reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2007

Amaze ja tez czasem mam takie bole, tlumacze sobie to tym ze przeciez tam jest maly czlowieczek ktory bardzo chce szybko urosnac a wraz z nim rosnie miejsce w ktorym zyje:tak: ;-) wiec sila rzeczy wszystko sie rozszerza i zmienia i ma prawo bolec!glowa do gory!

reklama
Kajunia, ja też chodzę na NFZ, bo stwierdziłam, że pywatnie szkoda mi kasy:baffled: w sumie mam na co teraz wydawać. A USG mam robione przy każdej wizycie... wprawdzie miałam "aż" dwie, ale zawsze już:-)

bira - tylko u nas w przychodni nie ma USG :no: ale 23.04. pójdę do gina po duphaston i na 24.04. ZAŻĄDAM USG :-p a jak nie to pójdę do innego :cool2: na samo USG. Tak czy siak niezmiernie ufam swojemuginowi bo on wie najlepiej co robi :tak:

.

Widocznie tak nie jest.
Irlandia jest w Uni Europejskiej troszke dluzej niz Polska i pewnie wiedza co robic.
Ja musze zaufac swoim lekarza,bo prywaty tutaj nie ma i nie moge sobie ot tak pojsc na usg.
Mozesz mi powiedziec jakie normy prawne?
Bo chetnie poczytam o tym.
Sluchajcie...Jestem Polka,jestem w ciazy i szlak mnie trafia,ze jeszcze nie widzialam dzidzi.Ale nic z tym zrobic nie moge:no:
Tak wiec pocieszenia potrzebuje;-)
Ze wszystko jest Okey.
A jezeli ktos mnie nie rozumie niech sie postawi w mojej sytuacji:tak:

anineczko - ja będę Cie wspierać, bo wiem jakie to jest trudne :-( mój gin robi tylko 3 USG w czasie całej ciąży - ale po raz kolejny piszę że mu ufam i nie zmienię gina :cool2: dzięki niemu jestem w ciąży i już mam mu za co dziękować :-) grzecznie poproszę go o USG :-p a ciężarnej chyba nie odmówi ;-)

czesc dziewczyny to co piszecie o usg jest dla mnie bardzo dziwne gdyz moj ginekolog od razu mi zrobil usg a teraz ide 17 kwietnia i tez juz mi powiedziala ze bedzie usg, i powiem Wam ze bardzo sie z tegho ciesze bo widze ze babka interesuje sie czy wszystko w porzadku, tym bardziej ze jestem na tym punkcie bardzo przewrazliwiona gdyz pracuje sama z chorymi dziecmi m.in. mam do czynienia z roznymi zespolami genetycznymi w tym zespol downa ale takze z przepuklinami oponowo-rdzeniowymi, i inne w kazdym razie wiekszosc tych chorob idzie juz zobaczyc na usg przy dokladnych pomiarach wiec lepiej jest zrobic wiecej badan i wiedziec ze dziecko jest zdrowe, niektore chore dzieci, jesli wada jest zauwazona jeszcze w okresie ciazy na usg mozna operowac, tak wiec lepiej wiecej usg i ma sie tą pewnosc :)

Ja tez niezamezna tak na marginesie :)
Dziewczyny troche sie przestalam martwic tymi bolami bo troszke ustapily.
Obserwuje caly czas wydzieline, apetyt mi troche wrocil i juz nie placze na widok malych dzieci... echhhh
Trzymam sie w tym tygodniu prawdopodobnie USG:) Nie moge sie doczekac.

agulka - to że nasi ginowie w mieście mają taką procedurę że wykonuje się 3 USG to nie znaczy że mój gin nie dba o moją ciążę, ani się nią nie martwi :wściekła/y: na USG przezierności karkowej już się umawiam. A jeżeli chodzi o dzieci niepełnosprawne fizycznie czy psychicznie sama mam z nimi kontakt i znam te choroby od podszewki. Każda matka matrwi się o swoje maleństwo/maleństwa ale ja procedur naszych lekarzy niestety zmienić nie mogę :no:

zarejestrowałam się w sobotę na 11.15

Invicta _ Witamy!

No ja tez troszke chyba zle zrozumialam posta Agulki.
Jakbym miala mozliwosc poszlabym gdziekolwiek do lekarza,ale tutaj niema prywaty.
A pozatym ludzie kiedys zyli bez Usg i rodzili zdrowe i chore dzieci.Jak i za naszych czasow.:eek:

Kajuniu ja tez ide do Invicty ;-);-)
Umowie sie na lipiec jak bede na wakacjach w Gdansku.

kajunia wcale nie pije do Waszych lekarzy a jesli tak to zrozumialas to przepraszam :)

agulka - nie przepraszaj, ale czasami trzeba zrozumieć też innych lekarzy :tak: ja chodzę na NFZ tam nie ma USG więc mój lekarz nie ma takiej możliwości, a to nie znaczy że źle prowadzi moją ciążę czy jest jakimś konowałem :zawstydzona/y: jestem z niego zadowolona i mogę być dumna z mojego lekarza!!!! zresztą przejrzyj sobie link INVICTY - to jest Klinika a USG robi tylko 3 razy :-p
A pozatym ludzie kiedys zyli bez Usg i rodzili zdrowe i chore dzieci.Jak i za naszych czasow.:eek:

Kajuniu ja tez ide do Invicty ;-);-)
Umowie sie na lipiec jak bede na wakacjach w Gdansku.

anineczko - co do twojego zdania o USG całkowicie się zgadzam :tak:
a rozumiem że Ty też jesteś z Trójmiasta :confused: :-)
wczoraj dzwoniłam do 2 różnych ginów w moim mieście i odesłali mnie właśnie do Invicty, że tylko tam robią przezierność karkową :-)
już w sobotę zobaczę swoje maluchy :-)

Nie Kajuniu.
Jestem z Dolnegoslaska,ale w czercu jade na wakacje do Krynicy,a pozniej bede 4 dni w Gdansku.
Musze w Gdansku pozalatwiac kilku lekarzy.
Dla synka laryngologa,dla meza gastrologa no i dla mnie ginekologa:tak:
Tak wiec w Krynicy bedziemy wypoczywac,a w Gdansku latac po lekarzach.
Z Gdanska tez lecimy do domku w Irlandii;-)

reklama
Do góry