reklama

Lista lutowych mamuś

Kira ja tak samo mam... ni widu ni słychu pokarmu... ::) ale nie martwie sie bo na szkole rodzenia mowia ze dopiero po porodzie moze sie pokazac pierwszy pokarm. :)

reklama
Uciskając piersi i wyciskając pokarm można wywołać skurcze macicy. Ja tez mam mokre plamki na bluzkach gdzies od piatego miesiaca, dzis rano chyba jakos przygniotłam pierś i plama na przescieradle :) a to dopiero poczatek!

A róznie, różnie. Przeważnie przezroczyste, z leciutko żółtym zabarwieniem. Zostawia masakryczne plamy na bluzkach. Zdarzało mi się widzieć bardzo cieniuteńkie, białe strużki. Ale pełnotłustym mleczkiem jeszcze nie tryskam :laugh:. Tylko od początku mnie dziwiło, że tak szybko sie ta siara pojawiła. Nie wiem, czy to oznacza dla mnie w perspektywie bujną laktację :laugh:. (tak na wszelki wypadek spakowałam do szpitala całą paczke wkładek laktacyjnych-licho nie śpi- i stąd rozmiary toreb ;))

Znajoma położna mówiła mi, że małe piersi są zazwyczaj bardzo mleczne. A z moim rozmiarem 65AAAAAAA sprzed ciąży to mam szansę na otworzenie mleczarni ;D Teraz mam problem z kupnem biustonosza do karmienia, 75A teraz jest idealny ale mysle ze po porodzie może być lekko za mały, a 75B lub 80A to już giganty. A juz miałam nadzieję że choć z tym nie bedzie problemu...

A ja jeszcze mleczka-siary nie mam nic, no może poza tą nawilżającą substancją o której Kira pisała bo sutki i
brodawki są jakby tłustsze, a mleko ponoc moze się pojawić w momencie przystawienia maleństwa do cycka zaraz po
porodzie ponoć hormony robia swoje ;)

remeny pisze:
Znajoma położna mówiła mi, że małe piersi są zazwyczaj bardzo mleczne. 

No i sprawa siary sama sie wyjaśniła. Przed ciąża miałam wklęsłe AA. Chrzestna mojego męża-155cm wzrostu, 40kg żywej wagi, decha-karmiła każde z pięciorga dzieci do 4 (sic!) roku życia. Zacznę sobie ceratę pod przescieradło i folię na poduszki kłaść ;D ;D ;D

reklama
remeny pisze:
Znajoma położna mówiła mi, że małe piersi są zazwyczaj bardzo mleczne. A z moim rozmiarem 65AAAAAAA sprzed ciąży to mam szansę na otworzenie mleczarni ;D Teraz mam problem z kupnem biustonosza do karmienia, 75A teraz jest idealny ale mysle ze po porodzie może być lekko za mały, a 75B lub 80A to już giganty. A juz miałam nadzieję że choć z tym nie bedzie problemu...

No to moje za duże nie są (75b, ale takie małe b - z tendencją do a niż do c) no i karmiałm przez roczek. a na brak pokarmu to raczej narzekac nie mogłam. Remeny ja ci radze kupić ten biustonosz z miseczką B. Ja to się zdziwiłam ile piersi mogą urosnąć (najwiecej około 3-4 doby po porodzie). No i do tego jeszcze wkladki dochodzą. Więc za duży to raczej nie bedzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry