• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

Wittajcie
nie miałam czasu zupelnie zajrzec wczesniej. Z terapii wróciłam wykończona. A tu jeszcze praca w domu: ćwiczenia, rehabilitacje, masaż, kapiele :szok: nie wiem jak ja mam tego dokonac. Podziwiam mamy, które mają napradę chore dzieci muz z nimi ćwiczyc cały dzien
Musialam się w międzyczasie przespac, bo już myślałam, ze wyjdę z siebie - Michał naszczał na kanapę, do klocków, wypił wodę do malowania farbami, a kuba wynalazł nowy sposób malowania - polewał wodą kartkę :baffled:
myślałam, ze eksploduje

Cleo ślicznie!!!!
Agrafka - Gosia w porównaniu z Hanką to mega aniołek, więc mam praktykę ;-), poza tym babcia jest wrażliwiec, dawno małych dzieci nie miała, wnuki to jej jedyne, daleko mieszka i nie zna pewnych uwarunkowań;-). Ogólnie dla mnie to etap w życiu Gosi, a dla niej początek jakby opętania... :baffled: "Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim..." słowa babci.
Kikolek - powiedz coś bliżej o tej cenie za tą nerkę ;-), ale tak na poważnie jakie zalecenia macie?

Zasnęłam u dziewczyn, budziłam się od czasu do czasu sprawdzając czy dziewczyny są okryte, zostałam skopana przez Hankę po plecach , ale to norma!
chetna jestes kupic????? ;-)
dzisiaj zczęlismy terapię integrcji sensorycznej ale okazuje się, ze potrzebna jest też terpia słuchu, no i rehbilitacja. Do dziś bylm przekonana, ze tylko nogi, bo od 3 lat rehabilitujemy nogę i nikt nie zwrócil uwagi, ze z ręk jest coś nie tak. Malo tego zdaniem terapeutki Kuba ma zbyt wiotki kręgosłup dltego przykurcza mu obrzeża czyli tu stopę i dloń.

Cleo spokojnie...czemu taka nerwowa jesteś?

mnei tak wszystko drażniło jak brałam tabletki anty,na wszystkich krzyczałam (nawet na mojego tatę bo np. przyniósł nie tą bluzeczkę dla Emilki)
a jak tylko odstawiłam te tabletki to odrazu lepiej

może napij się meliski

mam wrażenie że dziś jest sobota....

martolinka a jaki wózek upatrzyłaś?

jakiś tydzień temu w ddtvn pokazywali różne wózki
i jeden mi sie bardzo spodobał
nie podali nazwy
ale jest to wózek rozsuwany
jak jest jedno dziecko to normalnie jest ustawiony a obok ma koszyk na zakupy
a jak pojawi sie drugie dziecko to się rozsuwa i jest dla 2 dzieci....pewnie miliony kosztuje ale zwrócił moją uwagę (męza też)

moim zdaniem dziekco jeździ jak w koszu na zakupy a ja osobiscie w koszu pod wózkeim to mam wiecznie tony piachu, ze o blocie nie wspomne

za to robisz takie cuda na szydełku że spokojnie na tym zarobisz :tak:

to trzymam mocno &&&&&&&&&&&&& :tak:

oj mój to uwielbia syropy ,tran i inne świństwa normalnie jak mowie że dam syropek to leci jak wariat :tak:

no i obudziła się moja dziewczynka to się na jakiś spacerek wybierzemy bo słoneczko świeci :-)
no penwie, jak tylko wyrosnie mi dodatkowa para rąk i nauczę się machac kilka tygodniowo :-)

Sikamy.
Miłek właśnie do mamy:

"Ja chcę na dwór!!! Wypuść mnie na kilka chwil to zabiorę cię nad Nil":-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D
dobre dobre
ja dzisiaj aze Micgalowi sprzatac a ten tupie noga i do mnie "no ziaras szlak mnie trafi" :szok::baffled: trzeba popracowac nad slownictwem :zawstydzona/y:

my dzisiaj raczej w domu, tylko po ser na kluski wyszłyśmy.
Ala nie lubi wiatru i piszczy, że do domu :). Ale myślę, ze jak będzie taka pogoda to place zabaw u nas podeschną i next week zaczniemy spacerki na plac.

Martolinka, powiem ci że ja też się ciesze opcją dziecka wiosenno/letniego, że będa mogła wyjśc z wózkiem i z Alą na plac czy gdzieś na dwór a nie siedziec w domu albo przedzierac sie przez sniegi. Kidy zaczyna się wychodzic na dwor z dzieckiem urodzinym w takie przyjazne pory roku ? Chyba po paru dniach już można, no nie ?
ja z Mchałem w listopadzie wyszlam w 5 dobie, teraz też napewno nie później

reklama
Witajcie,
Antek wstaje ostatnio o 6.nie pomyśleliśmy o roleatch przy okazji remontu to teraz trzeba myśleć , bo on ledwo jasno się zrobi już jest chętny do zabawy;-)

Etna wózek wczoraj kupiliśmy. Jest po prostu jak nowy. Ta kobieta dużo w chuście nosiła i ledwo 3 razy w samej gondoli malucha miała.Także mamy cały zestaw łącznie z adapterami;-)

Kilolek jak tylko zaczniesz widzieć efekty Waszej ciężkiej pracy będziesz mieć więcej sił czego Ci zyczę. Wierzę , że nie łatwo to wszystko ogarnąć.

Cze
ja na szybciocha, póki nic nie atakuje;-)
Koło 7 pobudka, też musimy mieć rolety, bo się zaczyna jazzda. Wczoraj padłam, a pranie było do powieszenia, przygotowanie prezentu - nagrań ze zdjęciami i wydruk zdjęć i nic nie zrobiłam wrrr , no cóż organizm powiedział stop.
Mamajuli - nie podziwiaj, na serio nie czuję się jakimś super hero;-);-):-D:-D na to wygląda, że miałam się wyspać na zapas przez 5 lat, a teraz 5 lat niedosypiać :-D:-D
Kikolek - jedno co dobre w tym, że masz już jasność i mam nadzieję dobrą diagnozę , myślałaś na temat masaży?? Mam koleżankę, która swojego synka co 2 godziny w pewnym momencie musiała masować.. co do słuchu cholewa gdyby człowiek miał dojścia do kajetan... Wiem, że nie będzie łatwo, ale ja się choć psychicznie wspomogę i jak coś usłyszę od dziewczyn z takimi problemami to Cię powiadomię;-) wiem, że są szkolenia dla rodziców
Martolinka - to teraz tylko odpoczywaj przed godziną W!!! A ja kwietniowe dziecko, więc potwierdzam super!:-D:-D:-D

hej z rana;-)

Martolinka my też rolety musimy kupic,bo w duzym pokoju jasno okropnie od slońca.a jakie ja mam okna brudne:szok:dziś nie umyje bo do pracy ale za tydzień mam nadzieję że się uda.

Etna Twój dopisek...:-D

Witamy i my dziś jedziemy na nocleg do mojego brata, na impreze przywitanie wiosny :tak: Jasiek już szaleje z tatą na dworze piaskownica poszła w ruch, a ja posprzątałam i muszę ugotować jakiś obiadek a nieeeee chce mi się.
Również byłam u fryzjera :-D mąz nie poznał mnie w sklepie hihi, bo się przypadkowo spotkaliśmy. I stwierdził, że mam błysk w oku, którego daaawno nie miałam. A to tylko fryzjer. Dziewczynki polceam super terapia !!!!

MARTOLINKA gratuluję zakupów.

CLEO super fryzurka.

KIKOLKU trzymam kciuki za kubusia będzie dobrze.

Hej, u nas dziś piekna pogoda jupi :-):-)
Maja też wstaje wczesniej i gotowa do zabaw odrazu :-)

Martolinka super ze udało sie kupić wózek. Pochwal sie zdobycza;-)
Kilolek trzymam &&&

Uciekam. Miłej soboty :-)

reklama
Hej mamuśki:-)
Mam chwilkę, więc wpadłam się przywitać;-)
Mamajuli - jestem na Dukanie:-)..no i najlepszego dla Julii z okazji urodzin:-)
Etna - rozwaliłaś mnie komentarzem:-D:-D
Cleo - super bombowa frzyurka:tak:
Kilolku, i ja trzymam kciuki z Kubusia, będzie dobrze!!!Dobrze, że to w miarę szybko uchwycili..
Doszła paczuszka?
Martolinka, faktycznie niezła okazja:tak:
Pathanka, udanej imprezki - tak, co by mi tu zima nie wróciła, hihi!!!!!:-D No i dwaj fotkę z nową fryzurką;-)
Edit:
Dlaczego wątek "kolejne dziecko..." jest zamknięty?:baffled:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry