reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny :-)

mam pytanko, czy po cc tez potrzbne beda mi podklady, podpaski, majtki poporodowe itp?? bede sie jeszcze pytac u siebie, ale wolalabym juz mniej wiecej wiedziec co potrzeba. wczoraj dostalam skierowanie od swojej gin na cc, a 10 czerwca idziemy sie zapisac do szpitala, wiec bedziemy znali juz date. u nas pewnie tez przesunie sie data na koncowke lipca.

z gory dziekuje za odp
pozdrawiam

reklama
Madziujka no też mi się wydaje, że nic od siebie nie dają... a jakbym nie wzięła emulsji do mycia to co? dziecka mi nie umyją?
myslisz, że ten NAN to przesada? ja sie nie znam na mlekach i pewnie bym kupiła takie...

Riba_1 no pewnie że musisz mieć... to bez różnicy czy CC czy SS i tak się wszystko goi i połóg jest i w tym i w tym przypadku.. więc się zaopatruj w te rzeczy:tak:

Riba no pewnie!! Tak samo krwawisz połóg jest taki sam tylko ból inny

Ciamajdko..nie o to chodzi czy zły czy nie ale większość szpitali go używa pewnie za opłata..bo wiadomo potem mamy beda uzywac co poradza i co dali w szpitalu..a reklamy w tv juz nie trza ;-)

Hej dziewczyny :-)

mam pytanko, czy po cc tez potrzbne beda mi podklady, podpaski, majtki poporodowe itp?? bede sie jeszcze pytac u siebie, ale wolalabym juz mniej wiecej wiedziec co potrzeba. wczoraj dostalam skierowanie od swojej gin na cc, a 10 czerwca idziemy sie zapisac do szpitala, wiec bedziemy znali juz date. u nas pewnie tez przesunie sie data na koncowke lipca.

z gory dziekuje za odp
pozdrawiam
Wszystko to samo potrzebujesz co przy naturalnym porodzie.

Dostałam taką listę ze szpitala, co muszę wziąć dla dzidzi:

1. Mleko NAN 1 - 1 op.
2. Glukoza w proszku - 1 op.
3. Spirytus 95% - 100 ml
4. Butelka -1
5. Gryzaczek-smoczek - 1
6. Sudocrem lub linomag
7. Chusteczki nawilżane do pośladków
8. Pampersy - 1 op.
9. Pieluchy tetrowe - 7 szt. (dużo nie???)
10. Becik - 1 szt.
11. Czapeczki - 2 szt.
12. Skarpetki - 2 pary
13. Ręcznik kąpielowy - 1 szt.
14. Kaftaniki - 5 szt.
15. Koszulki - 5 szt.
16. Śpioszki - 3 szt.
17. Mały gęsty grzebień
18. Hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia
19. Hypoalergiczny szampon do włosów

No jestem w szoku,mleko:szok:
u nas jakby jakas mama przyniosła,to ochrzan by dostała,bo szpital nastawiony na naturalne karmienie.
glukoza?????po co dopajac dziecko glukoza...masakra.
U nas trzeba miec
przybory toaletowe;
ręczniki (oddzielne do osuszania krocza i piersi);
krótkie koszule nocne, najlepiej rozpinane z przodu;
szlafrok;
szczotka do włosów i gumka (spinka) pozwalająca spiąć włosy tak, aby nie opadały na twarz;
obuwie domowe i klapki pod prysznic;
podpaski bawełniane;
chusteczki kosmetyczne - wilgotne do odświeżania twarzy;
gąbka lub myjka;
lanolinowa pomadka lub krem do ust;
jeśli lubisz ciepło, to weź skarpetki;
woda mineralna (niegazowana) lub woda osłodzona miodem lub soki owocowe (jabłkowy, z czarnych winogron, nie z owoców cytrusowych);
landrynki lub miód, które wesprą Twoje siły w pierwszej fazie porodu;
łagodny ser, chrupki, jogurt, ciasteczka, biszkopty, odrobina kawy, herbaty;
herbata ziołowa dla Ciebie po porodzie (anyż, kminek, koper, rumianek, melisa, czy mięta);
;
racja żywnościowa, która pozwoli przetrwać Twojemu partnerowi (czekolada)

Dla dziecka
kilka pampersów;
2-3 pary śpioszków;
2-3 kaftaniki;
czapeczkę (założysz ją, gdy będzie wietrzona sala);
skarpetki;
oliwkę lub krem do pielęgnacji pośladków.

Ja też uważam, że mleko to lekka przesada:eek: Powiem Wam, że jak szłam rodzić to zapakowałam wszystko do takiej średniej walizki na kółkach i pielęgniarka na IP o mało co mnie z tym nie wywaliła-kazała mi się przepakować, bo to za duże i gdzie ja to zmieszczę:confused: No ale że ja nie miałam gdzie, to poszłam z tą torbą (a tam wszystko-rzeczy dla mnie i dziecka):tak: Teraz spakuję się w dwie torby-jedna to te rzeczy niezbędne do porodu i dla dziecka, a resztę dowiezie mi M już po porodzie (w drugiej torbie-spakowanej w domu, bo pewnie jakby sam miał to zrobić to połowy rzeczy by nie było:blink:)

Ja też uważam, że mleko to lekka przesada:eek: Powiem Wam, że jak szłam rodzić to zapakowałam wszystko do takiej średniej walizki na kółkach i pielęgniarka na IP o mało co mnie z tym nie wywaliła-kazała mi się przepakować, bo to za duże i gdzie ja to zmieszczę:confused: No ale że ja nie miałam gdzie, to poszłam z tą torbą (a tam wszystko-rzeczy dla mnie i dziecka):tak: Teraz spakuję się w dwie torby-jedna to te rzeczy niezbędne do porodu i dla dziecka, a resztę dowiezie mi M już po porodzie (w drugiej torbie-spakowanej w domu, bo pewnie jakby sam miał to zrobić to połowy rzeczy by nie było:blink:)

Ja mam miec walizke dla siebie i malucha, osobna torbe na rzeczy potrzebne podczas porodu + ciuszki dla Victora potrzebne zaraz po urodzeniu.

U nas w szpitalu na czas porodu wystarczy,ż masz gumkę do włosów i kapcie.Można mieć wodę,ale z piciem kontrolują żeby pęcherz nie blokował . Dodam do tego coś dla męża,żeby nie zemdlał ;)
a po porodzie ... kilka koszul,wkładki lakt. +stanik , kapcie,klapki pod prysznic, szlafrok, woda... jedzenie dowiezie mąż pewnie. Napewno dorzucę do torby jakieś krakersy bo jak sie nie załapię na porę obiadową czy też kolację to ciężko to widze ;) Do teraz uważam,że najlepszy w życiu obiad zjadłam zaraz po porodzie - ziemniaki ze szpinakiem :P TAK MI SMAKOWAŁY ;)

Dla dziecka -ubranka wyłącznie na wyjście. A poza tym wezme laktator i butelke na wszelki wypadek i kilka pieluch gdyby zabrakło. Szpital chyba daje wszystko co trzeba...jszcze będę weryfikować swoją szpitalną listę.

a ja na poprawienie dzisiejszego podłego humoru kupiłam:

łóżeczko
Łóżeczko Julia II LOLEK 5 kolorów jak radek !! (1048341220) - Aukcje internetowe Allegro

materac
Materac Pianka-Kokos-Gryka do Łóżeczka 120x60 (1046892137) - Aukcje internetowe Allegro

przewijak wzór nr 9
PRZEWIJAK - NADSTAWKA SZTYWNA - ciekawe WZORY !!! (1049769988) - Aukcje internetowe Allegro

laktator
TOMMEE TIPPEE -~Laktator ręczny ~ - PROMOCJA 1288 (1048470154) - Aukcje internetowe Allegro

paklanki
Woreczki na pieluchy jak PAKLANKI aż 100szt 2226 (1056082367) - Aukcje internetowe Allegro

podkłady do przewijania
Podkłady do przewijania~~40x60cm~~ x5szt ! (2284) (1042237396) - Aukcje internetowe Allegro

wkładki laktacyjne

BELLA Wkładki laktac. MAMMA x60 DUŻA PAKA 1531 (1058856411) - Aukcje internetowe Allegro

łącznie poszło 493,99zł:szok::-D
zostały dwa staniki do karmienia i limit w tym miesiącu wyczerpany:-p:-p

Ps. No i staniczki też mam kupiłam ten sam model kolor biały i czarny:tak:
_____Biustonosz do KARMIENIA - ALLES Mama NEW 75 E (1045806051) - Aukcje internetowe Allegro

Ps.1
Nie myślcie, że zakupy pochopne, listy były zrobione w maju:-p:-p Tylko czekały na kasiurkę. Wszystko 10x posprawdzane żeby było jak najtaniej:-) Stąd zakup np. wkładek laktacyjnych, bo kosmetyki i takie gadżety kupuję w lipcu, ale porównałam ceny z apteką internetową i wzięłam tam gdzie mniej chcieli:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry