• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

Kilolku a jakbys mu woreczek przyczepila taki specjalny do siusiu i załozyla pieluszkę? Jak bedzie problem z dniem (ja zalozylam i dawalam mleko albo picie i siku było) to np. na drzemkę mu zaloz a potem przelej do sterylnego pojemniczka. U mnie nie było problemu. Ja zawsze robilam tak i kupowalam pojemniczki sterylne.
Ja sie zdrzemnęlam i poszlam wszystko pochowac na podwórku, piaskownicę zamknąć przykryc bo idzie burza, deszcz z W-wy :) Ciemno i wieje.....oj jak przyjemnie :)

reklama
Kikolek - no cóż może i racja z tymi upałami, a może coś innego dobrze, że macie mieć jeszcze zrobione badania. Dokładnie jak mówi Ula są specjalne woreczki dla chłopców inne i dziewczynek inne do pobierania moczu. Mam nadzieję, że się uda.
Ula - na Ochocie słońce praży, nie ma deszczu.... od strony Marek mieszkasz albo co? Wisła ściąga deszcz i burze..

Kilolku a jakbys mu woreczek przyczepila taki specjalny do siusiu i załozyla pieluszkę? Jak bedzie problem z dniem (ja zalozylam i dawalam mleko albo picie i siku było) to np. na drzemkę mu zaloz a potem przelej do sterylnego pojemniczka. U mnie nie było problemu. Ja zawsze robilam tak i kupowalam pojemniczki sterylne.
Ja sie zdrzemnęlam i poszlam wszystko pochowac na podwórku, piaskownicę zamknąć przykryc bo idzie burza, deszcz z W-wy :) Ciemno i wieje.....oj jak przyjemnie :)

Ula w ten sposób mocz nie jest sterylny i w posiewie może się coś wyhodować, wtedy badanie nie będzie wiarygodne. W szpitalu mówili mi, ze tak się pobiera w ostateczności.

haha, patrzę właśnie na kamerkę w żłobku a tam Ala czymś się bawi i z jakiejś zabawkowej filiżanki coś niby pije - wychyla do samego dna :). Patrzę a to zabawka ekspres do kawy :))))

pewnie w szpitalu bardziej się znają niż ja, ale nam nigdy bakterie w moczu nie wyszły, ale moze jak daje sie specjalnie na posiew to oni od razu dają do hodowli i wtedy moze cos wyjdzie? na tej zasadzie?

agrafka masz superowo ze mozesz Alutkę podglądać!!! usmiech na buzi pewnie masz murowany :)

pewnie w szpitalu bardziej się znają niż ja, ale nam nigdy bakterie w moczu nie wyszły, ale moze jak daje sie specjalnie na posiew to oni od razu dają do hodowli i wtedy moze cos wyjdzie? na tej zasadzie?

nie mam pojecia jak oni to robią :/
W każdym razie w szpitalu przestrzegali mnie, że żeby czekać aż zacznie sikać, dopiero otworzyć pojemniczek, złapac trochę z końcowego strumienia i od razu zamknąć.

agrafka masz superowo ze mozesz Alutkę podglądać!!! usmiech na buzi pewnie masz murowany :)
no fajne to jest, nie zawsze widać bo kamerka nie obejmuje całej sali. Ale czasem widze jak się ładnie sama bawi i jestem w szoku. Alba jak po Paniach opiekunkach łazi i się przytula :))))

hej
u mnie dzisiaj w końcu trochę słońca i ciepełko :)) więc posiedzieliśmy trochę na placu zabaw z babcią i kuzynką Kuby ;) a teraz młody po przebraniu i umyciu się padł w łóżeczku a ja wtrąciłam ponad kilogram arbuza , znowu będe biegać do wc jak szalona ;) hehe
gosiulek mój też mleka nie chce pod żadną postacią ,czasami jak mu płatki dam to zje i tyle , a tak to kaszki serki jogurty ser żółty
jeśli chodzi o fotelik to może jednak niech będzie za pasażerem jeśli tam jest stabilny , u nas często Kuba ma fotelik na przednim siedzeniu i ogląda inne samochody a jaki zadowolony jak tam siedzi bo tato mu opowiada o autach i znakach drogowych ,będe mieć małego kierowce jak nic :)

reklama
Kuuurcze, u nas burza krąży w dodatku miałam mieć tel z pracy więc nie poszłyśmy na plac zabaw i co? Ala śpi :/

Znowu będzie korba wieczorna a miałam nadzieję na wieczór z Leszkiem 0% i M...

Swoją drogą Ala ostatanio śpi na naszym łóżku obłożona wałkami z kołder, bo nie daje się za nic przenieść do łóżeczka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry