reklama

Listopad 2009

Cudnie, że wszystko ok!! Oby tak dalej. Tylko jakos pozno masz to badanie na toxo. Ja robilam od razu gdy sie dowiedzialam o ciazy, przy pierwszym pobraniu krwi, zeby wiedziec od poczatku, bo to chyba dosc istotne. Tak mi sie wydaje... chyba ze sie myle
tak, ale to jest jakieś inne Iy(g)G anty TOXO, nie wiem dokładnie bo niewyraźnie jest napisane. Jeśli wyjdzie niskie tzn że coś się tam dzieje i będę miała jeszcze jakieś inne. Ciężko mi powiedzieć co to dokładnie.

reklama
(...)
Myślę po dzisiejszym usg że to zależy po prostu od ułożenia naszych dzieciątek. Może akurat zmienia pozycję i jest tak ułożone że go nie czujesz. Nie jest już takie małe i zmiana pozycji trochę mu zajmuje czasu. Poza tym jesteś w 18 tygodniu i możesz do 24t.c. nic nie czuć a bęzie wszystko ok. Wieć się nie przejmuj, ja sobie też tak to tłumaczę i się sprawdza.
(...)
jestem w 19 tygodniu.... i dzidzię już czułam od jakiegoś czasu a teraz przestałam... więc to mało możliwe żebym poczułam dopiero w 24 skoro czułam wcześniej...:nerd:

Ka...M nie martw się wiem że to trudne ale postaraj sie tyle o tym nie mysleć zrelaksuj się nerwy nic tu nie pomogą.Napewno jest wszystko w najlepszym porządku tylko musisz byc troszke spokojniejsza :tak:

Witam kobitki

U nas wszystko dobrze jutro lece zrobic badania krwi i moczu w czwartek do gina i po skierwanie na usg połówkowe. Może i u mnie się maleństwo ujawni już nie moge sie doczekać.

Poza tym pogoda mnie dołuje leje i leje musze synkowi kupić buciki na deszcz bo biedny mało co na dworku teraz spaceruje ale jutro lece po butki to i pogoda nam nie przeszkodzi w spacerkach. tylko tak ponuro:-( nie lubie takiej pogody.

Czuję już wyrażnie kopniaki :-) z dnia na dzień wyrażniejsze i częściej nawet już widać jak brzuszek odskakuje jak maluszek kopie.

Pozdrawiam cieplutko i do nastepnego i ciesze sie że u Was sama dobre wieści po badaniach

papa

jestem w 19 tygodniu.... i dzidzię już czułam od jakiegoś czasu a teraz przestałam... więc to mało możliwe żebym poczułam dopiero w 24 skoro czułam wcześniej...:nerd:
na suwaczku ma 18 przepraszam. Z tym 24 t.c. to tak mówią że można nie czuć ruchów. Ja też już czułam wcześniej i też miałam z tydzień przerwy. Jak mówiłam dzisiaj lekarzowi, że już czuję dzidzię to się strasznie zdziwił, ale nic nie powiedział. Chcialam Cię tylko uspokoić, że może dzidzia tak ci się ułożyła że nie czujesz, ale jak najbardziej masz się prawo martwić jak ty czujesz inaczej. Każda z nas wie najlepiej co się z nią dzieje. Ja na przykład po tygodniu nerwów doszłam do wniosku że nie mogę się tak przejmować tym że dzieciątko się nie rusza bo ono się wtedy chyba przestaje ruszać. Ale zakręciłam mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi i nie bierz sobie tego do serca. Mam nadzieję, że poczujesz dzieciątko i będę czekać razem z tobą, aż coś napiszesz.

Ja swoja dzidzię też późno poczułam, bo 19 tygodniu, ale tak delikatnie, ledwo ledwo. A dziś połowa 20 tygodnia i chyba kopniaka lekkiego poczułam :tak: chyba tak z dwa razy się powtórzył :-)

Gratuluję Wam dobrych wieści po badaniach usg:-) <brawo>

jestem szczliwa.... znów czuję dzidzię tak jak czułam...
a najlepsze jest to że zaczęła się ruszać i to bardzo.... kiedy ja i D....:zawstydzona/y: no wieie...
hehe nawet się na tym skupić nie mogłam....:-D
ale jestem bardzo szczęśliwa bo wiem że już jest wszystko ok.....
dziękuję za wsparcie kochane.....:-)

ja jutro (a właściwie już dziś) mam usg połówkowe. Troszkę się denerwuję. Zamierzam jutro namówić lekarza tez na badanie - konsultacje. Bo na usg chodzę do innego gina, bo moja nie ma usg, więc chodze do niego tylko na usg ale sobie pomyślałam, ze dobrze, by było żeby jednak mnie obejrzał. Moja mnie bada bardzo rzadko, nic nie mówi za to każe leżeć. A on taki konkretny jest. Za 2 tygodnie czeka mnie wyjazd nad morze i chciałabym żeby ktos kompetentny powiedział mi czy mogę jechac czy tez lepiej zrezygnować. Moja na pewno bez badania powie że nie. I wcale nie chodzi mi o to żeby znaleźć kogoś kto mi pozwoli tylko żeby ktoś konkretnie okreslił mój stan. Zobaczymy. Nie wpadłam na to wcześniej, a dziś już w recepcjinie chciały dopisać mi wizyty do tego usg (jest w róznych ggabinetach więc trzeba się opowiadać. Zapewne po to żeby ktos przypadkiem nie zapomniał zapłacić oddzielnie za usg i oddzielnie za wizytę)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry