reklama

Listopad 2009

reklama
Dziunka a więc u mnie cos takiego napisali to wynik badania z 2007 roku, przez Ciebie albo i dzięki Tobie ;p chyba bede musiala zrobic ponownie usg tarczycy bo pewnie po porodzie i wysiłku to mi to urosło....ale ja narazie nie mam czasu myslec o sobie, e tam :)
wniosek - komorek podejrzanych nie znaleziono
komentarz - obraz cytologiczny 3 guzków koloidowych zmiana w płacie lewym z cechami hiperplazji nabłonka pęcherzykowego.

Brałam tylko euthyrox.

W tamtym okresie net był dla mnie mało ważny i nawet nie szukalam nic w necie na ten temat. Teraz tez nie bede, lekarz mowil ze ok - wiec sie tego trzymam :)

tylko....to było 4 lata temu, ciort wie co ja z tych nerwów tam mam...tfuuuu

Ilona a tamta kobieta nie była na normalnej wizycie u lekarza np. kiedy szczepila, lub jak dziecko np. chorowało? Co to za lekarz, ktory nie zwrocił na to uwagi? Szkoda normalnie słów na matkę i ludzi dookoła niej....ech

:)

Wczoraj byłyśmy na spotkaniu klubu mam, dużo dzieci bylo, ale tak w wieku od 2 lat, był też chlopiec 11 m-cy . Musze wam powiedziec, ze ten chlopiec nie chodzi, nie raczkuje, nie pełza. Bylam w wielkim szoku ze matka nie poszla z nim do lekarza, bo na moje oko coś jest nie tak.

Ja też bym się tym zainteresowała - ale powiem wam, ze np. ta moja lekarka o której już pisałam jaka jest beznadziejna na pewno sama by nie zwróciła uwagi na takie coś. Ona w ogóle nie daje szansy, zeby dziecko pokazało jak sie rozwija, bo każe je kłaść i tyle.
Więc niestety trzeba samemu się interesować i czytać, niektórzy lekarze mają wszystko gdzieś...

No właśnie. Przejrzałam net i właśnie guzy pęcherzykowe są "podejrzane" bo mogą prowadzić do raka pęcherzykowego. I dopiero po wycięciu i zrobieniu badania histopatologicznego można to stwierdzić dokladnie(ponieważ przy biopsji lekarz mógł nie trafić w komórki rakowe).
Także wcale nie takie uffff:dry: no nic, teraz trzeba czekać na endo.

Dziunka
trzymam kciuki żeby było wszystko ok <przytul> :*

hej chce sie pochwalic ze wygrałam <tzn siostra mi wygrala bo sobie wczoraj tez wygrała> ekspres DOLCE GUSTO :D:D:D:D:D:D:D

i tu pytanie do dziewczyn czy inne kapsułki tez dzialaja w ekspresie czy tylko oryginalne? wiem ze AniaS ma taki :)

Dziunka a więc u mnie cos takiego napisali to wynik badania z 2007 roku, przez Ciebie albo i dzięki Tobie ;p chyba bede musiala zrobic ponownie usg tarczycy bo pewnie po porodzie i wysiłku to mi to urosło....ale ja narazie nie mam czasu myslec o sobie, e tam :)
wniosek - komorek podejrzanych nie znaleziono
komentarz - obraz cytologiczny 3 guzków koloidowych zmiana w płacie lewym z cechami hiperplazji nabłonka pęcherzykowego.

Brałam tylko euthyrox.

W tamtym okresie net był dla mnie mało ważny i nawet nie szukalam nic w necie na ten temat. Teraz tez nie bede, lekarz mowil ze ok - wiec sie tego trzymam :)

tylko....to było 4 lata temu, ciort wie co ja z tych nerwów tam mam...tfuuuu

Ja mam tego guza prawdopodobnie właśnie przez poród. Lekarz potwierdził moje przypuszczenia że właśnie tak może być - ogromny wysiłek.
Na Twoim miejscu poszłabym zbadać, lepiej chuchać na zimne, to nie jest tak że jak nie będziesz o tym myśleć to nic się nie będzie przez ten czas działo. Poza tym pomyśl o sobie właśnie dlatego że jestes mamą Olinka. I będziesz mu potrzebna jeszcze wieeeeele lat.
Mi przez rok z ledwo wyczuwalnego pod palcami wyrosła śliwa widoczna gołym okiem z daleka.

hej chce sie pochwalic ze wygrałam <tzn siostra mi wygrala bo sobie wczoraj tez wygrała> ekspres DOLCE GUSTO :D:D:D:D:D:D:D

i tu pytanie do dziewczyn czy inne kapsułki tez dzialaja w ekspresie czy tylko oryginalne? wiem ze AniaS ma taki :)

O super! A jak wygrałyście?

Dziunka trzeba było kupic kawe w realu Nescafe i wyslac numer paragonu do nich :D wczoraj poszło z 6 ode mnie numerów i od siostry z 7 i tylko ona trafiła :d dzis sie skonczył niestety konkurs

dziunka zaciskam kciuki! Dziewczyny mają rację, ni czytaj tych informacji na necie...
kasiula gratuluję, chciałabym kiedyś coś wygrać :)))

Muszę Wam powiedzieć, że kupiłam dla Filipa kosz wiklinowy do spania na kółkach, generalnie można powiedzieć, ze to taki wózek pokojowy :)) Rewelacja, bo będę mogła go przemieszczać jak będzie spał do pomieszczenia, gdzie Olaf nie będzie w danym momencie mu przeszkadzał bo jednak Olaf bawi się albo u siebie albo u nas w pokoju i nigdy nie wiadomo gdzie go poniesie...żałuję, ze nie miałam takiego łóżka dla Olafcia :)

dZIUBASKU ja przygotowując wyprawkę dla Olinka kupiłam łóżeczko, bo kołyska lub cos w tym stylu wydawała mi się zbędnym wydatkiem. A jednak po chwili kupiłam piękną kołyskę bo Oli w łożeczku wydawał mi się taki malutki, wydawało mi sie ze mało mu przytulnie było. Kołyskę używałam z dobre 5 moze i wiecej. Kupilismy taką piękną,
CONECO KOŁYSKA SIMPLYCITY 3w1+WYSYŁKA KURIER (1427259614) - Aukcje internetowe Allegro tylko inny kolor
sprzedałam i straciłam na niej tylko z 50 zł :) bo kupilismy bardzo tanio w porownaniu do np. swiata dziecka w Babicach koło W-wy. Byłam bardzo zadowolona. Przy kolejnej dzidzi znowu kupię. Gdyby tamta pod koniec mi nie skrzypiała napewno zostawiłabym ją :)

Ta Twoja to pewnie jeszcze mniejsza i przytulniejsza. Dla mnie to super sprzęt przy malutkim dziecku.

Gdzie założyć konto?

Mbank, inteligo? MBank niestety odpadł, bo nie ma w mieście nikogo z przedstawicieli,a podpisać przez kuriera nie opłaca się (bo to chyba się płaci?). Inteligo? Co możecie polecić?

Aaaa zapomniałam napisać że mieliśmy wypadek. Asia się przewróciła, porządnie rozpłakała, A podchodzi a tam cała rączka we krwi, na podłodze plamy, przyniósł mi ją do kuchni, krew kapała i to porządnie:szok:przemyliśmy wodą utlenioną, po chwili przestało lecieć i okazuje się że ma dziurkę w paznokciu:szok: Mądry tata dał klucze do zabawy i jak się wywróciła musiały jej jakoś przebić ten paznokietek. Nie wiem dokładnie jak, pojęcia nie mam! Teraz A ma nauczkę!:angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Gdzie założyć konto?

Mbank, inteligo? MBank niestety odpadł, bo nie ma w mieście nikogo z przedstawicieli,a podpisać przez kuriera nie opłaca się (bo to chyba się płaci?). Inteligo? Co możecie polecić?

nie placi sie przynajmniej jak ja zakladalam w mbanku to nie placilam za kuriera...zadzwon na infolinie do nich i sie zapytaj...ja m bank polecam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry