reklama

Listopad 2009

Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...
Ja myślę o tym żeby się wybrać, ale dopiero około 28 tygodnia bo podobno wcześniej nie bardzo. Warto najpierw zobaczy c czy dzidzia jest dobrze ułożona do usg bo przy jakis tam ułożeniach kiepsko widać cokolwiek i można wyrzucić pieniądze w błoto.

reklama
Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...

Ja słyszałam, że na 3D najlepiej iśc między 22 a 26 tygodniem, bo później dziecko jest coraz większe i trudno posprawdzac. To opinia, którą usłyszała moja szwagirka od lekarza. Ja byłam w 20tyg i lekarz wszystko był w stanie sprawdzic i ocenic. Czy warto - osobiście uważam, ze tak, głównie dla uspokojonie samej siebie, ze dzidzia zdrowa. A na marginesie to filmik jest niezłą pamiątką.

Hej:) ;-);-)
Ja byłam w tym tygoniu na 3D, super sprawa. Byłam na takim, gdzie na poczatku lekarz zbadał czy dzidzia ma wszystko na swoim miejscu, nawet paluszki policzył , sprawdził przeplyw krwi i policzył komory a potem pokazał bużkę naszej córeczki . Naprawdę super sprawa , u nas to troche kosztowne było bo aż 300 zł ! ,ale dostalismy płytkę i wydruk z wynikami!
Pozdrawiam kochane!:-)
U nas takie badanie robi się zazwyczaj do 26 tygodnia

witam :)
jezeli chodzi o 3d to nie mialam i nie chce miec z dwoch wzgledow po pierwsze mialam dwa tygodnie temu polowkowe usg i tak samo lekarz nam pokazal wszystko od komor serca po paluszki,ustka zoladek itd tak samo jak na 3d a po drugie to nas nic nie kosztowalo,dlatego moim osobistym zdaniem jest to strata kasy ale oczywiscie decyzja nalezy do kazdej z nas.ja uwazam ze na 3d nic wiecej sie nie zobaczy tyle ze jest pamiatka;-)
a mnie znowu zaczyna piec w zoladku,uwaga zgaga nadchodzi,macie juz tez zgage?myslalam ze przychodzi troche pozniej a jednak:-(

Olcia, a gdzie we Wrocławiu robiłaś 3D, bo ja w poniedziałek jadę do dr. Jaworowskiego na Joanitów 10/12.
Podobno to specjalista od usg i czytałam w internecie pozytywne opinie i tym się głównie kierowałam wybierając jego.
A i gratuluję superowego wyniku u Ciebie i dużego dzidziusia, bo mój tydzień temu ważył 350 a to był 22 tydzień ciąży.

Dzięki :-)

Kochana do Jaworowskiego chodziła moja kolezanka własnie na te wszystkie wazne usg, a poród odbierał tzn CC robił jej Happon.

Ja dopiero idę na USG 3D w następną sobotę (18.07) i zrobi mi je mój gin w szpitalu na Dyrekcyjnej (bo na codzień jest tam lekarzem).

Wczoraj to było zwykłe usg :-)

Ja idę na usg tak jak lekarz mi mówił i pytałam w Ultramedica w 2 trymeście robi się między 22 a 26 tygodniem. Dosyć kosztowne bo 290 zł. Ale ja jadę wszystko sprawdzić
witam :)
jezeli chodzi o 3d to nie mialam i nie chce miec z dwoch wzgledow po pierwsze mialam dwa tygodnie temu polowkowe usg i tak samo lekarz nam pokazal wszystko od komor serca po paluszki,ustka zoladek itd tak samo jak na 3d a po drugie to nas nic nie kosztowalo,dlatego moim osobistym zdaniem jest to strata kasy ale oczywiscie decyzja nalezy do kazdej z nas.ja uwazam ze na 3d nic wiecej sie nie zobaczy tyle ze jest pamiatka;-)
a mnie znowu zaczyna piec w zoladku,uwaga zgaga nadchodzi,macie juz tez zgage?myslalam ze przychodzi troche pozniej a jednak:-(
Mój gin nie ma tak dobrego aparatu jak Twój więc ja się wybieram. Dzisiaj byłam i niby widział kręgosłup, serduszko, ale sam mówił że on paleca 3d. Ja na tych wudrukach od niego widzę co prawda dzidzie ale żadnych szczegółów. Na 3 D możesz zobaczyć dużo więcej niż na zwykłym (opinia lekarza)

Na poczatku ciazy odezwaly sie u mnie bole glowy(mnie zado boli glowa)ale teraz sie uspokoilo. Moze raz na miesiac-dwa mnie dopadnie, ale ogolnie spokoj. Oby tak dalej:)
Nie powiem, sa inne dolegiwosci za to, na szczescie ani razu zaalenie pecherza czy grzybek, raczej bole plecow itp, czyli norma.

no i jestem po wizycie :) hehe z dzidzia jest wszytsko ok narzady ma jak na 25 tc wiec jest o tydzien starsza (ciesze sie :) ) to oznacza ze duza prawdopodobnosc jest ze urodze wczesneij przed terminem czyli przed 1 listopadem hehe :P serduszko zdrowe :) tylko martwic mnie zaczeło to ze brzuszek taki maly w porównaniu z glówka.... jak obserwowalam na monitorze to z wyników tak wyszło eh... no nie wiem aa no i pytalam sie o płeć :P no i powiedzial ze jak na jego oko córa :) ciesze sie bardzo choc na pocztaku bylam pewna ze synek jdnak a tu o niespodzianka !! :) a no i lekarz powiedzial ze na nastepnym sie upewnimy wiec moze syn hehehe nie chcial dawac mi 100% pewnosci bo wiadomo ze dziewczynki gorzej jest rozpoznac :) no ale fajnie babcia sie cieszy moze juz sukienki kupowac :) tatus tez szczesliwy wiec jest super :) hehe nastepna wizyta 24 lipca za 2 tyg :)

reklama
No rewelacja:-)
A o brzuszek się nie martw, na tym etapie jeszcze głowka dziecka jest największa.Z czasem wszystko będzie proporcjonalne, zobaczysz:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry