• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Małżon głównie piekł, ja tylko prace pomocnicze robiłam - zwykłe drożdżowe z kruszonką;-).
Mam nadzieję, źe pogoda i ludzie dopiszą, pierwszy raz będę na czymś takim, więc jestem "oczekująca" jak to będzie.:-D

reklama
Witam babeczki:-) czuję się jak bym wróciła z wakacji- jesteśmy wszyscy tak spaleni słońcem że makabra- nawet dzieciaki. Przez 2 dni tj wczoraj i dziś leniuchowaliśmy w basenie przed domem- normalnie u nas 34 stopnie.:szok:
A z tych gorszych wiadomości moja Julia po wczorajszych szaleństwach ma zapalenie spojówek- chyba bakteryjne, bo jej ropa z oczka wypływa:-(

Dziś w przedszkolu na tablicy przeczytałam bardzo ładny cytat, brzmiał jakoś tak:najpiękniejszą rzeczą jaką tata może dać swojemu dziecku jest miłość do jego mamy- bardzo mi się spodobał:tak:

GOSIULEK superancki ten twój narożnik- rewelacja:tak:

MAXWELL fajnie że wypoczynek się udał i pewnie najbardziej dzieciaczki zadowolone:-D

GAWIT u nas to samo ,jak zobaczą piwo to zaraz się częstują:baffled:, a Igor raz przez przypadek łykną nawet drinka- ale mu nie posmakował bo pluł strasznie.:-D

TUŃCZYKI o raju bliżniaki, ja to właśnie tego się bałam najbardziej.GRATULACJE

ANAWKA oj bidulo , zdrowiejcie szybko. Przynajmniej teraz ci się wychorują i póżniej będziesz mieć spokój.:tak:

LOTKA no faktycznie u mnie babcia też tak w cieniu na balkonie siedzi.:-D:-D;-) a tak na serio to super że ciąża ci służy i że wszystko ok.:tak:

ETNA jak Pawełek? cieszę się że już lepiej- oby więcej nie chorował bo chyba juz limit wyczerpał.;-)

AGRAFKA też odniosłam wrażenie że teraz po tym porodzie jesteś bardziej spokojna i do pewnych spraw podchodzisz z większym dystansem. No i jesteś super przykładem na to że matka mająca 2 dzieci dużo lepiej ogarnia sytuację i organizuje czas, a niżeli osoba bezdzietna. A co do Wojtusia to on i tak jest jak ANIOŁEK.:tak:

KILOLEK no widzisz jaką masz dzielną córcie :-D

POLA jak tam Wojtuś? a jak Kuba reaguje na rodzeństwo?

No i zapomniałam co jeszcze..................kurde idę poczytać resztę i spadam prostować łepetyną- jak zwykle.:-p:-p

oj zjadłabym drożdżowego ciasta :tak: ,ana narobiłaś mi smaka i koniecznie muszę coś upichcić ale chyba zrobię drożdżówki
maxwell mój brat pracuje w hurtowni alkoholi to jak widziałam jakieś nowości to aż się wierzyć nie chciało co ci producenci wymyślają , a reds żurawinowy faktycznie jest pyszny

gawit j dobrze zzrozumialam ze ty ej tego redsa dajesz do pici?
u mnie nie ma problemu, bo pic przy dzieciach nie pijemy, czsem jakas odrobina w gosciach ale chlopaki dobrze wiedza co jest dla dzieci a co dla doroslych. Wiedza ze jak kupuje cole to dl taty, bo tylko tacie wolno a jak soczki to dla nich

ana ja sie źle wyrazilam, my musielismy przejechac na druga strone autostrany, przez slimaka tylko, bez wjezdzania na nia i stalismy w korku i przed wjazdem na slimaka i za zjazdem

Witam babeczki:-) czuję się jak bym wróciła z wakacji- jesteśmy wszyscy tak spaleni słońcem że makabra- nawet dzieciaki. Przez 2 dni tj wczoraj i dziś leniuchowaliśmy w basenie przed domem- normalnie u nas 34 stopnie.:szok:
A z tych gorszych wiadomości moja Julia po wczorajszych szaleństwach ma zapalenie spojówek- chyba bakteryjne, bo jej ropa z oczka wypływa:-(

Dziś w przedszkolu na tablicy przeczytałam bardzo ładny cytat, brzmiał jakoś tak:najpiękniejszą rzeczą jaką tata może dać swojemu dziecku jest miłość do jego mamy- bardzo mi się spodobał:tak:

GOSIULEK superancki ten twój narożnik- rewelacja:tak:

MAXWELL fajnie że wypoczynek się udał i pewnie najbardziej dzieciaczki zadowolone:-D

GAWIT u nas to samo ,jak zobaczą piwo to zaraz się częstują:baffled:, a Igor raz przez przypadek łykną nawet drinka- ale mu nie posmakował bo pluł strasznie.:-D

TUŃCZYKI o raju bliżniaki, ja to właśnie tego się bałam najbardziej.GRATULACJE

ANAWKA oj bidulo , zdrowiejcie szybko. Przynajmniej teraz ci się wychorują i póżniej będziesz mieć spokój.:tak:

LOTKA no faktycznie u mnie babcia też tak w cieniu na balkonie siedzi.:-D:-D;-) a tak na serio to super że ciąża ci służy i że wszystko ok.:tak:

ETNA jak Pawełek? cieszę się że już lepiej- oby więcej nie chorował bo chyba juz limit wyczerpał.;-)

AGRAFKA też odniosłam wrażenie że teraz po tym porodzie jesteś bardziej spokojna i do pewnych spraw podchodzisz z większym dystansem. No i jesteś super przykładem na to że matka mająca 2 dzieci dużo lepiej ogarnia sytuację i organizuje czas, a niżeli osoba bezdzietna. A co do Wojtusia to on i tak jest jak ANIOŁEK.:tak:

KILOLEK no widzisz jaką masz dzielną córcie :-D

POLA jak tam Wojtuś? a jak Kuba reaguje na rodzeństwo?

No i zapomniałam co jeszcze..................kurde idę poczytać resztę i spadam prostować łepetyną- jak zwykle.:-p:-p
ha ha ha ;-P
czekaj czekaj, wpadne do tej Twojej babci i posiedzimy razem ;-P

ja dzis odzylam dopiero po zachodzie slonca, moze cos z wampirzycy mam, albo co ;-)

co do piwa - Tom raz sie dorwal i sprobowal, ale wiecej nie, zawsze nam tlumaczy, ze piwo be.... i na razie mam spokoj ;-)
za to maz jego chrzestnej nauczyl go otwierac butelki ;-) perfekcyjnie przyklada otwieracz(z tym ze tylko jeden model, taki srebrny z ikei) i sie cieszy jak nie wiem co, bo prawie zawsze mu sie udaje ;-)
kawy tez sie kiedys napil, ale ja pije gorzka bez mleka, wiec go otrzepało... teraz ja sie ciesze, ale pewnie jak nieco podrosnie to sie bede musiala opedzac od niego ;-)

dobranoc laseczki!

Ostatnia edycja:
dobry wieczór;-)

klimat w robocie masakra tzn jedna osoba focha ma na mnie i mysli ze ja strasznie nad tym ubolewam...przyjdzie koza do woza:-D

Kilolku o ktorej mam jutro byc bo zapomnialam sprawdzic pociągi...tak 11-12????

dziewczyny Igi dzis zasnal 1 raz w przedszkolu,niosłam do domu spiacego myslałam ze mi rece odpadną,spał do 17:szok:

pije desperadoa,chcialm z D na spółke ale padł i spi:-D

no nareszcie jest co czytać !! :)

dziewczyny napisze hurtem bo tyle napisałyscie, ze nie pamiętam co która :)
1. też mi się strasznie chce ciasta drożdżowego - strasznie!! zaraz poszukam czy przy karmieniu można, bo już tak wygłodzona jestem, ze nie wytrzymam.
2. zaliczyliśmy dziś wyjście na pocztę z Alą i Wojtkiem, w drodze powrotnej na plac zabaw i na loda z Alą. Wszystko super, Wojtuś spał, Ala jechała na dostawce albo sobie szła/biegła, także miłe zaskoczenie. Tylko dwa razy zaczęła scodzi z dostawki w trakcie jazdy i za drugim razem rozwaliła mi w ten sposób palec u nogi, chyba paznokiec się trochę oderwał od palca:szok::baffled: tak to wgląda, ale nie boli bardzo wiec wolę sie nie przyglądać już.
3. Ana - załamka z tymi chorobami u was... Zdrówka.. Ala też ma trochę katar ale to chyba bo szaleństwa z tatą w weekend. A no własnie, nie napisałam jeszcze, ze weekend u teściów udał im się super i jestem naprawde dumna zmojego meża, że sobie za wszystkim poradził. Najbardziej zszokowało mnie to, że wracajac pomyślałm zeby zabrać papier toaletowy i akurat Ali zachciało się kupę i robiłą na stacji benzynowej na nocnik na parkingu :)
4. kilolku dlaczego masz doła ? jak Kuby występ ?
5. mamajuli, dzięki, ale myślę że organizacja jeszcze u mnie kuleje.. no ale pracuję nad tym. Za to z pewnością czas mi szybciej leci, do 11-12 to w ogóle nie wiem kiedy...

no i zapomnialam co miałam jeszcze..
Byłam dziś na zebraniu u Ali w przedszkolu, od jutra do czwartku mają adaptację po godzince z paniami wychowawczyniami. Zobaczymy.. Jutro pójdziemy chyba wszystcy, M bedzie kursował pod przedszkolem z Wojtulą, a ja pójdze z Alą, w następne dni jego wyślę, zeby się z Paniami zapoznał :)

no nic, chyba pora spać. Wojtka w nocy brzuch męczył, o 3.30 kursowałam z nim na rękach po mieszkaniu, żeby zasnąl. Ale za to słyszalam jak ptaszki śpiewają, bo potem w ciągu dnia u nas na ulicy taki łomot że nic nie słychać :)

dobranoc

reklama
Cleo jak dla mnie to i o 8 mozecie byc. Sprwdz ktory ci pociag odpowiada to postaramy sie poWas wyjsc. Dostlas smsa? zabierz kąpielowkki dla Igorka, moze im wody do baseniku naleję

Agrafka, bo sobie kompletnie nie radze i nie mam czasu sie po tylku podrapac nie mowic o posprzataniu czy ugotowaniu. Zuza jest zupelnie innym dzieckiem niz chlopaki j nie mam do niej instrukcji

Kuba cłkiem nieźle. Troche sie zbuntowal i poszedl siedziec z rytmiczka na jednym krzesle przed pianinem ale zaraz wrocil, bo byla piosenka z instrumentami. Śpiewl trzy po trzy, nie pokazywal, za to nam zawziecie machal. Jako jedyny nie mial wierszyka do powiedzenia ale nawet nie zauwazyl. Zadowolony byl. Wychowawczyni oczywiscie sfochowana, bo w trakcie nieco spacerowal a jak tnczyli to zaczepial szarfami kolege. A. sie wsciekl bo kuba tak skutecznie zaczepial kolege ze tamten sie odwrocil i w najlepsze zamaist tanczyc walczyli na te szarfy - przyyszla "gwazda" rozdzielila ich i nadeta zawlekla Kube na druga strone sceny gdzie on juz nie widzial rytmiczki wiec nie wiedzial co robic ale tanczyl soboe jak chcial i byl zadowolony ale gwaizda warczala na niego ze zle tanczy :/
(na wyhowawczynie mowimy gwiazda zeby moc sie swobodnie o niej wypowiadac gdy kuba slucha)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry