reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Witajcie,

Ewa, mam nadzieje ze CRP wyjdzie niskie!
Tez mi sie wydaje, ze nierozsadne byłoby gdyby Cie gin skierował na patologie z tymi zatokami (chociażby ze względu na fakt, że mozesz zarazac). Mam nadzieje ze wyniki beda dobre i szpital nie bedzie konieczny!

reklama
Ewa my się nie sprzeczamy, tylko napisałam jak jest U MNIE w szpitalu. Grzybica pochwy to choroba układu rozrodczego, więc ginekologia jak najbardziej jest na miejscu..No nic, szpital nic dobrego, ale czasem to zło konieczne. W każdym razie Ewa, życzę zdrowia i oby jak najszybciej Ci przeszło.

U nas jest Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Polozniczy w Wałbrzychu i jest tam kilka oddzialów i leczą wszystkie schorzenia ciężarnych. Dzieki dziewczyny za pomoc i kciuki :* dobrze ze mozna sie wygadac

s.michalina - również czekam z wyprawką do momentu poznania płci, choć i tak będę miała obawy z kupowaniem wszystkiego konkretnie dla dziewczynki i konkretnie dla chłopczyka ;)

Ewa - wiem, że jesteś bezsilna i spanikowana. spróbowałabym pójść do laryngologa, albo do ogólnego. przecież lekarz zrozumie, że jesteś w ciąży i skieruje Cię na badania, które będą w stanie pomóc w leczeniu lub w ustaleniu co się dzieje. też brałam antybiotyki. nic się nie dzieje. nie mam numeru do swojego ginekologa, więc mówię mu o takich rzeczach przy najbliższej wizycie.

niby to moja pierwsza ciąża, ale czuję się jak jakiś inkubator :/ donosić do lipca szczęśliwie, z nadzieją, że wszystko będzie dobrze. pilnuję tego, co może wydawać mi się podejrzane i staram się żyć z wizyty na wizytę - po USG mój instynkt macierzyński skutecznie się budzi :p

mam też do was pytanko - mam materacyk, który użytkowała moja siostrzenica ;) materacyk leżał na strychu i teraz ma specyficzny "zapach" myślicie, że jest szansa jakoś go odświeżyć?

co do ibuprofenu, to nie zdziwię się jeżeli za rok cieżarne zamiast paracetmolu beda łykac właśnie ibuprofeny. Najnowsze badania zachodnich firm są sprzeczne z dotychczasowymi poglądami. Normalnie można zwariowac bedąc w ciąży :baffled:
Wizytę mam w czwartek, do tego czasu bede łykała urosept i kupię dzisiaj ten zuravit, powtórze jeszcze jutro badania.

makota, ja bym kupiła nowy materac. Ten zapach to plesnie i grzyby - nie wywietrzysz tego dokładnie niestety.

sorki za post pod postem

Wizytę mam w czwartek, do tego czasu bede łykała urosept i kupię dzisiaj ten zuravit, powtórze jeszcze jutro badania.

Arabelka, Jak duzo masz tych leukocytow?
Mi na niewielka ilośc leukocytow i nieliczne bakterie pomógł domowy kompocik z żurawiny i picie duuuuzej ilości płynów.

Witajcie dziewczynki.

Ewa co do szpitala w Wałbrzychu to uważaj abyś większej bakterii nie załapała niż masz. W Wałbrzychu jest kilku dobrych laryngologów, możesz zmienić. A z tego co wiem oddział laryngologiczny i tak jest w szpitalu nr 2.

Masz jeszcze ginekologię w Świdnicy jakby cosik i z tego co wiem to tam jest czyściej.

Co do wyprawek to my mieliśmy większość rzeczy pożyczonych. Do tej pory pamiętam jak mój syn miał "karnego" różowego pajacyka i jak zawsze nie minęła godzina jak go ożygał lub okupkał :p

Michalina pilnuj się tam.

reklama
Gosia i Bartek ginekologia w Wałbrzychu jest jednym z najlepszych szpitali w Polsce juz kilka moich znajomych tam lezało i kazdy zadowolny zreszta ja tez. Latawiec w Świdnicy ma bardzo złe opinie nawet raz leżałam na ginekologii wlaśnie w Wałbrzychu z dziewczyną co pracuje w Latawcu i mowila ze nigdy tam nie jechac. Kilka osób opowiadało ze w Latawcu gdy kobiety plamienia mialy na poczatku ciąży nawet ich nie zbadano tylko podano tabletki poronne. Nie wiem na ile to prawda ale te opinie mnie odstraszyly. Ja i tak mieszkam 50km od Wałbrzycha i mam 2 szpitale z odzialami ginekologii bliżej ale na Wałbrzych nikt nie narzeka.

Do góry