malinois
Fanka BB :)
Witam Mamuśki po przerwie!
Lilka mnie coraz bardziej to przeraża, tym bardziej, że wczoraj byłam pierwszy raz w Szkole Rodzenia i tam sobie uświadomiłam, że poród to nie przelewki i że dzieje się NAPRAWDĘ
i naprawdę boli
itd. Trochę się przestraszyłam.
Larvunia jestem zszokowana tą wiadomością, ale nie martw się na zapas, bo gdyby faktycznie rychło groził Ci poród lekarz na pewno by interweniował, poza tym z rozwarciem można chodzić jeszcze długo.
Mnie też bolały biodra nocą, ale od kiedy mam poduszkę między nogami, śpię wspaniale
- także polecam jeśli jeszcze nie wypróbowałyście.
Witaj Elbra :-), jeszcze nie mam wszystkiego, ale powoli powolutku kompletuje.Na razie mam tylko parę ciuszków, kocyk i to wszystko.
Hmm, faktycznie mało.
Kathhe, o ile dobrze wiem, lekarz może Ci wystawić zwolnienie na max 30 dni, więc jeśli do porodu zostało Ci ponad 60 dni, to może przecież wystawić Ci dwa razy po 30 dni (teraz i za miesiąc). I faktycznie po 30 dniach zwolnienia ZUS wypłaca Ci kasę.
No i jak widać na suwaczku skończyłam 33 tydzień a zaczęłam 34
Im bliżej tym coraz bardziej się boję. 
dziewczyny zajrzałam na pazdziernik i....nastepna sie rozdwoiła dziasiaj
coraz bardziej do mnie dociera ze czas sie konczy...
Lilka mnie coraz bardziej to przeraża, tym bardziej, że wczoraj byłam pierwszy raz w Szkole Rodzenia i tam sobie uświadomiłam, że poród to nie przelewki i że dzieje się NAPRAWDĘ
i naprawdę boli
itd. Trochę się przestraszyłam.dziewczyny SZOK!!!! Wrocilam od doktorka i mam wiesci! Szyjka zaczela mi sie skracac i mam rozwarcie na 1 cm. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto
A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az
Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg
-szkoda. Kobietki nic mnie nie boli az tak (normalne tylko mam skurcze raz na 3 dni) zeby przepowiadalo porod przedwczesny. Strasznie zdziwniona jestem do teraz ze mam juz jakies rozwarcie i skrocona szyjke! SZOK!
Larvunia jestem zszokowana tą wiadomością, ale nie martw się na zapas, bo gdyby faktycznie rychło groził Ci poród lekarz na pewno by interweniował, poza tym z rozwarciem można chodzić jeszcze długo.
mircia pobolewala mnie RWA KULSZOWA i BIODRA w nocy. Ale do tego sie przyzwyczailam i nie okresla sie to mianem ze zaraz rodze jak mam te bole;-) ...innych boli brak
![]()
Mnie też bolały biodra nocą, ale od kiedy mam poduszkę między nogami, śpię wspaniale
- także polecam jeśli jeszcze nie wypróbowałyście.Dziewczynki mam pytanko. Macie już wszystko pokupione dla swoich dzidzi????
Witaj Elbra :-), jeszcze nie mam wszystkiego, ale powoli powolutku kompletuje.Na razie mam tylko parę ciuszków, kocyk i to wszystko.
Hmm, faktycznie mało.czesc babeczki
Nie wiecie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim?chce poprosic moje lekarza o zwolnienie ale pewnie nie da mi do konca ciazy tylko np na 2tygodnie a chyba od 35 dni zwolnienia panstwo placi dopiero kase??niech mi ktos to wytlumaczy
![]()
Kathhe, o ile dobrze wiem, lekarz może Ci wystawić zwolnienie na max 30 dni, więc jeśli do porodu zostało Ci ponad 60 dni, to może przecież wystawić Ci dwa razy po 30 dni (teraz i za miesiąc). I faktycznie po 30 dniach zwolnienia ZUS wypłaca Ci kasę.
No i jak widać na suwaczku skończyłam 33 tydzień a zaczęłam 34
Im bliżej tym coraz bardziej się boję. 
. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto
A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az
Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg
;-) ...innych boli brak
) i zaraz sniadanko szykuje i jedziemy zmezulkiem troszke poogladac rzeczy dla maluszka... poki co mamy troszke ciuszkow, kilka fajnych maskotek