reklama

Listopad 2009

Marta to dziwne te naszew suwaczki.... bo ogólnie jest o tydzień do przodu wszystko jak sobie szczegółowo wyliczymy...
ja jestem w 19 tyg.... wg USG i licząc od 1 dnia OM....:sorry2:
hehe

Gawit nie przejmuj się i nie słuchaj lekarki.....bbio jeszcze nie mają co wymyślać tylko głodzić się każą....:baffled: iidioci..... wrrrr....
moja mi też powiedziała że mam idealną wagę i mam ani nie tyć ani nie chudnąć:dry:
taaaaa tylko jak nad tym zapanować jak to samo z siebie idzie albo w jedną albo w drugą.....

reklama
MIRAN - super wieści :-). Nam ostatnio juz troszke lekarz powiedzial co i jak, ale na poczatku lipca mam polowkowe badanie wiec juz sie nie moge doczekac. Tzn. nie mozemy sie doczekac, bo oczywiscie tez razem idziemy.

A ja kombinuje jak sie do skarbonki dostac, bo chcialabym juz jakies zakupki porobic, a do świnki są wrzucane 2 i 5zł. Wczesniej plan byl ze na wakacje zbieramy (w zeszlym roku na polowe wakacji w grecji sie nazbieralo), ale skoro sie okazalo ze bedzie dzidzia, to z wakacji zrobilo sie na wozek itd. No i juz mnie korci... Chociaz juz miejsca w skarbonce nie ma wiec trzeba rozbic.

Wiem że powinnam się zrelaksować ale nie mogę.... :-(
zawsze jak zjadłam czy wypiłam dużo to dzicko mi normalnie wyskakiwało na wierzch że byo czuć jak się przyłożyło rękę... a teraz nie czuję
może poczekam jeszcze do jutra... mam nadzieję że detektor przyjdzie jak najszybciej i będę mogla podsłuchać czy z dzidzią wszystko ok.....

Hohohoho - widzę, że wielu z nas usg zbliża się wielkimi krokami - no w końcu połówkowe ;-)
Rozumiem Wasze zniecierpliwienie - moje badania w najbliższy czwartek... ehhh - jeszcze trochę ;-)

a ja przez to że wyjeżdżam nad morze to zamiast co 3 tygodnie to będę miała teraz przerwę 4 tygodnie. Wy też macie tak często wizyty?? Ja poprzednią miałam 8 czerwca a następną 8 lipca i do tej pory zwykle co 3 tygodnie jestem u lekarza i na każdej wizycie mam usg :))
a tak nawiasem to wydałam dzisiaj na badania 122 zł :((( zamiast zakupki dla dzidzi to tyle kasy idzie na badania :((

dzisiaj ja się pochwalę jestem po wizycie. Nasze maleństwo całe i zdrowe fika sobie w brzuszku. Dzisiaj pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka, a na usg namówiłam mojego ginka tylko na chwilkę bo nie chciał mi dzisiaj robić. jest kochany i udało mi się na chwilkę zobaczyć nasze maleństwo. Główkę ma po prawej stronie, a nóżki i rączki po lewej. Taka nasza zgięta fasolka hihihihi. Miałam też badanie ginekologiczne i wszystko dobrze, lekarz powiedział że nic niepokojącego się nie dzieje, szyjka zamknięta tak jak ma być, łożysko na swoim miejscu i mogę jechać na wczasy w góry. Mogę też trochę pedałować na rowerku stacjonarnym i pływać na basenie. Mogę też chodzić na zajęcia "aktywne 9 miesięcy" wszystko w umiarze, a zanim coś podniosę to mam się 10 razy zastanowić czy dobrze to robię. Następna wizyta za 35 dni już z mężem, a przed nią badania na cukier z glukozą i te podstawowe no i będę robić jeszcze coś na TOXO. Dostanę też już skierowanie do szkoły rodzenia. Tyle u mnie co u Was?? cofam się o parę stron i zaraz będę na bieżąco :tak:

Ostatnia edycja:
Kaśka k ja też jestem po ciężkim weekendzie, pełnym płaczu, histerii i nerwów. Przez to całe zamieszanie i sytuację nie czułam mojego dzidziusia, ale dzisiaj na szczęście przywital się ze mną rano i wiem, że jest i nic mu nie jest
Co się stało?? czemu miałaś taki ciężki weekend mam nadzieję, że już wszystko ok?
Ja tak samo miałam. Dopiero dzisiaj rano, jak nerwy i stres obsiadły to poczułam maleństwo. Wam też układa się tak, że w jedym miejscu macie twarde, a po drugiej stronie miękkie na brzuszku?
ja też tak właśnie miałam, że po prawej stronie czułam twarde zgrubienie, a po lewej luźniej. Teraz już wiem, że to twarde to główka naszego maleństwa, a po drugiej stronie nóżki i rączki ;-).
tylko się boję bo od 2 dni nie czuję za bardzo dzidzi....
nie wiem co jest bo w stresie nie jestem:-( chyba że nieświadomie coś mnie stresuje w co wątpię.... zawsze czułam jak mi się rzuca po brzuszku a tu spokój....
nie wiem co mam robić..... boję się strasznie o moje maleństwo....:-(
Myślę po dzisiejszym usg że to zależy po prostu od ułożenia naszych dzieciątek. Może akurat zmienia pozycję i jest tak ułożone że go nie czujesz. Nie jest już takie małe i zmiana pozycji trochę mu zajmuje czasu. Poza tym jesteś w 18 tygodniu i możesz do 24t.c. nic nie czuć a bęzie wszystko ok. Wieć się nie przejmuj, ja sobie też tak to tłumaczę i się sprawdza.
a ja przez to że wyjeżdżam nad morze to zamiast co 3 tygodnie to będę miała teraz przerwę 4 tygodnie. Wy też macie tak często wizyty?? Ja poprzednią miałam 8 czerwca a następną 8 lipca i do tej pory zwykle co 3 tygodnie jestem u lekarza i na każdej wizycie mam usg
Ja mam ostatnio dwie wizyty co 35dni. Ja o usg to muszę ładnie poprosić, ale mam na każdej wizycie chociaż chwilkę ;-)

reklama
dzisiaj ja się pochwalę jestem po wizycie. Nasze maleństwo całe i zdrowe fika sobie w brzuszku. Dzisiaj pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka, a na usg namówiłam mojego ginka tylko na chwilkę bo nie chciał mi dzisiaj robić. jest kochany i udało mi się na chwilkę zobaczyć nasze maleństwo. Główkę ma po prawej stronie, a nóżki i rączki po lewej. Taka nasza zgięta fasolka hihihihi. Miałam też badanie ginekologiczne i wszystko dobrze, lekarz powiedział że nic niepokojącego się nie dzieje, szyjka zamknięta tak jak ma być, łożysko na swoim miejscu i mogę jechać na wczasy w góry. Mogę też trochę pedałować na rowerku stacjonarnym i pływać na basenie. Mogę też chodzić na zajęcia "aktywne 9 miesięcy" wszystko w umiarze, a zanim coś podniosę to mam się 10 razy zastanowić czy dobrze to robię. Następna wizyta za 35 dni już z mężem, a przed nią badania na cukier z glukozą i te podstawowe no i będę robić jeszcze coś na TOXO. Dostanę też już skierowanie do szkoły rodzenia. Tyle u mnie co u Was?? cofam się o parę stron i zaraz będę na bieżąco :tak:
Cudnie, że wszystko ok!! Oby tak dalej. Tylko jakos pozno masz to badanie na toxo. Ja robilam od razu gdy sie dowiedzialam o ciazy, przy pierwszym pobraniu krwi, zeby wiedziec od poczatku, bo to chyba dosc istotne. Tak mi sie wydaje... chyba ze sie myle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry