reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Rozmawiałyśmy kiedyś czy mięć pełen pęcherz na usg czy nie, i znalazłam czytając o badaniu połówkowym

Lekarze zalecają zwykle ciężarnym kobietom, by na badanie USG przybyły z pełnym pęcherzem. Pęcherz zachowuje się jak balon, lekko wypychając macicę z miednicy, dzięki czemu technik może dokonać wizualizacji dziecka, pępowiny, worka owodniowego, łożyska oraz macicy. Utrzymanie pełnego pęcherza może być dla ciężarnej dość bolesne. Jeśli znajduje się w nim za mało moczu, konieczne może być wstrzymanie się z badaniem, aż pęcherz stanie się bardziej pełny. Z drugiej jednak strony czekanie w poczekalni na USG z silnym parciem na pęcherz nie jest łatwe.

reklama
hej ciezaroweczki:):):):)

Mnisia my jeszcze z mezem nikomu nie powiedzieliśmy:):):):):)dowiedzą się w wigilie:):):) nasi rodzice w prezenciku dostana kartki swiateczne ze zdjęciem i podpisem: wesołych swiat zyczy wnuczek/wnuczka ......no wlasnie...a teraz nie wiem czy już nie napisac samo wnusio:):):))::):):):):)

Aniwile najważniejsze żeby zdrowe było...choć nie ukrywam ze w rodzinie same chłopaki się rodza wiec dziewczynka to by była bardzo mila niespodzianka:):):):) a 7 kg to lacznie spadlo mi od początku ciąży i w zasadzie nie wiem dlaczego....ale poki co mam się tym nie martwic.....bo wczoraj SPECJALNIE przez to wybrałam się do lekarza bo już nie wiedziałam co myslec........a nie miałam w planach już wizyty przed swietami u swojego lekarza ....chciałam tylko pojsc na USG jak przyjedziemy do polski ale wyszlo jak wyszlo:):):)

no wlasnie...i teraz nie wiem.....bo wczoraj tak z zaskoczenia zrobila mi to USG a jestem umowiona w Polsce na USG3D na badanie prenatalne na 23-ciego.....i nie wiem czy pojsc czy już nie........

Dzien dobry!
Gosia, czy oprócz TSH badalas rowniez FT4 (ten wynik świadczy o faktycznej ilości hormonu w organizmie)?
Ja mam podwyższone TSH od poczatku ciąży, ale FT4 w normie i moja endo upiera sie ze wyniki sa prawidłowe.

Wczoraj pracowałam do pozna i dzis miałam w planie sie wyspać ale cos mi nie wychodzi. Obudziłam sie bez budzika na mierzenie temp i nie moge zasnąć. Temperatury zgodnie z postanowieniem nie mierzylam :)

Anilewe
Dziękuje za tą informację.
Ja usłyszałam tez że jeżeli wizyte mam rano na 8.20 to moge w nocy nastawić sobie budzik o 2, 3 godzinie i iść siku, i bedzie mi łatwiej z utrzymaniem rano przed wizytą.

Anastazi
Gratuluje udanej wizyty!
To mówisz ze ogonek było widać? ;)
Ciekawe czy u mnie bedzie cos widać.. :)

No i witam sie z Wami dzisiaj z rana.
Mnie byłam aktywna bo mniej czasu.
W weekend byliśmy u znajomych, i jakoś czas zleciał. No i wyjazdu sie nie moge doczekać plus wizyty 23.12.

A jak Wy sie czujecie kochane?
Mnie wczoraj bolał brzuch i tak jakby jajniki z dwoch stron, trochę sie bałam, ale to chyba przez wzdęcia. :/

Ściskam Was mocno! :*

blue:):):):):):):):) super ze zajrzalas:):):):) to co odliczamy dni do wyjazdu:):):):)kiedy masz prom???bo skreloza siostra moja rodzona:):):):):):)

jakiś ogonek tam był:):):):):):)ale tak mysle ze może jeszcze nie ma co się nakrecac bo może to była pepowinka:):):)poczekam na polowkowe USG :):):):)albo za tydzień może lekarz w Polsce tez potwierdzi:):)zobaczymy:):)

Elifit
super :) jesteśmy w podobnym etapie ciąży więc może moja kruszyna zachowuje się tak samo :) miałaś USG przez brzuch? zabrałabym M., ale nie chcę aby brał udział przy dowcipnym :p

Pola bardzo ładna kiecka :tak:

ja przejrzałam wczoraj szafę i powiem szczerze, że mam dużo letnich, luźniejszych sukienek i bluzek co bardzo mnie cieszy :) teraz noszę leginsy, lekko nad pępkiem. nie uciskają więc na chwilę obecną jest ok. kupiłam jedne spodnie ciążowe, 2 x leginsy ciążowe, kilka sztuk rajstop cienkich i grubych i 2 tuniki. nie wydałam dużo. super jakościowe to to nie jest, ale całkiem ładne. jak oglądam wasze ubrania to mi szczęka opada, bo są naprawdę piękne :) chyba w mocno zaawansowanej ciąży dokupię sobie jeszcze jedne spodnie i ewentualnie jakąś typowo ciążową sukienkę :)

wczoraj chwaliłam się, że czuję się już dobrze, a wieczorem była tragedia... nudności i wymioty jak w 6-7 tc :szok:

miłego dnia Wam życzę bez stresów i złego samopoczucia :)

blue:):):):):):):):) super ze zajrzalas:):):):) to co odliczamy dni do wyjazdu:):):):)kiedy masz prom???bo skreloza siostra moja rodzona:):):):):):)

jakiś ogonek tam był:):):):):):)ale tak mysle ze może jeszcze nie ma co się nakrecac bo może to była pepowinka:):):)poczekam na polowkowe USG :):):):)albo za tydzień może lekarz w Polsce tez potwierdzi:):)zobaczymy:):)

No odliczamy, prom w piątek.
Jak było do wyjazdu z dwa tygodnie to ten czas leciał szybko jak głupi, a jak teraz zostało pare dni to wręcz godzina wydaje sie wręcz jak by miała milion minut.

No tak, tak, nastawiać sie jeszcze nie ma co na ogonk, bo o nie zawsze moze byc ogonek. Teraz moze 23.12 Ci cos powie lub potwierdzi.

Ciekawe jak to u mnie bedzie. :)

Ostatnia edycja:
reklama
A jak Wy sie czujecie kochane?
Mnie wczoraj bolał brzuch i tak jakby jajniki z dwoch stron, trochę sie bałam, ale to chyba przez wzdęcia. :/

Ściskam Was mocno! :*

To więzadła macicy. Takie bóle są normalne. Macica rośnie, wszystko się rozciąga, będzie niestety bolało.

W tym tygodniu przy dobrym lekarzu i dobrym usg można już określić płeć:tak: Moje dwie koleżanki też się dowiedziały przy okazji badań na tym etapie.

.jagódka teraz to tylko można powspominać etapy starania :) U nas było dzień w dzień :D A teraz... ;X

anastazi gratuluje synka :D Wolałabyś dziewczynkę?? nie mogę uwierzyć, że straciłaś aż 7kg.

Ech no u nas tak samo, i to przez 3 lata, więc się przyzwyczaiłam. Niedługo może odstawię dowcipną luteinę, poczuję się lepiej, to wrócimy do przytulanek.

A mnie strata kilogramów nie dziwi, w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze straciłam 6kg, a nie byłam przed ciążą jakaś gruba (moja koleżanka z nadwagą straciła 15kg - lekarz stwierdził, że to z korzyścią dla niej). Dużo wymiotowałam, mało jadłam i przełożyło się to na wagę. Potem przytyłam 10kg, także miałam tylko 4kg na plusie:tak:

Pogoda dziś ładniejsza, życzę Wam miłego dnia Brzuchatki!

Do góry