reklama

Listopad 2009

a ja z innej paki ;/;/;/
ale mam z d***y dzien :( nie dość ze nic mi sie nie chce, siedze i tyle roboty a ja nic......mam dosc głupich sytuacji z moim pseudo mężem to jeszcze Marcel miączy i płacze pół dnia [i nie zanosi się aby przestał]....coś nie dało mu spac. pokimał ledwo godzine. Zajrzałam w paszcze a tam coraz wiecej wgłębień w dziąsłach na dwójkach dolnych czyli to one go męczą no i nadal wychodzi druga połowa czwórki.........pewnie od dwójek ten katar bo u nas kazdej przebijającej się i wchodzącej jedynce i dwójce towarzyszył katar...........oby do końca.
mama Kubie idą 4 i ciągle ma katar przy tych zębach , a wcześniej tak nie było ,zauważyłam też że przy górnych więcej cierpi i marudzi na całego , dolne wychodzą lżej
ech pogoda do bani nic się nie chce , na obiad spagetti to będe mieć z głowy na dwa dni :-)

reklama
ja polozylam malego przed vivą, dalam lyzeczkę i zrobilam przegląd buzi. I tak
trojka dolna chyba nam idzie, do tego czworka w kolejnym msc sie przebila. Zobaczylam tez co moze byc skutkiem troszkę zmienionego oddechu u malego, mały ma lekki biały nalot na języczku, nie plamy itd ale nalocik. Wczesniej mial piękny języczek czerwony. To chyba nie plesniawki, moj jęzor tez nie jest idealnie czerwony-daje wiele do zyczenia i chyba mały ma cos podobnego, Wogole jak wyglądają plesniawki?nigdy tego nie mielismy a lekarz zawsze sie dziwił ze taką ladną buzię mamy.
Do tego załzawione oczka, widac ze cos katarek bo nosek jakby zasuszony solą. przyszedł zmykam :)

AsiaSm no widzisz a u nas przy jedynkach i dwójkach katarzysko było od momentu jak szły w dziąsłach do czasu az nie wylazły. Przy czwórce tego nie zauważyłam. Ale teraz wszystko by sie zgadzało..od tygodnia katar a dzisiaj wgłębienia w dziąsłach [dolne dwójki] no i marudny, płaczliwy do tego więcej kupek. To sie raczej wyjaśniło....gardło ma ok bo zaglądalam dzisiaj i jest ok. Moze wczoraj od wrzasków miał czerwone a moze to to nasze extra wieczorne światło.......bynajmniej sie ciesze ze to nie choroba. Obserwuje i jestem czujna na zapaszek z buźki........ a jak Uleńka napisała o nalocie to od razu sprawdziłam haha, u nas OK śliczny różowo-czerwony języczek bez niczego niepokojącego. A moze to od tego ze w niedziele w gościach pojadł kiełbasy he? kurde tak mu troszke zalatuje z ust jakby kiełbasą własne hehehehehehehe

Ostatnia edycja:
no wlasnie nie ;/ tez bede obserwowoac, dalam ibum i zasnął juz drugi raz choc jęczy. zmieniony w oczkach, oczka załzawione, katarek moze głęboko, czasami cos wyleci bo ma zasolone dziurki w nosie. ech...ja jestem tez czujna, meczy sie wiec dalam ibum chociaz nie bylo temperaturki ale wlasnie o tej porze wczoraj tez Olinka zlamało, dzis juz widzialam zmianę i wczesniej podalam ibum. ide do niego polezec i dam mu mleko przez sen bo zjadł mi tylko 1/3 sloiczka indyka z dynią.

edit.pisalam ze zasnął...no to go zbudzilam dając mleko...idę sie pochlastac ;p

Ostatnia edycja:
Ula czemu dajesz mu jeść przez sen?
Antek pospał 3,5 godziny!!!! obudził się z rykiem , bo jedyne co jadł od rana to kaszka o 8 i soczek 150 ml. Zjadł barszczyk z mamy talerza , bo z wlasengo nie smakował:)
Czekam na meza i czuje , ze musze sie przewietrzyc troche bo zwariuje :)

Marta dlatego ze zasnął glodny prawdopodobnie jak usnął słyszalam w jego brzuszku burczenie a wczesniej obiadu nie chcial i tak i tak (widzialam co zjadł i kiedy ostatnio zjadł mleko) i kiedy zasnąłby na dłuzej obudził by sie z takim wrzaskiem i nic by nie zjadł tylko butlę wiec wolalam mu dac przez sen zeby pospał dłuzej...ale widać ze przedobrzyłam i i tak sie obudził.

EDIT. Marta a Ty jak malego nakarmilas o 8 i polozylas ok 11-12 to nie dawalas mu przed spaniem jesc? Moj by nie usnął głodny a jakby usnął to by wstał za 10 minut z rykiem.
Ja muszę wziąć sie za mojego z jedzeniem, ok 8 on kaszkę ciągnie, ok 12 tez do snu chcialabym mu tutaj dac zupkę ale on juz jest tak spiący ze jej w zyciu nie zje, jak wstalby zjadłby II danie a tak wiecznie mleko, bo przed spaniem mleko, a przewaznie po spaniu jest juz tak glodny ze opbiadu nie ruszy tylko mleko. Mi w koncu lekarz przestanie przepisywac to mleko bo wiecznie mleko i mleko. Kanapek i innych rzeczy to on zje dwa kęsy ale nie tak zeby sie najesc ;/

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry