reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Makota po porodzie położna pojawi się z Twojej deklaracji - położna przed porodem w szpitalu zapyta Cię do jakiej przychodni należycie - położna zostanie przysłana z tej przychodni, którą zadeklarowałaś. Przy wyborze lekarza rodzinnego, kobieta wybiera też położną i to jest właśnie TA położna, która odwiedzi nas po porodzie.

reklama
Makota po porodzie położna pojawi się z Twojej deklaracji - położna przed porodem w szpitalu zapyta Cię do jakiej przychodni należycie - położna zostanie przysłana z tej przychodni, którą zadeklarowałaś. Przy wyborze lekarza rodzinnego, kobieta wybiera też położną i to jest właśnie TA położna, która odwiedzi nas po porodzie.

czyli przed porodem w szpitalu mam zadeklarować, do której przychodni zapiszę dziecko? 4
mam swój pakiet firmowy, ale tam zapisywać dziecka nie będę, bo to trochę za daleko na jazdę z maluchem.

dzięki za odpowiedź

Dziecko z automatu przypisują do Ciebie, pakiet firmowy nie ma nic do rzeczy, masz jeszcze przychodnię z NFZ, do której jesteś zapisana.

Poczytałam troszkę, mnie jednak płaci ZUS, bo firma jest duża. Ma na to 30dni od wpłynięcia L4 czyli powinni się wyrobić:what: moje panikarstwo zaczyna się pogłębiać :p czuje się Paskudnie, na dworze słoneczko a ja kicham jak głupia :banghead:
Co do facetów to ostatnio też dochodzę do tego, że to dziwne stworzenia. Do tej pory chodziłam na wizyty sama, mężu ma taką pracę, że to nie trudne do zorganizowania. Jednak teraz zapytałam czy nie miałby ochoty wziąć wolnego i w poniedziałek wybrać się ze mną. A ten, że jak najbardziej i że myślał że już nie zaproponuje itp. Ale sam oczywiście nie mógł na to wpaść, czekał na wyraźne zaproszenie. Omg nie nadążysz. :D

Dzień dobry
Dziś śniło mi się, że urodziłam sn (czego robić nie zamierzam) synka 4,454 kg :szok: 55 cm :-)
Oczywiście samego porodu w śnie nie było - widocznie mój umysł uznał to za zbyt okrutne, nawet jak na sen :-p
buzi synka nie pamiętam, ale był straszna kluska. Po porodzie usiadłam sobie po turecku co mnie niezmiernie zdziwiło i się zastanawiałam jak ja takie dużo dziecko urodziłam :-)

Tusiaczek2402 chyba jak firma jest duża to ZUS rozlicza się z pracodawcą, a pracodawca z Tobą...

Ostatnia edycja:
u mnie ze szkołami rodzenia jest tak, że albo są płatne albo na nfz, ale tylko jeśli wybierzesz położną z tej szkoły
są też różne programy - takie gdzie masz też ćwiczenia fizyczne i takie gdzie możesz na ćwiczenia przyjść dodatkowo i już bez męża, są też weekendowe dla osób, które nie mogą w tygodniu, wybór jest duży... przynajmniej w Poznaniu

Doti faktycznie źle zrozumiałam za pierwszym czytaniem, w takim razie już wszystko wiem :thumbup: i nie powinno być żadnego problemu. Dzięki :D
Postanowiłam jednak opuścić moje centrum dowodzenia wszechświata i ugotować ogórkową :D

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Dzisiaj na 16 mam wizytę, czy ktoś jeszcze wybiera się dzisiaj do lekarza ?
Zmartwiłam się dziś, bo rano poczułam jak macica mi stwardniała, pierwszy raz to zauważyłam, mam nadzieję, że to takie jednorazowe....

Do góry