reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2014

Wojtek jest właśnie takim dzieckiem ze odkładam go do łóżeczka ze dwa razy zagladne i on zasypia. Pod tym względem jestem mega szczesciara :)
I to od samego początku: zjadł, odkladalam go on pomedzil i zasypial. Medzenienie szybko odpuścił i teraz zasypia bez. Tylko muszę po ok godzinie jak już mocno śpi iść skontrolować stan kolderki i na nowo okryć :)
Ja właśnie koczuje na SORze z babcią. Spadła wczoraj z krzesła i dzisiaj ręką opuchnieta. Pierwsze spojrzenie lekarza: złamanie... Ale teraz czekamy aż nas przyjmą już godzinę :/ babcia ma 93 lata...

Co do kataru to ja tłamszę gada w zarodku. Jak tylko się zaczyna psikam ze 2 dni na noc nasivinem i nie ma problemu. On mocno nie psika raczej 'pstryka' jedną kropelke.

Ostatnia edycja:
reklama
Makota zasnal o 2. Po 9 godzinach od ostatniej drzemki.
GiB na pewno tomografia,no i trzeba sie pokazac neurologowi. Rezonans jest dokladniejszy,ale najczęściej robią tomografię komputerowa Glowy. Mij brat miał wstrzanienie mózgu z utrata przytomności i miał tk i kilka wizyt u neurologa bo do tej pory miał kilka omdlen

Dzień dobry :-)

Nocka u nas średnia - już prawie przyzwyczaiłam się do pobudek i jęczenia... Prawie :sorry: Tak się zastanawiam, że ona nagle w nocy taka głodna jest. No ale w dzień nie sposób dać jej więcej jedzenia, bo najnormalniej w świecie zaciśnie usta, odwróci głowę i nie będzie jeść. Nie i już ;-)

Katka super, że się wybawiłaś :-) Rozbawiły mnie Twoje nocne posty :-)

My nigdy suszarki nie używaliśmy, ale ostatnio jak Natka chciała spać, ale najpierw chciałam jej nos "odkurzyć" to momentalnie przy tym odkurzaczu zasnęła :-p Tylko, że to raz było. Zastanawiam się czy nie nagrać sobie tych Gunsów i w nocy jej puszczać. Kurcze ale to już by chyba przesada była :-D

Kum posmaruj też maścią majerankową. My też kropelkę olbasu dajemy na pieluchę i wieszamy na łóżeczku (ale wiem, że niektórzy są przeciwnikami olbasu i tego typu olejków - nam pomaga)

A ja od rana tańczę :-D dostałam dużą dawkę pozytywnej energii :-) przestałam wam SIUP! :-D

GiB mój tato od rana prowadzi szkolenia i nie mam jak się z nim skontaktować :-( a co się dzieje?? Dziewczynt dużo napisały na ten temat. Pomogło?

Kasia to pewnie jej.prześwietlenie zrobią. 93 lata piękny wiek!

Kum dużo.zdrowia!
Cola i batoniki nooooo zdrowa dieta :-D ja na imprezie też niezbyt zdrowo ale wytańczyłam i wyskakałam wszystko. Po tych wszystkich chorobach, szpitalach itd potrzebowałam tego.

Elifit u mnie też słonecznie choć bez śniegu. W sam raz na spacer.

Piekna pogoda kurcze... Byliśmy na ponad godzinnym spacerze i jeszcze miałam chęć polazic ale maly się rozwyl i do domu nioslam go na rekach:tak:
Katka dobrze ze odreagowalas i masz dobry humor....
Idę na obiad bo potem młody będzie jadl i znów matce nie da:-D

Pozdrawiam ze spaceru po błocie i kałużach. Zaraz wrócimy do domu to cycek i gotowanie zupy dla młodej. cukinia, batat i por plus kurczak na parze. gdyby nie to że bez przypraw to brzmi smacznie :)

reklama
Dzień Dobry

Katka, siejesz optymizm. Fajnie Cię czytać:tak:

Na katar, chyba u Kum, często woda morska i odciaganie. Do tego przed spaniem Nasivin i coś pod nogi łózeczka. No i inhalacje.

Makota, suszarki nie używaliśmy więc nie pomogę.
Ale dziś moje dziecko domagało się spania z mamusią. Odkładałam konsekwentnie całą noc ( kiepska raczej była dziś), a o 7 posadziłam obok siebie,żeby się bawil skoro nie chce spać. A on natychmiast położył na mnie głowę i zasnął w 2 sekundy :szok:

Byliśmy dziś w teatrze na przedstawieniu baletowym da dzieci. Dzieć zachwycony i już kupiliśmy bilety na nastepne.:-)

Do góry