• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
Tak wracając do tej glukozy, to jak będziecie szły na badanie, to weźcie sobie dużo niegazowanej wody mineralnej. Po pierwsze w niektórych analitykach trzeba mieć swoją do rozpuszczenia glukozy, a po drugie jak się tego nie popije, to naprawdę ma się ochotę wszystko zwrócić :baffled:
Acha i przy dawce 75g pobierają krew 3 razy: przed podaniem, po godzinie i potem po jeszcze kolejnej.

ja tez rycze z byle czego wczoraj to myslalam ze spakuje sie i wracam do polski bo mi jeden facet dzien dobry nie powiedzial w pracy taka jakas przewrazliwiona jestem:baffled: albo jak widze biedne chore dzieci w telewizji to ronie lezki i mam ochote je zaadoptowac:tak:
jeszcze tylko dzis i urlop tak mi sie juz nie chce do pracy chodzic kazdy dzien to jakbym za kare szla czasami juz mam tak dosc tej anglii :wściekła/y: a jaka macie pogode w polsce mam nadzieje ze ladna?:happy2:

chociaż i tak jak gie-ośka twierdezę że mogą być jednojajowe bliźniaki i być różnej płci bo jk pisałam wcześniej mam koleżankę co ma brata i są jednojajowi...
ale teoria jest teorią:tak:
Dziewczyny bliźnięta jednojajowe zawsze są identyczne, różnice mogą się pojawić tylko pod wpływem czynników zewnętrznych (fizycznych, psychicznych). Jak się dowiedziałam, że będę mieć bliźniaki to dużo o tym gadałam z moim ginem i on mówi, że to, co widzimy podczas badania na monitorze, to tylko obraz usg i można go różnie odczytać, a to, czy bliźnięta są jednojajowe, czy nie, to można stwierdzić na 100% dopiero po urodzeniu - właśnie po tym, czy są identyczne, czy nie. Poza tym rozróżnienie rodzaju bliźniąt na usg jest możliwe tylko we wczesnej ciąży, potem jest to bardzo trudne - rzeczywiście tak jest, widziałam u siebie.
Jest za to jeszcze trzeci typ bliźniąt - jak kogoś interesuje temat, to niech kliknie TUTAJ. Takie dzieci mogą się urodzić hermafrodytą - jednocześnie z narządami męskimi i żeńskimi :szok:
Allle się rozpisałam :-p

Bura medycyna nas zaskakuje...Ja też na początku bałam się, że będą bliźniaki (brałam anty przecież), ale teraz wiem, że bije jedno serduszko xD
Z tymi bliźniakami "3 typu" to ciekawa historia - ale jedno z nich niestety jest poszkodowane płciowo:-(

Witajcie Mamusiaczki Listopadowe:-):tak: Jestem mamą Listopadową 2008. Nasz synek Ruben urodził się 2 listopada o 9:55 wazył 3730 i miał 58cm. Kibicuje teraz Wam Kochane! Dużooo zdróweczka dla Was i Waszych Misiaczków w brzusiu:tak:Będe do Was zagladać:-) Pozdrawiam

luuuzna ja na początku też byłam pewna, że mam tylko jednego dzidziusia - pojechałam do szpitala z krwawieniem, wszystkie aparaty były zajęte, więc lekarze wyciągnęli jakiś przedpotopowy sprzęt z magazynu i zrobili usg przez brzuch. Widać było jednego dzidziusia z bijącym serduszkiem. To był czwartek, a we wtorek poszłam do kontroli i już na normalnym, nowoczesnym sprzęcie pokazały się dwie dzidzie! Myślałam, że padnę! Byłam święcie przekonana, że noszę jedno dziecko! Szok! :-D
Ale jak były malutkie, to trzeba było nieźle poszukać, żeby zobaczyć oba maleństwa. Teraz są duże i nie ma z tym problemu. Na TEJ STRONIE jest zdjęcie, z tego pamiętnego badania :-)

a ja marzylam o blizniaczkach wiem ze to wiecej stersu i wiecej roboty ale urodzisz raz i z glowy dwoje dzieci na raz;-) ja chce tylko dwojke to by bylo jak znalazl a tak urodze to malenstwo i trzeba bedzie znow o drugie sie starac ja chce hurtowo jedno po drugim:-) zobaczymy czy sie uda

reklama
Bura:szok::szok::szok::szok::szok:
Nie strasz mnie nawet:-D Bo uwierzę i będę żądała kolejnego usg hahaha...ale pomimo wszystko wierzę, że jest jedno dziedziątko w moim przypadku (chociaz i w mojej rodzinie i w rodzinie mojego T. zdarzyły sie bliźniaki!!
a zdjęcie urocze:D Może i ja wstawie jak mój T. skaner sprowadzi z rodzinnego domu heh.
ale nadal szok! i nie bylo naprawdę widać drugiej dzidzi na początku? nic a nic? ja juz swoja widziałam jak się rusza i jak serducho jej bije, więc nie powinno być pomyłek co?
weri staraj się:-) ja pewnie będę musiała z drugim poczekać - studia najpierw tzreba skończyć niestety:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry