• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam dziewczynki:tak::tak:

Larvuniu... jestem w szoku... rozwarcie?? ja myslalam, ze jakby cos sie rozwieralo (tzn. szyjka...:-D) to to jakos czuc... a Ty przeciez zadnych objawow nie mialas... Dbaj o siebie i odpoczywaj...

ja mam wizyte za 2 tygodnie, ale jakos czuje ze nie dam rady dotrwac do terminu porodu, maluszek coraz bardziej sie rozpycha, ja juz w nocy nie moge spac, ciagle mi slabo - mam niby za niskie cisnienie (98/60 i w okolicach) a kiedy mam uczucie, ze mdleje i musze usiasc - tak mialam dzis rano - to mialam za wysokie cisn (146/94 tetno 113)...i badz tu madra:happy2::happy2::happy2: poza tym dzis znowu z nosa polecila mi krew... i to lezac ladnie na lewym boczku i odpoczywajac...:-(:-(

och... coraz gorzej:-(:-(:-(

reklama
anulka qrcze przemeczona moze jestes?musisz powiedziec o tym lekarzowi bo te omdlenia nie wydaja mi sie takie zwyczajne:-(odpoczywaj wiecej kochana!:tak:
elbra ja jeszcze nie kupilam wyprawki, wzielam tylko rzeczy od tesciowej dla maluszka(mamy fotelik od niej,lozeczko, bujadelko:-D i pare ciuszkow). zaopatrzylam sie tez w laktatory i koszule do porodu i karmienia. a z zakupow nowych dla maluszka to mam tylko dwie pary rekawiczek niedrapek i jedna pare skarpetek:happy2:sporo nie??:rofl2:a takie prawdziwe zakupy planujemy w pazdzierniku bo teraz krucho z kasa

Larvuniu trzymaj sie i wypoczywaj ile możesz!!

Dziewczynki mam pytanko. Macie już wszystko pokupione dla swoich dzidzi????

Elbra ja mam jzu wszystko
brakuje mi ino lozeczko z posciela,regał przewijak z wanienka,karuzele i lezaczek bujaczek :-)
jak to dostane to mam wszystko (bo mi rodzinka z PL ma autem przywiez jak im sie wmiesci) ;-)

dzień dobry z kawusią:-)

Larunia o rajku ale straszysz:-) a ja normalnie sie z zakupamui nie spieszyłam bo doszłam do wniosku że jeszcze czas:-) ale chyba zacznę miec expres teraz:-) hehe
dopiero mam kilka rzeczy:-) oj idziemy z mężusiem na zakupy w sobotę:-) hehe :-)

dziewczyny SZOK!!!! Wrocilam od doktorka i mam wiesci! Szyjka zaczela mi sie skracac i mam rozwarcie na 1 cm :szok::eek:. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto :baffled: A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az:sorry2::dry: Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg :eek: -szkoda. Kobietki nic mnie nie boli az tak (normalne tylko mam skurcze raz na 3 dni) zeby przepowiadalo porod przedwczesny. Strasznie zdziwniona jestem do teraz ze mam juz jakies rozwarcie i skrocona szyjke! SZOK!

Larvunia masz wizyty co 1.5 miesiąca a teraz co 3 tyg szokkkkk
ja mialam norlamnie co miesiąc a teraz mam co 2 tyg.
Z tą szyjką to współczuje

dziewczyny,mam pytanie...

jak prałyscie ubranka dla malenstwa??
ecznie czy w pralce??
bo u mnie najkrotsze pranie to cos kolo 3 godzin :sorry2::eek::baffled:
nie znam sie na tej pralce....i szkoda mi tych ubranek a prac recznie nie dam rady...chyba

Ja bede prała większość w pralce

mircia pobolewala mnie RWA KULSZOWA i BIODRA w nocy. Ale do tego sie przyzwyczailam i nie okresla sie to mianem ze zaraz rodze jak mam te bole :-D;-) ...innych boli brak :dry:

to tak jak u mnie, mnie tez strasznie bolą biodra

czesc kochane :laugh2:
ja przy kawce ... snilo mi sie moje nowe mieszkanko :szok::shocked2::-D

Witam,ja juz od lekarza wróciłam i po sniadanku jestem i herbatce ,zaraz do ksiegowej smiagam i na hurt po towar

reklama
czesc babeczki:-D
no ja dzis ide do hurtowni dla dzieci i wszystko sobie poogladam, wycenie i w przyszlym miesiacu kupuje na raz!:tak: dziewczyny powiem wam ze juz jestesmy na takim etapie ze raczej nie ma na co czekac a jeszcze jak ktos musi kupowac na raty bo kasy nie ma to wogule lepiej sie spieszyc, ja tez nie wiem czy uda mi sie na raz kupic:-( sie obada;-)
Nie wiecie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim?chce poprosic moje lekarza o zwolnienie ale pewnie nie da mi do konca ciazy tylko np na 2tygodnie a chyba od 35 dni zwolnienia panstwo placi dopiero kase??:confused: niech mi ktos to wytlumaczy:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry