• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam Mamuśki po przerwie!

dziewczyny zajrzałam na pazdziernik i....nastepna sie rozdwoiła dziasiaj :szok::szok:
coraz bardziej do mnie dociera ze czas sie konczy...

Lilka mnie coraz bardziej to przeraża, tym bardziej, że wczoraj byłam pierwszy raz w Szkole Rodzenia i tam sobie uświadomiłam, że poród to nie przelewki i że dzieje się NAPRAWDĘ :szok: i naprawdę boli :confused:itd. Trochę się przestraszyłam.

dziewczyny SZOK!!!! Wrocilam od doktorka i mam wiesci! Szyjka zaczela mi sie skracac i mam rozwarcie na 1 cm :szok::eek:. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto :baffled: A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az:sorry2::dry: Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg :eek: -szkoda. Kobietki nic mnie nie boli az tak (normalne tylko mam skurcze raz na 3 dni) zeby przepowiadalo porod przedwczesny. Strasznie zdziwniona jestem do teraz ze mam juz jakies rozwarcie i skrocona szyjke! SZOK!

Larvunia jestem zszokowana tą wiadomością, ale nie martw się na zapas, bo gdyby faktycznie rychło groził Ci poród lekarz na pewno by interweniował, poza tym z rozwarciem można chodzić jeszcze długo.

mircia pobolewala mnie RWA KULSZOWA i BIODRA w nocy. Ale do tego sie przyzwyczailam i nie okresla sie to mianem ze zaraz rodze jak mam te bole :-D;-) ...innych boli brak :dry:

Mnie też bolały biodra nocą, ale od kiedy mam poduszkę między nogami, śpię wspaniale :tak:- także polecam jeśli jeszcze nie wypróbowałyście.

Dziewczynki mam pytanko. Macie już wszystko pokupione dla swoich dzidzi????

Witaj Elbra :-), jeszcze nie mam wszystkiego, ale powoli powolutku kompletuje.Na razie mam tylko parę ciuszków, kocyk i to wszystko. :confused: Hmm, faktycznie mało.

czesc babeczki:-D
Nie wiecie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim?chce poprosic moje lekarza o zwolnienie ale pewnie nie da mi do konca ciazy tylko np na 2tygodnie a chyba od 35 dni zwolnienia panstwo placi dopiero kase??:confused: niech mi ktos to wytlumaczy:zawstydzona/y:

Kathhe, o ile dobrze wiem, lekarz może Ci wystawić zwolnienie na max 30 dni, więc jeśli do porodu zostało Ci ponad 60 dni, to może przecież wystawić Ci dwa razy po 30 dni (teraz i za miesiąc). I faktycznie po 30 dniach zwolnienia ZUS wypłaca Ci kasę.

No i jak widać na suwaczku skończyłam 33 tydzień a zaczęłam 34 :szok: Im bliżej tym coraz bardziej się boję. :-p

reklama
Czesc kobitki:-):-)

...ja juz umyta, umalowana, pokremowana (hmmm, sama nie wiem po co mi krem na rozstepy, skoro one sobie a ja sobie:wściekła/y:) i zaraz sniadanko szykuje i jedziemy zmezulkiem troszke poogladac rzeczy dla maluszka... poki co mamy troszke ciuszkow, kilka fajnych maskotek:-D:-D i zamowiona kolyske... a reszty brak... wiec trzeba sie brac do roboty:-D:-D:-D

milego dzionka zycze:-)

Witam i ja.

Byłam dziś u lekarza i wszystko jest w porządku, zarówno ze mną jak i z małym. Ostatnie L4 zaniesione do pracy (teraz już będzie zasiłek). Zostałam "wygłaskana" przez koleżanki ;-), a właściwie nie ja tylko mój brzuch. Moja dyrektorka jak mnie zobaczyła powiedziała, że spuchłam trochę ostatnio (chodziło o brzuch - taki mało śmieszny rodzaj żartu) :confused:
Ogólnie jestem 10 kg na plusie :eek::zawstydzona/y:

jolie jak to jest u ciebie ze zwolnieniem zdrowotnym?lekarz wystawial ze na miesiac czy na krotszy okres ?ja chce teraz juz byc na zwolnieniu, fajnie by bylo do konca ciazy juz dostac ale chyba na to nie mam szans?

reklama
kathe dokladnie z ta kasa z zusu
lekarz wystawia zwolnienie raczej na 21 dni. pierwsze 30 dni placi Ci pracodawca a potem juz ZUS :-)

larvunia nic sie nie stresuj, zdarzaja sie takie rzowarcia i jak ktoras z dziewczyn mowila moga juz byc od 6mc!! musisz sie po prostu oszczedzac

a co do porodu to TE skurcze rozpoznaje sie od razu, sama sie przekonalam no i odchodzi wczesnioej czop sluzowy, powolutku albo od razu :tak:
na pewno bedziecie wiedziec co i jak :laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry