kathhe
mama 11.2007 i 10.2010
sugar wszyscy tez mi mowia ze bolu sie nie pamieta od momentu kiedy dzidzi poloza na brzuszkuja to teraz bardziej sie pekam bo juz wiem co mnie czeka hehe
ale ja to mam traume bo rodzilam w samym szpitalu 22h ( nie liczas skurczow w domu ;-))
ale nigdy nie wiadomo, czasami rach ciach i juz po robocie wiec nie ma sie co bac
zreszta ja wam powiem z reka na sercu ze KOMPLETNIE juz nie pamietam jak bylo zle, serio
pamietam dokladnie za to jak juz mi przyniesli takiego malego pomarszczonego mopsa ;-)
wszystkie zle rzeczy jak reka odjal
a tak na marginesie to nie kumam po kiego diabła pokazują te filmy z porodów na szkole
ja nic takiego nie mialam
ot polozna tlumaczyla tylko jak przebiegaja fazy i tyle...
dla mnie to bzdurne straszenie a kazdy poród i tak jest inny![]()
pocieszajace
a co do tych filmow z porodu to po 4tym takim porodzie bylo mi juz po prostu niedobrze i zaczelam miec mysli baaardzo negatywne
wiec chyba nie bylo to dobrym pomyslem zeby pokazywac, w kazdym badz razie ja juz nie chce ogladac
dowiadywalam sie w dziekanacie i moge zlozyc podanie jedynie o indywidualna organizacje studiow ktora daje mi niewiele bo i tak musze byc na cwiczeniach, ale moge chodzic nacwiczenia z inna grupa czyli w innych godzinachkathe a moze rozwiazaniem jest ITS, raczej nigdy nie robia z tym problemow przy dzidzi
nie wiem qrcze powinni dawac swierzym matkom mozliwosc jakiegos indywidualnego toku studiow czyli ze nie musze byc na zajeciach, moze i cos takiego jest a te babki w dziekanacie jak zwykle czegos nie powiedzialy
musze sie dopytac innych mam studentekI jak sobie poradzisz?Kathhe widzę, że nie jestem jedyną ciężarną na ostatnim roku studiów.
Mamy ten sam "problemik"![]()
Super ze wszystko okDzis bylam u lekarza zmierzyc cisnienie i nasiusiac do pojemniczka.I wszystko okey.
Dzidzia dalej ulozona poprzecznie,usg nie mialam tylko sluchalam serduszka.
No i mam potworne skurcze lydek w nocy.Musze sobie kupic magnez na to.
a co do skurczy to ja tez mialam i lekarka kazala mi kupic ASPARGIN-Magnez plus potas- i juz nie mam
hehe ja bym chciala miec trojke dzieci tylko zeby sie same urodzily:-)Witam;-)
maz juz mnie dzis zamierzal do szpitala odwiezc;-) chyba ma dosc mojego jeczenia;-) A tak na serio to nadal nie moge chodzic
Co do strachu porodowego to ja boje sie jeszcze bardziej niz za pierwszym razem
Wiecie co przeraza mnie to , ze bede miec trojke dzieci![]()
chyba tez musze sprobwac, jestem strasznym spiochem ale teraz kiedy nie moge spac na mojej ulubionej pozycji-na brzuchu- wcale nie sprawia mi to przyjemnosci,spie bo muszedzien dobry mamusie :-)
ale sie dzis wyspalam ........... chyba znalazlam sposob
gdziesz przeczytalam ze ciepla kapiel i mleko przed snem pomaga
i faktycznie .... cieplego mleka nie lubie wiec pije kakao ;-)
ale to juz 4 noc kiedy to skutkuje![]()
juz sie nie moge doczekac jak urodze,podobno po porodzie zalecaja mamusiom pozycje na brzuchu

.