgody na spacer

Na basen - dwa swimmersy, dobre są rossmannowe, ręczniki dwa, jeden do osuszenia po basenie, drugi do wytarcia po prysznicu, podkłady na przewijak, dobrze wziąć fotelik, w fotelik wkładasz podkład, ręcznik i bobasa i masz wygodnie a bobas ciepło.
Po basenie trzeba z 30 min poczekać żeby temperatura się wyrównała

Angelika u nas na basenie przewijak jest dopiero na sali, a nie w szatni więc: mloda jest w wozku, a ja wszystko do szafki wrzucam, już w stroju biorę ja ubraną na basen. Na miejscu rozbieram ją i zakładam specjalne pamperki do pływania. Zawsze mam ze soba dwa ręczniki bo jak po wszystkim młoda wytre i ubiore to sama się suchym ręcznikiem owijam żeby jej nie zmoczyc. Potem w szatni na chwilę cycek i zasypia więc wkładam ja do wózka a sama się ubieram. sumując: dwa ręczniki, pampers zwykły i do pływania. ubrania ma na sobie.

reklama
Dzien dobry!

Wy narzekacie na gryzienie, ja na drapanie i szczypanie. Nie wiem skad w nim tyle sily...

W nocy tez non stop karmie. Lubie karmienie, ale juz mnie to meczy.

Adas nie daje odciagac glutow, a jak juz da, to i tak furczy... To tez mnie juz meczy.

Ja jestem chora, oczywiscie lekarze boja sie karmiacych i nie dostalam antybiotyku, ale mam wrocic jak sie pogorszy.

My do klubu kasownika sie nie zapiszemy, ale mozemy otworzyc klub terrorysty.

Milego dnia

Do góry