reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2009

asia, witaj i powodzenia na egzaminie

maxwell, nie martw sie, martusia szybko sie przyzwyczai i na pewno jej sie spodoba. jak twoja dieta od pana dietetyka? :-)

martolinka, powodzenia w zalatwianiu becikowego

dziunka, trzeba bylo sie zapytac sasiadow, jak wspomniala,ze julka obudzila jej dziecko, czy ich odglosy w trakcie bzykania dziecka nie budza, bo u was wtedy nikt nie moze spac

kilolku, wspolczuje fryzur :baffled: :-) moja dopiero zaliczyla fryzjera z iesiac temu, bo ja nigy nie pozwalalam, a to i tak zostala zabrana bez mojej wiedzy i zgody :confused:

aza, ty imprezowa dziewczyno, gratulacje dla zdolnego konradka

cleo, mam nadzieje,ze wypali wam urlop w tym roku. mi rowniez :baffled:

ana, pomysly twoich dziewczyn mnie rozbrajaja :-D:tak:

etna, gratuluje nagrody

aniasm, swietnie wygladasz, widzialam na fb

pola, jak dajesz rade?
u nas nic nowego, nie pisalam, bo i nie bylo o czym. niby nic nie robie, a ten czas mi przez palce przecieka, mloda w nocy z czw na pt cala noc wymiotowala, nie mam pojecia od czego, bo tego dnia wyjatkowo malo jadla. przestala wymiotowac przed 4 rano,akurat gdy musialam sie zbierac do pracy :baffled: a nie moglam sobie pozwolic na kolejna nieobecosc.
moj znowu zaczyna miec jakies problemy ze zdrowiem, np, poci sie ylko pod prawa pacha od kilku mies, dziwnie to wyglada, bo po lewej sucho,a z prawej mokre,ze hej. czasami narzeka na brak czucia w prawej stopie, poza tym w koncu chce po raz niewiem kory rzucic palenie i schudnac. a wczoraj w nocy sie juz bardzo wystraszyl,bo pekl mu prawie caly jezyk wzdluz (nie na wylot ) i krew caly czas leciala i robily sie skrzepy. dzieki temu wreszcie umowil sie na wizyte do lekarza,bo on nie pojdzie, dopoki nie mysli,ze umiera :baffled: zobaczymy, co lekarz powie

pogoda taka sobie, na pewno nie letnia, choc sie ociepla i wreszcie dzis nie pada, moja dzialka daleko w tyle przez ta pogode i tylko sie denerwuje przez to. moj kurs tortowy powoli dobiega konca, ale zostalam namowiona na kolejny, zaczyna sie chyba we wrzesniu, naucze sie robic tort weselny wielopietrowy :-)

juz nie zanudzam :-D pzepaszam,jesli kogos pominelam

reklama
Maxwell - ja przeważnie miewam ciśnienie w granicy 100/70 :-D, więc takie normalne mnie wysadza w powietrze :-D:-D to czekamy na wieści jak było w żłobku.
Martolinka - oby załatwić się wszystko dało, nocki współczuję.
Kikolek - na pocieszenie powiem Ci , że moja zołza starsza dziś koncert też urządziła w przedszkolu - nawet pani dyr. musiała ją uspokajać, dwa razy mój się wracał, ( drugi raz na całusa )... a tylko 5 dni jej nie było! Już się boję co będzie po wakacjach.:szok: To super, że dzieciaki Cię zaprosiły, dobrej zabawy.;-)
BanAna - tu pogoda też "dziwaczna" ... , nocnych żyganek nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że u Twego małżona to nic poważnego, bo brzmi dość nieciekawie.
Przytłumiona jestem, choć jeden plus dzisiejszego dnia - nie naiwania mnie globus....:-D

hej

Kilolku ta czesc to dokładnie tak jak piszesz.NApisz na pw dokładny adres jutro wyślę.DZis nie dam rady ,nogi mi odpadają.I dopiero mam wolny piatek:-(

zrobiłam obiad na 2 dni jutro chyba bede odsypiac jak mały w przedszkolu...

dobijają mnie te super newsy na wp...jak nie o tej morderczyni co na rurze tanczy gdzies zamiast gryzc kraty to teraz o tym Szymusiu co go pozbawili życia...co sie dzieje w tym durnym kraju co?co ludzi pcha do takich czynów ?wygoda ?bieda?co do jasnej cholery????!!!!!!

rece opadają ,pewnie w Ameryce juz dawno by siedzieli a u NAs łażą takie łajzy robią wywiady,płaca im za to piszą ksiązki,i sie zapomina o najgorszym o tym ze zabili niewinne dzieciątko!!! niech ich szlag trafi!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Udało mi się nadrobić. Dziś mam dopiero na 15, więc najpierw was nadrobiłam potem pędęm na zakupy i tak jak Cleo gotuję dwa obiady z Jaśkiem na plac zabaw. Teraz usiadłam i znowu was nadrobiłam i mam chwilę, bo panicz poszedł do babci. U nas ok, dostałam normalną umowę na okres próbny zobaczymy co z tego będzie, bo dwie dziweczyny, które tam pracowały też miały umowę na okres próbny i po 2 m-cach je zwolnili (nikt nie wie dlaczego) i przyjęłi mnie i taką Maję. I jesteśmy we 3, bo jedna dziewczyna ze starego składu się została. Narazie jest ok, ale niepewność duża, bo trudno wyczuć co będzie się działo z nami.

AZA brawa dla Konradka.

MAXEWEEL pisz jak tam Martusia nie dziwię się, że się martwisz. ALe będzie dobrze. Kiedy wracasz do pracy i kto zostanie z Marysią?

KIKOLKU mój też raz tak załatwił Jaśka, odrosną :tak: POdziwiam cię z tą organizacją.

CLEO oby urlop wypalił. Duuuużo odpoczynku dla ciebie kobietko !!!!

DZIUNKA WITAMY !!!!

MARTOLINKA powodzenia w załatwianiu formalności !!!

Witam tak na szybciocha:-)

Zaraz spadam po Julię do przedszkola, a wy tyle piszecie że hej- widać od razu że pogoda do bani i każdy ma więcej czasu na kompa:-D

MAXWELL ciekawe jak tam twoja Martusia, ale myślę że na pewno da sobie radę, przecież ona sprytna i dzielna jak mało kto.:tak:;-)

CLEO oj tak rzeczywistość Polska jest okropna, a tematy w internecie to już tylko tragedie i to tragedie biednych dzieciaczków .A jak patrze na zdjęcie tego małego Szymusia to bardzo podobny do mojego Igorka:szok::-(

KILOLEK na pewno super chłopaki wyglądają w nowych fryzurkach, a mi np bardzo się podobają takie króciutkie włoski i to szczególnie w lecie bo przynajmniej dzieciaczkom nie gorąco:tak:

MARTOLINKA oj ta biurokracja- nic tylko kolejka albo czegoś brakuje- makabra:crazy: Powodzenia w załatwianiu becikowego.

PATHanka super wieści- obyś pracowła tam jak najdłużej:tak:

OK lecę po Julię odezwę się wieczorem:tak:

My po pierwszym dniu w żłobku Martusi. Rano była dzielna ani nie płakała, ale za to o tej 12.00 odebrałam ją chlipiącą..Bilans po żłobku - dwa siniaki na czółku..ponoć gdzieś nie wyrobiła na podłodze..No i w łóżeczku im nie chce leżeć (ale w domu też za bardzo nie)...
Marysia się dostała do przedszkola!!!!Tego numer jeden na naszej liście..Byliśmy na liście rezerwowej, no i okazało się, że utworzyli dodatkową grupę
biggrin.gif
biggrin.gif
Do środy mamy podejść i odebrać jakieś papiery..
biggrin.gif
biggrin.gif
Ale się cieszę!!!
Oki, idę do mojego maleństwa..potem wpadnę
biggrin.gif

Cleo - bo my dziwny kraj jesteśmy, pobłażliwi dla "dziwaków"
Pathanka - trzymam kciuki za dalszą umowę
Mamajulii - ano dokładnie pogoda zła, więc my na bb;-)
Maxwell - super, że przetrzymałyście obie rozstanie, gratki za przedszkole!
No cóż, robota na dziś prawie skończona, pomysły mi się wyczerpały, więc będę szukać "polotu" w domciu, może mnie natchnie.:-D A domownicy pomogą.;-) Jestem ciekawa jak tam moje panny , trochę mi smutno, że Gonia odchodzi ze żłobka, jakiś jej okres w życiu się kończy, ale jakiś mam nadzieję fajny się zacznie. To już nie będą ciocie , ale panie. Ehh

dziunka a skad taka okazyjna cena tego łóżka ? My z tego Akusi jesteśmy zadowoleni, ale niestety te żeberka są marne, jak się kłądziemy z Alą trzeba uważać, bo pod dorosłym jak sie punktowo ciężar umieści mogą się zawalić :)

Nie wiem dlaczego tak tanio, widocznie chcą się tylko pozbyć i nie zależy im na kasie, mają salę weselną i olbrzymi dom więc kasy chyba im nie brakuje;-)

My po pierwszym dniu w żłobku Martusi. Rano była dzielna ani nie płakała, ale za to o tej 12.00 odebrałam ją chlipiącą..Bilans po żłobku - dwa siniaki na czółku..ponoć gdzieś nie wyrobiła na podłodze..No i w łóżeczku im nie chce leżeć (ale w domu też za bardzo nie)...
Marysia się dostała do przedszkola!!!!Tego numer jeden na naszej liście..Byliśmy na liście rezerwowej, no i okazało się, że utworzyli dodatkową grupę
biggrin.gif
biggrin.gif
Do środy mamy podejść i odebrać jakieś papiery..
biggrin.gif
biggrin.gif
Ale się cieszę!!!
Oki, idę do mojego maleństwa..potem wpadnę
biggrin.gif

SUPER! Gratuluję i Martusi i Marysi :-)

Co do łóżeczka - pewnie mała się przyzwyczai, u nas było tak że najpierw panie poznawały maluchy przez kilka dni a potem delikatnie "ustawiały" pod siebie.

Juz nie wiem co komu chciałam napisać, przepraszam. Pogoda paskudna, raz słońce a raz ulewa i tak w kółko.

Byłam zawieźć Julki buty do CCC, adidasy kupione za nie małą kasę zepsuły się w ciągu tygodnia, tzn rozkleiły:wściekła/y: kolejny raz mam nauczkę by nie kupować tam butów. Chociaż z moich zimowych i trampek Asi jestem zadowolona....

Pisałam już dzisiaj Marcie, że wczoraj zachwalałam Asię tacie że już dawno nie moczy nam łóżka w nocy a ona w zamian za te pochwały zasikała dziś całe łóżko, a do tego w tym spała do 8:wściekła/y:

Tu chwaliłam że nie ma histerii a wczoraj odwaliła godzinną i to pierwszą taką w jej życiu. MASAKRA. Tak nas załatwiła że (i tu znowu pisałam że między mną a A jest super) o mały włos się nie wyprowadziłam:rofl2: ale po tym wszystkim ładnie się pogodziliśmy i jest ok.

Także u nas wesoło:rofl2:zoraj byliśmy po to łóżko. Dzwonię do babki a ona mówi że jej nie ma ale zaraz syn zejdzie, czekaliśmy 15 minut i nikt nie wyszedł. Napisałam że przyjedziemy później ale zero odzewu, a wieczorem wysłała smsa czy syn był:rofl2: dziś robimy drugie podejście, tzn trzecie, bo za pierwszym razem pomyliła się z adresem o jeden numer domu:baffled:brak słów...

Zaliczyliśmy też festyn gminny w naszej wiosce:tak: Asia wcinała chleb ze smalcem i ogórkiem aż milo:tak:

Pozdrawiam i buziaczki, trzymajcie się :-)

Cleo spokojnie, na razie jesczez nie wiem czy bede potzrebowala ciagac, a w razie czzego mam jescze jeden taki wureczny wie nie ma tragedii.
Co do popaprańców to myslę, ze w ameryce jest jeszcze gorzej, tam niektorzy mają swoje fankluby

maxwell
brawa dla Martusi i grtuluje przedszkola

Ana, cóz muszę napisac... globus to miewa hrabina a Ciebie co najwyżej moze łeb napierdlać ;-):-D

Dziunka
ty nie wiesz ze dzieci nie wolno chwalic?

pathanka super ze masz normalna umowe, oby sie udalo

reklama
BanAna był ten twój chlop u lekarza? Powiem Ci ze opis jego dolegliwosci mnie przzerził.

Byłam m w szole na balu i kurcze zjadłam strogonowa, bbo mi pod nos podstawili i jakos tak odruchowo wyszło a pózniej brzuch mnie bolal, boje sie ze teraz zuzke bedzie bolal. Wypilam rumianek, łyknełam 2 espumisany, mam nadzieje ze ja to ominie.

Kolezanki sie na piatek zapowiedzialy, nieco mi to nie na reke, bo mamy terapie wiec dzien na biegu bedzie, czego strasznie nie lubie. Ale prznajmniej sobie poplotkuujemy troche. zazyczylam sobie na prezzent dla ZUzki jakies suieneczki na jesien, bo wszystko inne mam po chłopakac, ciekawa jestem co przyniosa (zrzutka tradycyjna wsystkich pracownikow)q

Do góry