• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

Pierwszy rozdział skończyłam :rofl2::rofl2::rofl2: Dosłownie przed minutą. Nie mam ochoty nawet go czytać, więc oddam tak bez sprawdzenia. :sorry:

Luandzia, będę trzymać mocno kciuki!

Royanna, ja miałam tak samo. Takie biało-przezroczyste były bez żadnego swędzenia ani pieczenia. Przestraszyłam się, jak robiłam poranną kawkę dla męża, bo cos mi po prostu chlusnęlo na podłogę i pociekło po udach. Nie było tego dużo. Lekarz przepisał mi na to nystatynę i maść pimafucin. Na szczęście po niecałym tygodniu przeszło.

reklama
U mnie też coraz częściej zdarzają się takie "upławy". Jeszcze kilka tygodni temu lekarz mnie zawzięcie z tego leczyła, ale gdy okazało się, że nie mam w szyjce żadnych bakterii to przestała;-) Wydaje mi się, że z tą wydzieliną to całkiem normalna sprawa, z resztą drugi mój lekarz mówił, że to naturalne w ciąży.

Cóż, ja "zatrułam" się kebabem na początku marca.. 3 dni później okazało się, że to jednak nie zatrucie:)
Luandzia, miałam podobnie.. Umierałam 4 godziny, później krótka wizyta w wc i przeszło jak ręką odjął.. Nasze ściśnięte, zmaltretowane żołądki i jelita gorzej sobie radzą z trawieniem..

Dziewczyny mam pytanie do Was??
Czy macie napady swędzenia szczególnie stóp i rąk??ja dziś nie mogłam w ogóle spać.Drapałąm się jak jakas trędowata:sorry2:przeleciałam fora internetowe i co się okazało , że może być to cholestaza.W środę lecę do lekarza bo się wystraszyłam na maksa.Podobno dzidzi uciska na wątrobę i stąd swędzenie.Już nie wiem co mam myśleć....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też mam takie upławy, dość wodniste, ale mleczne. Rano jest tego dużooo.
Dziewczyny o tym, żeby powąchac spodnie pomyślałam po powrocie do domu i faktycznie śmierdziały amoniakiem a nie wodami płodowymi.
A mąż "Kurde trzeba było wczoraj powąchac te spodnie" :-D

Strasznie mała mi naciska na pęcherz od kilku dni. Cały czas muszę się bardzo pilnować :-D

Ja upławy również mam okropne i nie raz już spanikowałam z tego powodu :zawstydzona/y: Ale takie nasze prawo, żeby się martwić, nie? :-) Za to wspomnienia jakie będą :-) !! Olica, dobrze że wszystko się ułożyło tak jak powinno.

Oj, pisania pracy i obrony wam dziewczyny nie zazdroszczę. Ja w chwili obecnej mam taki problem z koncentracją, że książkę najprostszą wiele dni czytam i łapie się na tym, że nie wiem o co chodziło stronę wcześniej :-( A ostatnio nawet zwolnienie zgubiłam i teraz mam okropny problem bo ani lekarz ani ZUS mi nie chce duplikatu wystawić :-( Ale trzymam za was kciuki!!!! Dacie radę!!!

Miłego poniedziałku dziewczyny!!

Cleo, mnie ostatnio skóra często swędzi. Szczególnie dłonie i przedramiona, twarz i brzuchol. Myślę, że to dlatego, że zaczęły mi puchnąc i drętwieć stopy i dłonie. Okropne uczucie!!! Wizytę mam dopiero w piątek i jak do tego czasu się nie nasili to czekam spokojnie. Zobaczymy co będzie dalej.
Brzuch mi urósł ostatnio tak mocno, że szok!!! A jak patrzę na suwaczek swój to przerażona jestem, że to już tak mało czasu :szok: Choć z drugiej strony, doczekać sie nie mogę, hihihi.

reklama
Dziewczyny mam pytanie do Was??
Czy macie napady swędzenia szczególnie stóp i rąk??ja dziś nie mogłam w ogóle spać.Drapałąm się jak jakas drędowata:sorry2:przeleciałam fora internetowe i co się okazało , że może być to cholestaza.W środę lecę do lekarza bo się wystraszyłam na maksa.Podobno dzidzi uciska na wątrobę i stąd swędzenie.Już nie wiem co mam myśleć....

Cleo - Dzwoniłąś do lekarza? Pozwolił Ci czekać? Badanie robi sie z krwi, ale na czczo... Trzymam kciuki, żeby to jednak nie była cholestaza :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry