reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gorzka_Słodka_Czekolada
no super zakupki.Tylko ja bym nie zakupila gazików ze spirytusem,bo strasznie twarde i trudno nimi wycierac pępuszek.Lepsze zwykłe patyczki i spirytus lub te preparaty do "psikania".
Cosya dzieki za fachowa odpowiedz dotyczaca proszkow.Tak czułam,że własnie o to chodzi.:tak:
Bombusia ja tez mam nivea na każda pogode,a na słonko Ziajkę.

reklama
czy ono dobre jest czy złe. Większość z Was już ma, więc proszę o radę PLISSSSSSSSSSSSSSS :-P na co mam zwrócić uwagę? Jedne mają 2 szczebelki wyjmowane inne 3, albo poziomy regulacji to tyle tamto tyle mamuniu i bądź tu mądry :-P

myślę, że lepsze są z trzema wyjmowanymi szczebelakmi, bo dziecko jak będzie większe nie będzie miec problemu z wychodzeniem:) Jeszcze zastanów się czy potrzebujesz szuflady, czy nie - u mnie miejsce na pościel jest a nic więcej i tak tam nie dasz bo przecież będzie się tylko kurzyć - ważne żeby szuflada miała przykrywę a nie była tyko z dnem...:tak:

j
enthele, super lista. :) A mozesz mi powiedziec czy te majtasy z canpola sa z takiej siatki czy fizelinowe? Bo juz z niejedna mama rozmawiama i mowila, ze fizelinowe wogole sie u nich nie sprawdzily. Najlepsze sa siatkowe.

ja do mycia ciala bede uzywac oilatum (wyprobowalam na sobie i bije o glowe niby tanszy odpowiednik Oillan). W mokre husteczki juz sie obkupilam, hehe. ;)

tego nie sprawdziłam..a powinnam bo położna też mówiła, że lepsze te siatkowe;-)

Dziewczyny mam pytanie o kosze na zużyte pieluchy-słyszałyście o czymś takim? Ktoś to kupuje? Ostatnio nam znajomy wychwalał pod niebiosa... że nie ma zapachu, te folie potem odrywasz i wyrzucasz "pakunek"... Dla mnie to chyba zbędny wydatek, ale może się nie znam...
Tommee Tippee KOSZ NA PIELUCHY + ZAPASOWY WKŁAD (1046730908) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiła woreczki zapachowe - coś w stylu paklanki - myślę, że to wystarczy 5zł za 100 czy nawet 200 szt. Po cow chodzić w takie duże koszty...

Ehtele A gdzie Ty kupowałaś kosmetyki dla dziecka w normalnej aptece czy przez internet?? Wiesz jaka jest różnica cenowa??

Dziewczyny mam pytanie - jak będzie transportować Maluchy ze szpitala? Pytam, bo my mamy do pokonania długą drogę, około 1h samochodem. Ja mam wizję jakiegoś fotelika dla noworodków, w którym Karolek byłby bezpieczny, natomiast mój A. twierdzi, że powinnam trzymać go na rękach w rożku.
Jak Wy rozwiązujecie sprawę podróży do domu?

u mnie szczebelki w zasadzie sie nie przydały (mam dwa wyjmowane)za t u szwagierki Młody jej wypadał z łóżeczka bo się cwaniak szybko nauczył wyjmować a chodzić jeszcze nie umiał

Magda wu oczywiscie w foteliku..matko ...a jak będzie musiał hamowac ostro?? albo nie daj Boże stłuczka ..jesiu...nie ryzykuj

Dziewczyny mam pytanie - jak będzie transportować Maluchy ze szpitala? Pytam, bo my mamy do pokonania długą drogę, około 1h samochodem. Ja mam wizję jakiegoś fotelika dla noworodków, w którym Karolek byłby bezpieczny, natomiast mój A. twierdzi, że powinnam trzymać go na rękach w rożku.
Jak Wy rozwiązujecie sprawę podróży do domu?

Oczywiście, że w foteliku! :szok::szok: Podczas wypadku, lub nawet zwykłego ostrego hamowania ciężar ciała wielokrotnie się zwiększa i może być tak, że 3 kilowy noworodek "waży" kilkadziesiąt kilo i nie będziesz w stanie utrzymać go w rękach :no: Poza tym nie ma znaczenia czy jedziesz z dzieckiem w aucie 5 minut czy 5 godzin- zawsze musi podróżować w foteliku!

[video=youtube;1VsocSRAjFU]http://www.youtube.com/watch?v=1VsocSRAjFU&feature=related[/video]

Dziewczyny ja mam takie pytanie: czy nawet jak maluszek nie ma żadnych odparzeń ani podrażnień na pupie to trzeba smarować sudocremem czy bepanthenem? Czy wystarczy mleczko/ oliwka? Bo używanie preparatów leczniczych "na wszelki wypadek" jest moim zdaniem bez sensu :eek:

magda.wu zdecydowanie w foteliku, jak dla mnie to jest nawet ważniejszy sprzęt na początku do podrożowania niż wózek, bo dzidzia w swoją pierwszą podróż w życiu pojedzie właśnie w tym :-) a tak na marginesie, jak złapie was policja ( tfu tfu) to dostaniecie niemały mandacik :-):-), pozdrawiam
cosya dzięki, właśnie zakupiłam Lovele i piore wszystko jeszcze raz, trudno, najwyżej za wode zapłace podwójnie hihihihihihih

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry