reklama

Listopad 2009

Powiedzcie mi czy Wasze maluchy mają już jakieś stale pory drzemek i czuwania? a przede wszystkim ile śpią w dzien a ile czuwają?

Ilonko moj synek, zawsze od 8:30/9:00 ma okolo 2 godzinki czuwania... I pozniej okolo godzinki czuwania po kapieli...

A tak zreguly spi po 2,5/3h w dzien i po 3h w nocy... ale czesto tez poprostu lezy przed zasnieciem w kolysce i czuwa nawet nie wiem kiedy bo nie wymaga ode mnie siedzenia przy nim.... ;-)

Dzis w nocy Oliverek przespal raz 4h :szok::szok: wsumie od pobudki do karmienia do nastepnego karmienia bylo 4,5h ale przespal 4h :tak: Wole nie zachwalac ale takie spanie jak najbardziej mi odpowiada. Zaraz nowa energia we mnie buzuje :-D

reklama
Mój Olaf też dziś jednorazowo 4 godziny przespał :))))
Kilolek generalnie w dzień mamy tak, że budzimy się na jedzienie i wszystko łącznie z przewijaniem i zabawą zajmuje nam 1,5 - 2 godz, potem Olaf idzie spać na ok. 3 godziny i budzi się i tak kółko. W nocy śpi 3-4godz i karmienie z przewijaniem 1 godz. nam zajmuje :))) Zazwyczaj w nocy wstaję 2 razy.

:-)hej dziewczynki ja znó na chwilę... oczywiście nadal czekam na neta... :confused2:
no i jestem chwilowo u znajomych...
chwilowo bo mała coś marudna dzisiaj....:sorry:
ale poza tym wszystko ok..
widze że o spaniu piszecie..
.moja śpi po 3-4h bez budzenia... czasem nawet 5...:-D
no i jest spokojniutka jak aniołek

ale to zleciało :tak:, dopiero wszystkie narzekałyśmy na bolączki końcówki ciąży a teraz już praktycznie wszystkie mamy swoje kruszynki przy sobie:-) , cudowne uczucie:tak:

Mnie strasznie ostatnio swedza lydki i uda, tam gdzie mam rozstepy a jak juz sie zaczne kapac pod ciepla woda to wogole jest masakra. Naszczescie przechodzi to po jakims czasie. Ale jest uciazliwe. :wściekła/y:

A hemoroidow dalej sie nei pozbylam, ale wydaje mi sie juz mniejszy (ten na zewnatrz) :zawstydzona/y: wiec moze pomalutku sie ich pozbede.
mnie też strasznie swędzą całe nogi:szok:
już się rozdrapałam do krwi i mam strupy a tu nadal swędzi... masakra

Widze, że listopadowki wracaja do formy w pisaniu W KOŃCU bo mi strasznie juz tego brakowalo

a teraz gdzie nas przeniosą???

Mam pytanie czy często wychodzicie z Małymi na spacer ????
Bo ja kurcze troszke się boję przed szczepieniami szaleć i z małą wychodze tak co 4 dni, dzisiaj np ją weranduję, bo pogoda w Poznnaiu niewyraźna............
...
ja chodze codziennie o 12.30 i tak jak mi się chce, 30min, 40min, jeszcze mnie szwy bola zwlaszcza, że mam ciagle pod gore

Vill - daj juz znac bo nie moge sie doczekac

.... ja tez za ciaza nie tesknie... moze za brzuszkiem i za kopniaczkami ale przedewszystkim za koncowka ciazy ani troche nie tesknie :no: swedzenie, opuchlizna, nieprzespane noce, nie moc w zalozeniu jakichkolwiek ubran... MASAKRA!
Wole mojego maluszka na zewnatrz :tak: Ale kopniaczka chetnie bym jeszcze poczula...
Piekny to byl okres :tak::tak::tak:
A teraz juz cie przestalo swedzec???
.... A jesli chodzi o typowy spacer to staram sie wychodzic codziennie, jak lekko pada to po prostu zakladam folie na wozek i przed wyjsciem powstrzymalby mnie jedynie wiatr lub ulewa. Spacer jak mala pozwoli trwa ok godziny.
Tak samo robilam z Julia i tez nie chorowala, raczej jestem za hartowaniem niz za piecuchowaniem ;-)
!
ja robie dokladnie tak samo jak ty :tak:
Dziewczynki, przepraszam, ze się wcinam w rozmowę i zawracam Wam głowę...
zagłosujecie na moich chłopaków?
Mikołajki - Zdjęcie konkursowe Kilolek - Benc.pl
chcialam zaglosowac, ale juz wygralisie konkurs bez mojego glosu :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry