reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

a zna moze ktos sposob jak takiemu malemu terroryscie przestawic jednak te godziny dzienno-nocne? zeby w dzien sobie swiat ogladal a w nocy spal i tylko budzil sie na cycucha? bo ja raczej w nocy a zakupynie pojde i gosci przyjmowac nie bede ... no i w tv nic nie ma ...
Mam to samo.W dzień ładnie śpi po cycu a w nocy nie chce za bardzo.Chyba że jest koło mnie.Ale wtedy to żadne spanie bo czuwam cały czas a on zadowolony bo przy mamusi.Kiedy to się unormuje bo oszaleję:-D

reklama
Ciekawe czy Kasiiulce uda się samej urodzić...

fanta nie martw się ja wymiotuję non stop....:sorry: np ostatnio wczoraj...

katrenki czekamy na dzidziusia...
mam andzieję że już jesteś w szpitalu:-p

klaudzia zastanawiałam się nad Twoim swędzeniem.. i może to Cię swędzą rozstępy bo mnie mój tak strasznie swędzi i przypomniało mi się jak moją bratową też swędziało wszędzie gzie miała rozstępy:eek:

agamir trzymajsię tam i nie daj się... jesteśmy z Tobą...

aha i jeszcze ... zaraz napiszę do mary_mary bo widzę że na skyp-e jest dostępna ale to też nie wiadomo czy ona odpala kompa czy ktoś inny

Kamcia to widzę, że Ty już weteranką jesteś... a skurcze jak w Twoim wypadku?? Ja się teraz naczytałam i dziweczyny mi powiedziały, że to są objawy przedporodowe:tak: Ciekawa jestem tylko ile one trwają:shocked2: bo jak mam się tak męczyć tydzień to na bank się odwodnie :-(

Witam!

Własnie wstałam niedawno.Noc tragedia, mały walił tak jak by sie wściekł, do tego ból jak na @ i kręgosłup..Przeryczałam kawałek nocy a mąż spał smacznie

Jak duży jest ten czop?Coś jak by poszło, ale nie wiem czy to to..

kurcze jak dzieciaczek troszkę większy to wiadamo zabawą można go wymęczyć w dzień, ale takiego niemowlaczka :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

O widzę, ze Dziunka24 wskazała konkretny plan działania :-)

Ostatnia edycja:
klaudzia zastanawiałam się nad Twoim swędzeniem.. i może to Cię swędzą rozstępy bo mnie mój tak strasznie swędzi i przypomniało mi się jak moją bratową też swędziało wszędzie gzie miała rozstępy:eek:

Hehe na palcach w stopach i na dloniach nie mam rozstepow a tam sie drapie najwiecej... ale pisalam na samopoczuciu ze tfu tfu odpukac troszke lepiej ostatnio z tym moim swedzeniem... nie mam juz takich strasznych napadow, choc dalej swedzi... jakos wytrzymam do porodu :tak: juz sie przyzwyczailam do tego...

Mary caly czas czeka na swoja pocieche w dwupaku. mezus wyplywa w piatek wiec corcia ma czas tylko do czwartku zeby przyjsc na swiat :sorry:, ale cos jej nie spieszno ...
Ogolnie to e-ciotka juz chyba bardzo zmeczona jest i dlatego zadko na bb bywa. napisze do niej, ze ma sie odezwac bo tesknimy wszystkie :-D

no to lepiej zeby sie Sonia pospieszyla :tak::tak::tak: Mary odpisala mi na NK i bidulka sie doluje.... mam nadzieje ze jednak tatusiowi uda sie zobaczyc corcie przed wyplynieciem...

Klaudzia daj nam dobry przykład , że jednak można zrezygnować z bb na rzecz sprzątania:-p
Wczoraj mały się posłuchał i nie wykluł się i tatus zdążył naprawić samochód, ale dziś juz moze... tylko czemu się nie słucha:sorry:
Własnie wróciłam z 1,5 h spaceru w lesie i na plaży... może świeże powietrze go zachęci:sorry::happy:
Zastanawiam sie , czy nie poczęstować się olejkiem rycynowym? żebym tylko wiedziała , że on na pewno działa, bo smaczny to on nie jest:eek:

chetnie dalabym wam dobry przyklad ale po 2 pokojach jakos odeszly mi sily i ide na krotka drzemke :-D:-D:-D

a co do olejku rycynowego to czytalam nie za fajne historie, typu ze wywolal skurcze bardzo silne ale maluszki nawet nie myslaly o wyjsciu... ja bym sie bala probowac :no::no:

Po pierwsze w dzien zachowujcie sie tak jak zawsze. Czyli wlaczony telewizor, normalne rozmowy a nie szeptanie itd. Najlepiej klasc go spac nie do lozeczka, a np do wozka lub uspic go w naszym lozku. Albo do lozeczka, ale nie przykrywac kolderka pod ktora spi w nocy, a np kocykiem. Jak zbliza sie wieczor, to nie zabawiac malego, a wlasnie sie wyciszyc, zmniejszyc swiatlo, zasunac rolety. Uspic w lozeczku pod kolderka, jak obudzi sie w nocy to nie mozna sie odzywac ani zapalac duzego swiatla, tylko takie przytlumione. Powinno zadzialac, z czasem maly sie skuma ze to noc a nie dzien, a w nocy sie spi.

heh moj maly to cwaniak. spi przy wlaconym tv, chodzacej pralce, normanych rozmowach, w ogole nie musze szeptac :) zasypia tyko w swoim ulubionym kocyku. przytumioe swiato palis ie cala noc, bo boje sie wylaczyc zupelnie.

Moje dziecko zaczelo szalec! W koncu, az sie prawie poplakalam ze szczescia :-D
Ja to chyba zanim urodze to wyladuje w wariatkowie, bo ciagle nie moge uwierzyc ze bedziemy mieli drugie dziecko, ze Julka bedzie miala rodzenstwo i wogole, ze Julia juz odchowana, samodzielna, a ja znowu pakuje sie w te pieluchy itd Staralismy sie o to drugie 3 lata, a jak zaraz ma sie pojawic na swiecie to ja jestem przerazona zamiast skakac pod sufit. Mowie Wam, ja to mam depresje przedporodowa :sorry:

reklama
Do góry