• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co do imion...
MISIA GRATULUJE ASERTYWNOSCI!!! :-) :tak: To Wasz syn i wasza sprawa jak mu dacie na imie. Bardzo mi sie podoba Twoja postawa :tak:

Pati wiesz... mnie sie bardzo podoba imię Nathan, moze dlatego, ze miałam bardzo fajnego kolege który miał na imie Nataniel :-)

Olpa gratuluje CÓRCI!!! :-)

reklama
Anineczka to moja pierwsza ciaza na wyspach i troche denerwuje mnie to ich nic nie robienie:no:,bo niby z kad mam wiedziec,ze wszystko jest ok?:wściekła/y:
Na temat porodu nic nie wiem poza tym co mi kiedys pisalas,a o tym co mam wziasc ze soba do szpitala to juz nie wspomne bo jestem zielona:happy:.
Martwi mnie jedno jak oni moga wypuszczac na drugi dzien po porodzie do domu:szok:,dla mnie to niedopuszczalne i niezrozumiale.Przeciez nie da sie wszystkiego sprawdzic w przeciagu jednej doby:no::nerd:,slyszalam o poloznych ktore przychodza do domu ale przecierz to nie jest wystarczajace.No pozyjemy zobaczymy,jestem pelna sprzecznych mysli.:-(
Na razie nie zakrzatam sobie tym glowy bo bym spac spokojnie nie mogla:-p,jestem straszna panikara:szok:;-).Jak bede na wizycie we wrzesniu w szpitalu to postaram sie wszystkiego dowiedziec.
Pozdrawiam:-):tak:;-).

bry wieczor :blink:
hmm... to chyba nie najlepszy pomysl karmic malucha pizza, ale tak jakos mi sie zachcialo i zamowilam... zanim dowioza bedzie 23.00 Na noc.. no ja wiem :zawstydzona/y: Ale to nie ja TO moj MARCELEK :-p:-D:-D:-D hi hi hi... Dawno pizzy nie jadlam chyba mu nie zaszkodzi co?

bry wieczor :blink:
hmm... to chyba nie najlepszy pomysl karmic malucha pizza, ale tak jakos mi sie zachcialo i zamowilam... zanim dowioza bedzie 23.00 Na noc.. no ja wiem :zawstydzona/y: Ale to nie ja TO moj MARCELEK :-p:-D:-D:-D hi hi hi... Dawno pizzy nie jadlam chyba mu nie zaszkodzi co?
Larvuniu nawet niewiesz jak czesto ja sobie pozwalam na takie okropne jedzenie :zawstydzona/y:
I tak duzo ograniczylam bo przed ciaza to sie zajadalam tym co chwilka.Ale nie dajmy sie zwariowac.Jeszcze pizza zadnemu maluszkowi nie zaszkodzila (chyba,ze mamusi jako niestrawnosc :-D)
Ilez mozna objadac sie zielenina i warzywkami :-p
Smacznego ;-)

anineczka no wlasnie chyba tego suwaczka nie da sie wstawic... mi nie wychodzi cos.
No wlasnie brakuje kodow do tego suwaczka.A nie powiem podoba mi sie :happy2:

Sylwia to ja jak narazie nic nie bede wspominac o szpitalu i porodach :-D
Niechce miec na sumieniu Twoich bezsennych nocy :happy2::happy2:
Jak bedziesz gotowa zadawac pytania to wal smialo. Taki sam system opieki i takie same zasady.

P.S. tylko cos pisne cichutko...:happy2:jezeli nie wyrazisz zgody nie wyrzuca Cie ze szpitala.To jest tylko propozycja i najczesciej korzystaja na tym mamy,ktore sie czuja rewelacyjnie,nie cierpia szpitali a w domu zostawily dzieci i musza do nich gnac:-D
No i zazwyczaj pierworodki i karmiace piersia sa zatrzymywane na dluzej.Ja bylam w szpitalu 3 doby :tak: choc nie powiem,ze gdybym miala taka okazje wtedy to ucieklabym juz pare godzin po porodzie. Nie,nie dlatego,ze bylo mi tam zle,ale dlatego,ze chcialam pobyc z dzidzia sam na sam (lezalam na sali z 5 innymi mamami).
Teraz bardzo chetnie skorzystam z 3 dob w szpitalu bo porzadnie sobie odpoczne po porodzie,a jak wiadomo mam w domku 2 letniego synka i przy nim bym nie odpoczela.Nie bede sie martwic o niego,bo bedzie z tatusiem i ukochana babcia...tylko mocno tesknic :happy2:

sylwia:
nie wiem czemu sie dziwisz
tu w austrii mozesz rodzic tzw ambulant tzn w szpitalu ale mozesz wyjsc po min. 6 godzinach do domu
jezeli wybierasz taka opcje to dostajesz polozna ktora cie odwiedza i sprawdza czy wszystko jest ok
ja nie lubie szpitali i mam nadzieje ze tak wlasnie uda sie wyjsc szybko ze szpitala
bo mam prywatna polozna ktora bedzie ze mna przy prodzie i pozniej , w domu bede miala pomoc meza , mamy i tesciowej wiec bedzie ok :tak:
oczywiscie nikt cie nie zmusza zebys wyszla ze szpitala tak szybko mozesz ( nawet jak wszystko jest ok) wyjsc dopiero po 5 dniach ........to zalezy od ciebie
jednak wszytskie polozne doradzaja szybki powrot do domu , zeby maly sie przyzwyczajil od razu do tego co jest w domu , nawet wlasnych 'bakterii domowych' :cool:

nie ma tez problemu zeby rodzic w domu ale to dla mnie troche za przerazajace :zawstydzona/y:

czesc dziewczyny
wlasnie wrocilam o ginokologa
jak pamietacie mialam te bole w okolicach pepka od soboty wieczor i w sumie dzis bylo ok ale nie dawalo mi to spokoju . Pomyslam sobie moze to poczatek czegos powaznego :-( bo dalej nie jest calkiem ok
wiec poszlam , ale moje obawy okazaly sie bez podstawne
sprawdzil na dole i usg wszystko ok
maly ma tylko glowke w oklicach mojego pepka i moze pcha w tym kierunku
dlatego od czasu do czasu mam te bole
:-)
wiec skoro tak to niech sobie pcha .......bo wiem ze wszystko ok :-):-):-):-)

Ciesze sie mirka ze wszystko dobrze :-)

Ines witaj na forum długo Cie nie było i sie steskniłam :tak:

Co do krechy i roztępow to ja tez nic nie mam,ale nie mó hop dopuki nie przeskoczysz hehehe,jeszcze mam czas.Siara tez mi nie leci:no:

Pati odpoczywaj na tej działeczce:happy:

Misia ciesze sie ze wyniki sa dobre i ze dzidzia rosnie jak na drożdzach :szok:

Olpa gratuluje Córeczki !!!:-D:-D:-D:-D

Uciekam do pracy miłego wtorku kochane mamusie.
ps.dzis miałabym rocznice związku i mam troszke doła ale w pracy nie bede miała czasu myslec o tym.:blink:

Witam sie i ja.
U nas piekne sloneczko swiecie i zaraz wybywamy do banku i na spacerek.
Trzeba chate oplacic:-p

Sylwia tak wiec widzisz,ze nie tylko w Irl. tak jest.WIem tez,ze tak robia w Anglii,Holandii i Dani :tak:
U nas po porodzie przychodzi pielegniarka rejonowa i sprawuje piecze nad mama i dzidzia. Sprawdza czy szwy sie ladnie goja,pomaga w karmieniu wazy i mierzy dzidzie.Robi tez test na fenylo....cos tam cos tam.Kluje noworodka w piete i pobiera krew do badania.
Women milej pracki :-)

reklama
witam :-)

właśnie wróciłam z Izby przyjęć :zawstydzona/y: wczoraj pisałam o moich "rozstępach" gdzie wyskakują na nich wodniste bąble :-( dzisiaj miałam rozlane je na połowie brzucha ... przeraziłam się i z rana pojechałam do mojego gina :tak:
Otóż mam jakieś uczulenie :nerd: zapisał mi jakąś maść i mam się smarować 2x1 :-) a uczulenie dostałam po kwaśnych jabłkach które jadłam od niedzieli :sorry: strasznie mi smakowały - tym bardziej, że w ciąży jeszcze ich nie jadłam :cool:
Także jabłuszka odstawiłam :zawstydzona/y:

idę czytać co u Was :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry