kasiekkb
Początkująca w BB
teraz ja nic nie rozumiem
jezeli tak jak pisano bylo wyzej ma sie 1500brutto to te 13.5 % to moze podatek wiec na reke dostajesz tyle ile ci sie nalezy 100% kwoty netto ';]
ja zatrudniona jestem od polowy pazdziernika i moja wyplata jest rozna jest to stale wynagrodzenie + premie+ dodatki... wiec mam rozne wyplaty ... to ile ja dostane?
z tego co wiem to 100% wynagrodzenia... NETTO ;]
jak na umowie mam 1500 trzeba odjac podatek i tyle wyjdzie ... moim zdaniem
jeśli ma się 1500 brutto to normalnie (jeśli nie jestes na zwolnieniu) odejmuje sie od tego składki na ubezpieczenia spoleczne wynoszące 13,71%(emerytalne, rentowe, chorobowe), ubezpieczenie zdrowotne oraz podatek. i wychodzi kwota netto, ktorą dostajesz na łapkę.
Podobnie jest przy wyliczeniu wynagrodzenia chorobowego - tyle że tutaj brutto uśrednia się z 12 miesięcy właśnie ze względu na te różne premie i dodatki, które są raż wyższe a raz niższe. Jeśli stawka z umowy jest stała bez żadnych dodatków- wynagrodzenie i zasiłek chorobowy nie powinny być inne niż kwota netto którą dostawałyście jak nie chorowałyście.
dodam jeszcze tylko, że jeśli zakład pracy zatrudnia ponad 20 osób to wtedy zasiłek po 33 dniach choroby również będziecie dostawać od pracodawcy w terminie wypłaty (on sobie w rozliczeniu z ZUS to odliczy), więc nie zawsze Wasze zwolnienia idą do ZUS. ZUS wypłaca takie świadczenia tylko w przypadku zakładów liczących do 20 pracowników.
zgadza się- teraz zmieniły się przepisy co do długości zasiłków dla kobiet w ciąży. Kiedyś po 182 dniach zwolnienia kobieta przechodziła na tzw. świadczenie rehabilitacyjne i załatwiania faktycznie było w 3 d......teraz kobietom ciężarnym ten pierwszy okres zasiłkowy ze 182 dni przedłużono do 270 dni.
Ostatnia edycja: