reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wiem Bambusiu, ale chcę karmić piersią i zrobię wszystko, aby tak było.
Po pierwsze, bo mleko matki to nieocenione dobro dla maluchów,
a po drugie finanse, bo przy dwójeczce, to trochę potrzeba mleka,
a u nas jest bardzo drogie.

ja zas kupie jednorazowe majty..po cc ciezko sie schylac a co dopiero nogi podnosic wiec rozerwe i tyle;-)

a poduszek do karmienia wam troszku zazdraszczam..pamietam jak mnie kregoslup bolał masakra

Dziweczyny, oto spis rzeczy, które poradziły mi położne podczas pobytu w szpitalu:
1. Majtki do porodu z siatki do WIELOKROTNEGO użytku lub takie majciochy do okresu bawełniane, NIE jednorazowe.
2. OILATUM do kąpieli dla maluszka. I nie potrzeba NIC więcej. Żadnych szamponów, oliwek do smarowania.
3. Pieluszki z Biedronki DADA - dobre jakościowo i niedrogie!
4. Chusteczki nawilżane TAMI - niedrogie, dobrze nawilżone, nie uczulają.
5. Zamiast spirytusu 70% (trudno dostać) kupić "piersiówkę" czystego spirytusu w alkoholowym i rozrabiać w stosunku 2 łyżki spirytusu/1 łyżka przegotowanej wody.

Mam zamiar sie zaopatrzyć w powyższe :tak:

Ostatnia edycja:

Jak najbardziej masz rację , ja też bym chciała karmić do pół roku, ale jak się ma dobre chęci to już połowa sukcesu:)
załamałam się jak poczytałam wszystko co chciałybyście kupić... ja się nie wyrobię:/

Ciamajdko nie wszystko jest tu potrzebne z tych list, wierz mi, ze z częsci rzeczy nawet nie skorzystasz. Kup to naprawde najpotrzebniejsze artykuły dla maluszka i do szpitala i wcale sie nie denerwuj, ja już sie opanowałam, bo też byłam w panice:)
Dziweczyny, oto spis rzeczy, które poradziły mi położne podczas pobytu w szpitalu:
1. Majtki do porodu z siatki do WIELOKROTNEGO użytku lub takie majciochy do okresu bawełniane, NIE jednorazowe.
2. OILATUM do kąpieli dla maluszka. I nie potrzeba NIC więcej. Żadnych szamponów, oliwek do smarowania.
3. Pieluszki z Biedronki DADA - dobre jakościowo i niedrogie!
4. Chusteczki nawilżane TAMI - niedrogie, dobrze nawilżone, nie uczulają.
5. Zamiast spirytusu 70% (trudno dostać) kupić "piersiówkę" czystego spirytusu w alkoholowym i rozrabiać w stosunku 2 łyżki spirytusu/2 łyżki przegotowanej wody.

Mam zamiar sie zaopatrzyć w powyższe :tak:
Bardzo wskazówkowa lista i konkretna:)
Tylko masz tam zabrać ten rozrobiony spirytus???

Bombusiu, myślę że można rozrobić na miejscu w szpitalu.

I zapomniałam dodać:
6. LINOMAG zamiast sudocremu. Lżejsza konsystencja oraz cena :)

Dobranoc Kobietki :-) Ja padam z nóg, byliśmy kupić mikrofalówkę i się ochodziłam, więc idę leżeć/spać :-):-):-)

reklama
Dasz radę,moja kumpela karmiła bliżniaki do 9 miesiaca.
Ale czasem maluchy zaskakuja,znajoma mi opowiadała,ze jej maleństwa budziły sie do karmienia na zmiane i zero problemu w takim razie.:tak:

Super,sliczna.
Zapisałam sobie,bo mnie teraz kusi by kupic.:tak:
Jaki kolor wybrałas,bo mi szara sie podoba.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry