Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...
Graza ja bym chyba najpierw sprobowala domowych sposobow: syrop z cebuli, czosnek i duzo wit c. Antybiotyk, to ostatecznosc i najlepiej unikac jak ognia (nawet jak sie nie jest w ciazy).
Haust przykro, ze masz problemy z szyjka. Wspolczuje tego lezenia.
Cześć dziewczyny
laluna ja również bardzo mocno 3mam za ciebie kciuki , musi być dobrze. Tulam mocno .
Katka*** mnie też na maksa juz wszystko gniecie najlepsze jest to że przed świętami kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce ale dzisiaj bardzo mnie gniotą :/ Chyba będe musiała kupić te spodnie typowo ciążowe które przykrywają cały brzuch.
graza06 ja jak byłam chora przez święta , to najbardziej pomogły inhalacje jak masz inhalator to solą a jak nie to woda do garnka do tego nasypać soli może być jakaś mięta , ręcznik na głowe nachyl się i wdychajPomaga na 100%. zaraz poczujesz że ci przeczyściło gardło i ewentualnie zatoki
Życzę powrotu do zdrowia.
haust trzymam kciuki , leż dużo i napewno będzie dobrze wiele kobiet musi sie zmagać z tym problemem w ciążyi dają radewszystko będzie dobrze
musi !
elifit trzymam kciuki za rozmowe w pracypowodzenia
U mnie ogolnie dobrze biorę to luteinę od wczoraj i się stresuje. mam nadzieje że mi pomorze a nie zaszkodzi.
Dziewczyny a bierzecie jakieś inne witaminki na 2trymestr ? lekarz powiedział że jak skoncze folik to nie musze jesc , ale jakies inne witaminki - nie doradził żadnych . W pierwszej ciąży przed poronieniem brałam Pregne Plus ale to 1 trymestr nie wiem czy na drugi tez sie nadaje ? Musze dobrać sobie jakies witaminy bo na tą chwile nie jem żadnych.
Poza tym zaczął mnie boleć czasami kręgosłupa przytyłam 3kg co będzie jak będe wyżej w ciąży .
Ostatnio w szafie znalazłam sukienkę ciążową którą kupiłam w 1ciazy , jeszcze z metką ciesze sie bo na pożniejsze miesiace będzie jak znalazł jest na ramiączkach tak na 6-7-8 tc![]()
U nas wiosna normalnie![]()
Miłego dnia !![]()
graża ja własnie wychodzę z przeziębienia: inhalacje tak jak dziewczyny pisały, tantum verde na gardło i prenatal grip care - trochę drogie po za 15 tabletek ponad 30 zł zapłaciłam, ale chyba pomogło, bo wracam do życia. Za wszelka cenę wolałabym uniknąć antybiotyku, bo normalnie nigdy nie brałam, a co dopiero w ciąży.
te moje male pewnie denerwuje sie razem ze mna
teraz syn ma 18lat uczy sie w zawodowce infor i plywa w klubie sportowym dla niepelnosprawnych,wiec nie jest zle ale wiem ,ze zawsze bedzie mu trudniej niz ludziom zdrowym ,wydaje mi sie ,ze tutaj w hiszpanii lepiej traktuje sie osoby niepelnosprawne np w szkole niema czegosc takiego jak nauczanie w domu tylko nauvczyciel w klasie daje dziecku zadania dostosowane do niego ,na naradzie pedagogicznej omawiany jest poziom mozliwosci dziecka i ustalane pewne minimum jakie ma sie nauczyc np moj syn mial problemy z matm wiec mial ltwiejsza za to z jezyk obcymi radzi sobie super wiec uczyl sie ich na takim samym poziomie jak reszta klasy.Uwazam ,ze zamkniecie dzieciaka w domu na indywid.jest b. niedobre po pozbawia kontaktu z rowiesnikami i mozliwosci nauczenia sie zachowan spol.tym bardziej jak ktos ma z tym problemy .krutko mowiac w polsce uczen musi zrealizowac program a tytaj program dostosowuje sie do mozliwosci uczniaSpróbuje się dzisiaj zarejestrować do rodzinnego,a jak gr antybiotyków jest bezpieczna w ciąży?gdzieś znalazłam takie info: Jednak są antybiotyki uważane za bezpieczne (w ciąży). Należą do nich m. in.: amoksycylina, ampicylina, erytromycyna, klindamycyna, penicylina. Pytam,bo z lekarzami jest różnie. Czy któraś z Was brała antybiotyk?
Spróbuje się dzisiaj zarejestrować do rodzinnego,a jak gr antybiotyków jest bezpieczna w ciąży?gdzieś znalazłam takie info: Jednak są antybiotyki uważane za bezpieczne (w ciąży). Należą do nich m. in.: amoksycylina, ampicylina, erytromycyna, klindamycyna, penicylina. Pytam,bo z lekarzami jest różnie. Czy któraś z Was brała antybiotyk?
Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...