reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
Wisienka masz rację co do tych potówek, bo pani doktor stwierdziła że Amanda ma potówki wraz z uczulenie ale to ona kazała mi posmarować te wszystkie krostki sudokremem .A jak sprawdzić czy dziecko jest dobrze ubrane, czy nie jest mu za gorąco i jaka temperatura powinna być w pokoju ? Bo u mnie temperatura w pokoju waha się między 20a 22 no i małą ubieram w body, śpiochy i kaftanik i mimo tego że ją tak ubieram rączki i nóżki ma cały czas zimne.

Aluska w pokoju dziecka powinno byc 20 stopni jesli dobrze pamietam, a tam gdzie spi to 18:tak: jak masz w mieszkaniu 20-22 to wystarczy samo body i skarpetki :-)
Ja tez na poczatku ubieralam malego w skarpeki, body i spioszki no i dorobilam sie potowek :-p temperature sprawdzasz na karku dziecka, bo nozki i raczki sa zawsze zimniejsze od reszty ciala :-)
ja dzis malego bede kapac w krochmalu, bo podobno pomaga na potowki :blink:

Kochane dziekuje za odpowiedz w sprawie chrzcin:tak::tak::tak:
...na was zawsze mozna liczyc:tak::tak::tak:

u nas dzis zamieszanie, jutro jedziemy do Zabrza, prosic moja kuzynke na chrzestna... przed nami 260 km w jedna strone, ale chyba powrot w poniedzialek, wiec szykuje rzeczy na 1szy tak daleki wypad:-D:-D:-D

Jolie, moj synus tez kilka razy zwrocil to co wczesniej wyduldal z cyca... ale tylko 2 czy 3 razy, wiec nie zaniepokoilo nas to na tyle by isc do lekarza.

Wowen, powodzonka w zalatwianiu chrztu - na kiedy termin?

Jagoda, trzymam kciuki za Blaneczki bioderka

Larvuniu, powodzonka w tygodniu zdrowia Marcelka.

Buziaki dla wszystkich. Pa

witajcie mamcie:-)
larvunia gratuluje bezkolkowego dnia:tak:u mnie tez spokoj tylko mala cos brzuszek boli:-(nie moze zrobic kupki i strasznie sie prezy:-(

Dzień doberek!

Mój Blanulec pobił dziś swój rekrd-spała 9 godz bez przerwy:szok:, kurcze martwie sie czy to nie za długo bez jedzenia jak na takie małe dziecko. Ale w sumie w dzień śpi tylko 4,5 razy po 15-20min.

Co do chrzcin to my dopiero bedziemy miec 20 stycznia. U nas trzeba isc na jakąś nauke przed.

Sabinko dzień dobry!:-)

Sugar w Szczyrku mieszkam dopiero od 1,5 roku, kupiliśmy tu domek, prowadzimy grotę solną, ale co do noclegów to zawsze mogę znaleźć coś w okazyjnej cenie:tak: Jak będziesz to zapraszam!

Kathe podziwiam ze kontynuujesz studia:tak: Ja teraz jestem na drugiej dziekance:zawstydzona/y:

Mamuśki z kolkami jak minęła nocka?

moja mala tez dlugo spi w nocy-chyba ze ma kolke:sorry2:i raczej nie mam wyrzutow sumienia ze jej nie dobudzam:-pjakby byla glodna dalaby mi znac;-)
Co do studiow to zobaczymy jak to bedzie, ostatni rok wiec szkoda mi brac dziekanke ale coz, jesli bedzie trzeba...
A na jakim kierunku jestes?

hej

poszlismy spac o 21,i kompa nie wylaczylismy :-p teraz mala obudzila sie na mleczko to chwile zasiadam

Wisienko chyba ty pytalas o pieluchowanie:confused:
to sprawa w duzej mierze dziedziczna :tak: jesli w rodzinie nie bylo przypadku problemow z biodrami zazwyczaj dzieci ich nie maja
ja nie pieluchowalam Mileny,bo polozna mi powiedziala ze pampers sam w sobie rozchyla nozki i nie ma takiej potrzeby
w polsce chyba bardziej sie pilu****e te dzieci tak profilaktycznie :sorry2:
tu w Norwegii wogole nikt o tym nie mowi
dopiero jak jest problem dziecko dostaje takie cos na szelkach :sorry2:

Anulka u mnie 2tyg.przed chrzcinami zalatwialismy wszystko w kosciele
u nas chrzcza w sobote o 18 na glownej mszy z innymi dziecmi

mi to nie odpowiadalo :no:
po pierwsze msza ponad godzine trwa to przesada z takim maluchem tyle trolic,po drugie godzina mi nie odpowiadala i poprosilam ksiedza o prywatną uroczystosc ochrzczenia
i to bylo super!!
mielismy w kosciele o 16.30 chrzciny,ktore trwaly 15minut,bo byl to tylko obrzed chrztu :happy2:
przyjecie mielismy w restauracji i zaczelismy o godz.15.00 tortem,ciastem i kawą
kosciol bliziutko to na piechte przedreptalismy sobie do niego i z kosciola spowrotem do resto na obiad,przekaski i potem znowu kawe

u nas bylo tak ''chucznie'' bo byla to sobota w którą Milenka miala roczek :-) i byla chrzczona
ale zazwyczaj nawet jak sa chrzciny to u mnie w rodzinie w ten sposob sie wyprawia;-)

ok mykam spowrotem spac bo moje oslabienie nadal sie u mnie utrzymuje

dobranoc :happy2:

Dzień dobry:-)

Elbra ja stukam się kawusią:-D

Kathe przede mną też tylko już rok studiów został (studiuję grafikę dziennie), zaczęłam nawet jeździć ale nie dałam rady. Dziecko, praca, studia-jednak troche za dużo.Dziekan dał mi dziekankę drugą już. Muszę w przyszłym roku skończyć studia:tak:A Tobie życzę powodzenia i bedę trzymać kciuki!

Lilka
dzieci lubia być w kościele:tak: Moja Blanka jest co niedzielę i słodko śpi, organy ją usypiają:-D

czesc :-D
nocka spokjna z przerwa na cycucha a rano zaskoczyl mnie 3 razy...co godzina mega kupy :-):-):-) az musialam spioszki zmieniac ;-):-D

a gdzie sabina??

reklama
Do góry